Tanet gazon faing 2 wandelen meren hoge vogezen pvf, Tanet Gazon du Faing Vogezen

Wandelen in de Hoge Vogezen: Tanet Gazon du Faing, Lac des Truites en Lac Vert

Wandelen naar Tanet Gazon du Faing en meren in de Hoge Vogezen

Wandelen kun je naar hartenlust in de Hoge Vogezen. Deze rondwandeling is één van de mooiste in de regio. Het laat je kennismaken met de bergmeren Lac des Truites en Lac Vert en een uniek natuurgebied, Tanet Gazon du Faing. In dit artikel nemen we je mee naar het schilderachtige herfstlandschap van de Hoge Vogezen.

LEES OOK: 10 Bezienswaardigheden in de Vogezen

Tanet gazon faing 1 wandelen meren hoge vogezen pvf, Tanet Gazon du Faing Vogezen

Wandelen naar de Hautes Chaumes, Tanet Gazon du Faing

Het eerste deel van de rondwandeling brengt je rechtstreeks op de Hautes Chaumes van Tanet Gazon du Faing, een hooggelegen veen- en heidegebied waar bomen schaars zijn. Het pad klimt beetje bij beetje omhoog, totdat het boven Lac des Truites (ook Lac du Forlet genoemd) uitkomt. Hier heb je een weids uitzicht over het meer, de bergen en de achterliggende laagvlakte. Als het niet heiig of bewolkt is, zijn de Zwitserse Alpen ook zichtbaar. Op een warme zomerdag kan het hier druk zijn, want dit uitkijkpunt ligt op slechts 500 meter wandelen van het Auberge du Gazon du Faing langs de Route des Crêtes. Maar dat is te begrijpen. Het is een genot om uit te kijken op het keteldal van Lac des Truites, waar grote rotswanden en prachtige begroeiing je zicht vullen.

natuurhuisje in hanviller, Tanet Gazon du Faing Vogezen

Tip! Natuurhuisje in de Vogezen

Dit natuurhuisje in Hanviller heeft een grote tuin met terras en ligt in een prachtig, bosrijk gebied in de Vogezen.

Tanet gazon faing 4 wandelen meren hoge vogezen pvf, Tanet Gazon du Faing Vogezen
Tanet gazon faing 3 wandelen meren hoge vogezen pvf, Tanet Gazon du Faing Vogezen
Lac truites uitzicht 1 wandelen meren hoge vogezen pvf, Tanet Gazon du Faing Vogezen
Lac truites uitzicht 3 wandelen meren hoge vogezen pvf, Tanet Gazon du Faing Vogezen

Wandelen naar Lac des Truites (du Forlet)

Het pad blijft de rand van de bergen volgen over de hoogvlakte om vervolgens af te zakken naar het meer. Soms lopen er koeien los in de hoge weides, bezaaid met wilde bloemen, zoals de arnica en de gentiaan, en bosbessenstruiken. De afdaling richting Lac des Truites is wat steiler en rotsiger, waardoor goede wandelschoenen een must zijn. Kort na een houten bruggetje is het meer eindelijk daar. Het Auberge du Forlet is een fijne rustplek. Je kunt picknicken langs het meer of een hapje en drankje nuttigen op het terras of binnen.

Chalet Casa de Monzel la bresse booking, Tanet Gazon du Faing Vogezen

Tip! Vakantiehuis in La Bresse

Verwen jezelf met dit houten chalet met sauna en jacuzzi en een prachtig uitzicht op de vallei en de bergen. Direct naast het huis begint een wandelpad. Bekijk chalet.

Tanet gazon faing koeien wandelen meren hoge vogezen pvf, Tanet Gazon du Faing Vogezen
Tanet gazon faing 2 wandelen meren hoge vogezen pvf, Tanet Gazon du Faing Vogezen
Lac truites uitzicht 2 wandelen meren hoge vogezen pvf, Tanet Gazon du Faing Vogezen

Houten brug lac truites wandelen meren hoge vogezen pvf, Tanet Gazon du Faing Vogezen
Lac truites wandelen meren hoge vogezen pvf, Tanet Gazon du Faing Vogezen
camping verte vallee 15 916x516 1, Tanet Gazon du Faing Vogezen

Camping tip! Verte Vallée

Camping Verte Vallée is een natuurcamping met zwembad vlakbij de stranden van het meer van Longemer en Retournemer in de Vogezen.

