Skigebied La Rosiere

Skiën in La Rosière

Het echte Alpine gevoel in La Rosière

Pak je skies en vertrek richting het onbedorven dorp La Rosière (departement Savoie, Rhône-Alpes) in het zuiden van de Franse Alpen. De Franse skigebieden zijn in de wintermaanden een populaire wintersportbestemming. Een leuke bestemming voor je skivakantie is het authentiek chaletdorp La Rosière. Het dorp is een echte familiebestemming.

Het skigebied La Rosière (op 1850 meter) ligt in een bosrijke omgeving en heeft 160 km aan skipistes en uitstekende sneeuw. Vanaf de zonnige pistes heb je prachtig panorama uitzicht op de Franse Alpen! Je kan de Mont Blanc, Ruitor-gletsjer, Monte Rosa en de Matterhorn zien liggen.

De gebouwen zijn traditioneel in de Savoie stijl gebouwd, met veel hout en leisteen. Dus geen typische Franse betonkolossen. De hotels en appartementen zijn kwalitatief goed en redelijk betaalbaar. Wil je genieten van een dorp in een bosrijke omgeving met de hele familie, dan zit je in La Rosière goed. O ja, ’s avonds zijn er weinig uitgaansmogelijkheden.

Meer info: www.larosiere.net

Skigebied La Rosiere

Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!

Onze nieuwste artikelen

Rock the Pistes 11 PVF header, Lac du Bourget

Festival in de Franse Alpen: Rock the Pistes in les Portes du Soleil

Rock the Pistes is een uniek festival in de Franse Alpen dat jaarlijks plaatsvindt in het skigebied Les Portes du Soleil.