Saint Malo Ille et Vilaine shutterstock 679373527, Bezienswaardigheden in Ille-et-Vilaine

De 10 mooiste bezienswaardigheden in Ille-et-Vilaine

Hoogtepunten van Ille-et-Vilaine

Ille-et-Vilaine is een prachtig departement in de regio Bretagne. Het departement wordt gekenmerkt door leuke kustplaatsjes, historische stadjes, mooie natuur en heerlijke stranden. Zo moet je zeker een kijkje nemen in de hoofdstad Rennes. In de stad kun je veel mooie bezienswaardigheden en gezellige restaurantjes vinden. Ook Saint-Malo en Vitré zijn echte aanraders. Voor het mooiste uitzicht moet je bij Pointe du Grouin zijn. Hier heb je een prachtig uitzicht over de rotsen, zee en groene velden. Kortom, er is genoeg te zien en te beleven in de Ille-et-Vilaine. Bekijk hier de leukste bezienswaardigheden.

Wat te doen in Bretagne? De 10 mooiste bezienswaardigheden van Bretagne.

3x Top campings in Ille-et-Vilaine

  1. Camping Emeraude
  2. Camping Domaine du Logis
  3. Domaine de la Ville Huchet
Rennes Bretagne shutterstock 4859506 min, Bezienswaardigheden in Ille-et-Vilaine

1. Rennes

Rennes is de hoofdstad van Bretagne. Het is een charmante stad waar je veel kunt zien en beleven. Het is een echte studentenstad met veel cafeetjes, restaurants en winkels. De gezellige straatjes staan vol met mooie historische gebouwen en vakwerkhuizen en het is een aanrader om een paar uur rond te wandelen en alles te ontdekken. Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Rennes is de Notre Dame Kathedraal. deze imposante kerk kun je zowel van buiten als van binnen bewonderen. Daarnaast zijn er een aantal interessante musea waaronder het museum van schone kunsten. Dit is een mooi kunstmusea, waar verschillende schilderijen en beelden tentoon worden gesteld. Wil je even weg uit de stad? Dan moet je zeker een uitstapje maken naar Parc du Thabor. Het is een groot park met bloementuinen, groene weides en veel mogelijkheden voor wandelingen. Je kunt hier dus even tot rust komen en misschien zelfs een picknick houden. Op zaterdag is er ook een grote markt in Rennes, de Marché des Lices. Hier worden allerlei voedingswaren en bloemen verkocht en het is erg leuk om langs de kraampjes te struinen.

Lees ook: De mooiste bezienswaardigheden van Rennes

Hotel tip! Hotel Lanjuinais is een prachtig 2-sterrenhotel gelegen in het centrum van Rennes. Het hotel beschikt over moderne sfeervolle kamer en een prachtige ontbijtzaal waar je van een buffet kunt genieten. Bekijk hier alle hotels in Rennes.

Saint Malo Ille et Vilaine shutterstock 679373527, Bezienswaardigheden in Ille-et-Vilaine

2. Saint-Malo

Saint-Malo is een prachtig kustplaatsje, gelegen aan de noordkust van Bretagne. Het stadje werd in de 6e eeuw gesticht door een Ierse monnik en heeft door de eeuwen heen veel meegemaakt. Zo is de stad in de tweede wereldoorlog voor een deel verwoest. Gelukkig is de stad weer herbouwd in zijn oorspronkelijke stijl en kun je er genieten van vele pittoreske vakwerkhuizen, gezellige pleinen en mooie bezienswaardigheden. Zo moet je er zeker een kijkje nemen in het oude stadscentrum Intra-Muros. Rond dit stadsdeel kun je nog de middeleeuwse stadsmuur vinden, compleet met toegangspoorten en een kasteel. De stadsmuren kun je bezoeken en je kunt er van alles leren over de geschiedenis van de stad. Daarnaast kun je er een wandeling maken op de stadsmuur, waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de stad en de zee. Ook moet je zeker een kijkje nemen bij het Kathedraal Saint-Vincent en is er een mooie haven met veel restaurantjes.

Op zoek naar een leuk hotel?

Vitré Ille et Vilaine shutterstock 326563580, Bezienswaardigheden in Ille-et-Vilaine

3. Vitré

Vitré is een historisch stadje gelegen in het oosten van Ille-et-Vilaine. De stad heeft een prachtig stadscentrum dat wordt omringd door een oude stadsmuur. In het stadscentrum kun je het mooie Château de Vitré vinden. Dit kasteel is in de elfde eeuw gebouwd en is prachtig bewaard gebleven. In het kasteel kun je een interessant historisch museum vinden, waar je alles kunt leren over de geschiedenis van Vitré. Je moet ook zeker een kijkje nemen bij de Église Notre-Dame de Vitré. Deze kerk uit de 15e eeuw is erg mooi van binnen en van buiten en je kunt er mooie kunstwerken vinden. In Vitré kun je genieten van pittoreske straten, gezellige pleinen en lekker restaurantjes.

Fougères Ille et Vilaine shutterstock 775044274, Bezienswaardigheden in Ille-et-Vilaine

4. Fougères

Fougères is een historische stad gelegen in het noordoosten van de Ille-et-Vilaine. De stad bevindt op op een heuvel bij de rivier de Nançon. Je hebt er een prachtig uitzicht op de groene heuvels en bossen. Het hoogtepunt van de stad is het Château de Fougères. Dit middeleeuwse kasteel is erg indrukwekkend en maakt deel uit van de oude stadsmuren. Je kunt het kasteel van binnen bewonderen en je kunt er alles leren over de geschiedenis van Fougères. Daarnaast zijn er ook enkele mooie torens bewaard gebleven die je ook zeker moet bezoeken. Vanaf deze torens heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Het stadje zelf is erg gezellig met pittoreske huizen, schattige cafeetjes en leuke pleinen.

