Home » Bezienswaardigheden » De hoogtepunten van Rennes

De hoogtepunten van Rennes

Bezienswaardigheden in Rennes

Rennes is de hoofdstad van de originele regio Bretagne. Het is een aangename stad, een mooie stad en bovendien een prima toeristische bestemming voor een weekend.

Historische gebouwen

Veel gebouwen in Rennes zijn gebouwd van hout (colombage), afkomstig uit de omliggende bossen. De meest charmante gebouwen staan bij Place Saint-Anne, Place Champ-Jacquet en Place Rallier du Batty. In 1720 heeft een grote brand veel van deze charmante gebouwen verwoest.

Parlement de Bretagne
Het Parlement van Bretagne (Parlement de Bretagne) was een gerechtshof, onder het oude Franse regime, met een zetel in Rennes. Het gebouw is nog steeds in gebruik als Hof van Justitie. Het historische gebouw is een van de mooiste bezienswaardigheden in Rennes, gelegen aan een statige plein en doordrenkt van geschiedenis. Het Parlement de Bretagne beschikt over een schat aan 17de eeuwse Franse schilderkunst.

Parken en tuinen

Rennes telt twee grote parken, ontworpen door de landschapsarchitect Denis Bühler. In Parc Thabor vind je invloeden uit Engelse en Franse tuinen met veel rozen, een volière en een muziektent. Het Parc Oberthür staat vol met oude bomen.

Top festivals en evenementen

Het hele jaar door zijn er verschillende evenementen en festivals in Rennes. Bijvoorbeeld het gratis toegankelijke son-et-lumière op het Parlement de Bretagne dat zich afspeelt gedurende de zomermaanden. De Braderie du Canal Saint-Martin en in de herfst kunnen de eetliefhebbers terecht in Rennes voor het jaarlijkse Festival Gourmand. In de maand december kan je terecht op het evenement Transmusicales, waarbij nieuwe artiesten uit de hele wereld zich presenteren.

Musea en galeries

Prachtige musea in Rennes. In Rennes kan je het Museum Musée de Bretagne bezoeken of terecht in het wetenschapsmuseum met een eigen planetarium. Net buiten de stad kan je in het ecomuseum Ecomusée du Pays de Rennes alles leren over landbouw en veeteelt. Het Musée des Beaux-Arts de Rennes toont verschillende werken uit de Franse Revolutie en is beroemd om het werk Nouveau-né (pasgeborenen) van Georges de la Tour.

Le Marché des Lices (markt)

Elke zaterdagochtend vind in Rennes (sinds 1622) de op drie na grootse markt van Frankrijk plaats. Op Le marché des Lices vind je boerenproducten, oude ambachten, groenten, fruit en bloemen. De markt is populair bij de restaurants in Rennes, zij halen hier ook hun ingrediënten.

Toegankelijk en korting met de stadspas

Rennes is een fraaie stad met kwalitatief prima hotels en restaurants (La Coquerie, Le Saison en Auberge du Pont d’Acigné). Er is zelfs een metronetwerk en Rennes is daarom ideaal om zonder auto te bezoeken. Overal kan je fietsen of een segway huren. Vergeet niet tijdens je bezoek aan Rennes de Rennes City Pass (€15) aan te schaffen. De pas is drie dagen geldig en geeft je gratis toegang tot musea en galeries, korting op toeristische activiteiten en het openbaar vervoer. Je kan de kaart kopen in het office de tourisme.

Hotel tip in Rennes: Hotel de Nemours is een smaakvol hotel met knusse kamers, gelegen in het centrum van Rennes. Vakantiehuizen in Rennes: Geniet van de prachtige stad. Bekijk hier de mooiste vakantiehuizen.

Meer info: www.tourisme-rennes.com

Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!

Bekijk ook

De 10 mooiste bezienswaardigheden in de Puy-de-Dôme

De Puy-de-Dôme is een mooi departement met vulkanen, mooie steden en groene natuurparken. Bekijk hier de leukste bezienswaardigheden in de Puy-de-Dôme.