Verder wandelen naar Lac Vert

Het wandelpad loopt verder langs het meer en duikt na de dam rechtsaf het bos in. Dan weer klimmend, dan weer dalend. Van het uitgestrekte open gebied van de Hautes Chaumes is niets meer te merken. Het landschap verandert in bebost gebied. Een gevarieerd bos waar het licht prachtig door de boomtoppen wordt gefilterd en waar rotsen, varens en andere vegetatie de bodem bedekken. In de herfst zijn de kleuren hier op z’n mooist. Na een afdaling richting het Ferme Auberge du Gaertlesrain is Lac Vert bijna in zicht. Lac Vert heeft zijn naam te danken aan de kenmerkende groene kleur van het water. Het water wordt in de zomer extra groen vanwege de waterplanten die er groeien. Na een bezoek aan het meer is het nog even doorzetten, voor een laatste klim naar het beginpunt.

Bos lac vert wandelen meren hoge vogezen pvf, Tanet Gazon du Faing Vogezen
Lac vert wandelen meren hoge vogezen pvf, Tanet Gazon du Faing Vogezen
Lac vert uitzicht wandelen meren hoge vogezen pvf, Tanet Gazon du Faing Vogezen

LEES OOK: Leuke dingen om te doen als het regent in de Hoge Vogezen

Praktische informatie over de wandelroute

  • Start en eindpunt, parkeerplaats van Collet du Lac Vert
  • Lengte: 7 km
  • Duur: 2,5 à 3 uur
  • Moeilijkheidsgraad: Relatief eenvoudig, behalve de iets steile afdaling naar Lac des Truites en een wat langere klim terug naar de parkeerplaats vanuit Lac Vert.

Routebeschrijving van de wandeling

Volg de GR5 “rode rechthoek” in de richting van Gazon du Faing. Laat na 35 minuten, bij Soultzeren Eck, de GR 5 achter je en volg de “rood-wit-rode rechthoek” richting Lac Noir. Volg na 500m, de “rode driehoek”, dit is het pad dat rechts naar beneden afdaalt naar Lac du Forlet.

Via de Ferme Auberge naar de dam lopen. Volg het “gele rondje” (rechtsaf) richting Lac Vert. Gearriveerd bij een paar chalets, links aanhouden richting Gaertlesrain (dit is een Ferme Auberge) – Lac Vert.

Na een bezoek aan Lac Vert, teruglopen naar de bewegwijzerde route en het “rode rondje” volgen, dat naar boven klimt naar Collet du Lac Vert, het startpunt.

Meer toffe wandelingen in de Hoge Vogezen:

Meer over de Vogezen:

Veelgestelde vragen over wandelen in de Hoge Vogezen:

Wat zijn de mooiste wandelroutes in de Hoge Vogezen?

De Hoge Vogezen is een fantastisch gebied om te wandelen. Mooie wandelingen kun je maken naar de uitzichtpunten op de Route des Crêtes. Ook deze wandelroute van Tanet Gazon du Fain naar Lac des Truites en Lac Vert is een echte aanrader!

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in de Vogezen?

In de Vogezen vind je prachtige bezienswaardigheden, zoals de Cascade de Tendon, de meren van la Bresse en het Parc natural régional des ballons des Vosges. Bekijk hier de 10 mooiste bezienswaardigheden in de Vogezen.

Wat zijn de mooiste meren van de Vogezen?

In het berglandschap van de Vogezen verschuilen zich een hele boel meren. Een paar van de mooiste meren van de Vogezen zijn het Lac de Blanchemer en het Lac de Gérardmer. Lees meer over de mooiste meren van de Vogezen.

Wat zijn de mooiste campings in de Vogezen?

Op zoek naar een mooie camping in de Vogezen? Camping Domaine des Messires, Kawan Village Club Lac de Bouzey en Camping Au Mica zijn een paar van onze favorieten. Bekijk hier 10 mooie campings in de Vogezen.

Wat zijn de mooiste vakantiehuizen in de Vogezen?

Overnachten in een vakantiehuis in de Vogezen? Je vindt er meer dan genoeg! Maar welke zijn het mooist? Wij hebben een paar prachtige vakantiehuizen in de Vogezen voor je op een rijtje gezet. Ontdek hier de mooiste vakantiehuizen in de Vogezen!

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

Gorges de lArdeche Ardeche shutterstock 60619534, Tanet Gazon du Faing Vogezen

Wandelen in de Ardèche: de 7 beste wandelroutes

De Ardèche is een waar wandelparadijs. Van leuke wandelroutes voor het hele gezin tot tochten voor ervaren wandelaars. Bekijk de 7 mooiste wandelroutes in de Ardèche.