Dinard sh 766503727, Bezienswaardigheden in Ille-et-Vilaine

5. Dinard

Dinard is een prachtige badplaats, gelegen aan de noordkust van Bretagne. Dinard was vroeger een belangrijk vakantieoord voor rijke Engelse toeristen. De Engelse families bouwden mooie villa’s, die je vandaag de dag nog steeds kunt bewonderen. De stad heeft een luxe uitstraling met veel elegante huizen, goede restaurants en heerlijke stranden. Je kunt er een heerlijk strand vinden, waar je kunt genieten van een stranddag of een mooie wandeling kunt maken. Het stadje staat vol met lekkere restaurantjes en leuke winkeltjes. Je kunt er uren rondstruinen langs de mooie villa’s en er zijn altijd leuke activiteiten. Daarnaast kun je er in de omgeving heerlijk wandelen door de duinen en langs de rotsen.

Kamperen in de buurt van Dinard? Ontdek deze 6 leuke familiecampings.

Op zoek naar leuke vakantiehuizen? Vanuit een vakantiehuis kun je de prachtige omgeving van Ille-et-Vilaine verkennen. Bekijk hier de mooiste natuurhuisjes.

Pointe du Grouin Ille et Vilaine shutterstock 1501664954, Bezienswaardigheden in Ille-et-Vilaine

6. Pointe du Grouin

Pointe du Grouin is een prachtig uitzichtpunt op het puntje van een landtong ten noorden van Cancale. Vanaf het punt heb je een panoramisch op de omliggende kliffen, rotsen en velden. Je vindt er een oriëntatietafel waarop aangegeven staat wat je in elke richting kunt bewonderen. Het uitzichtpunt kun je bereiken door middel van een mooi wandelpad, waar je constant een mooi uitzicht hebt. Het pad leid je door de groene velden en is goed te bewandelen door het hele gezin.

Cancale Bretagne shutterstock 1344256388, Bezienswaardigheden in Ille-et-Vilaine

7. Cancale

Cancale is een gezellig kustplaatsje in het noorden van het departement Ille-et-Vilaine, gelegen aan de heerlijke Bretonse kust. Cancale is een pittoresk stadje waar je kunt genieten van historische vakwerkhuizen, mooie kerken en gezellige pleinen. Het stadje staat daarnaast bekend om de vele vissers, mossel- en oesterkwekerijen. De vissers trekken er elke dag op uit om zoveel mogelijk oesters te vangen bij de oesterbanken aan de kust. ‘S avonds kun je deze vers gevangen oesters uitproberen in één van de vele lekkere restaurantjes in Cancale. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Place de la République. Dit plein bevindt zich in een hoger gelegen wijk en je hebt er dan ook een prachtig uitzicht. Je kunt er een mooie kerk vinden en veel restaurantjes. Je moet ook zeker een kijkje nemen in de mooie haven. Hier kun je heerlijk bootjes kijken en de leukste restaurantjes vinden.

Ontdek dit kleine vakantiepark in Cancale! Vakantiepark Les Hauts de la Houle beschikt over een heerlijk zwembad met jacuzzi en sauna. Je kunt er prachtige appartementen en vakantiewoningen huren. Bekijk hier andere leuke campings in Ille-et-Vilaine.

Dol de Bretagne Ille et Vilaine shutterstock 291397988, Bezienswaardigheden in Ille-et-Vilaine

8. Dol-de-Bretagne

Dol-de-Bretagne is een gezellig stadje in het noorden van de Ille-et-Vilaine. In de 6e eeuw stichtte de heilige Samson van Dol een klooster en over de eeuwen groeide het stadje rond het klooster steeds meer. In de middeleeuwen werd en er een stadsmuur om de stad gebouwd om het te beschermen. Tegenwoordig kun je delen van deze stadsmuur nog bewonderen, waaronder enkele torens. Ook moet je zeker een kijkje nemen bij de Cathédrale Saint-Samson. Deze gotische kerk komt uit de 13e eeuw en is verbonden met de stadsmuren. Het stadje zelf is ook erg mooi. Je kunt er genieten van gezellige pleinen en pittoreske straatjes, waarvan de Rue Ceinte en Grande Rue des Stuarts het mooist zijn. In deze straten kun je allerlei historische gebouwen en vakwerkhuizen vinden.

Tip! Geweldige camping met zwembad en 18 holes golfbaan.

La Roche aux Fées Ille et Vilaine shutterstock 1407065075, Bezienswaardigheden in Ille-et-Vilaine

9. La Roche-aux-Fées

La Roche-aux-Fées is een mooie hunebed in het zuidoosten van Ille-et-Vilaine. Het hunebed bestaat uit opgestapelde grote stenen en dateert waarschijnlijk uit 3500 voor christus. De legende gaat dat het hunebed is gemaakt door feeën die de zware stenen hebben meegenomen. La Roche-Aux-Fées bevindt zich in een groen bos, op een heuvel. Het bouwwerk is 20 meter lang en erg indrukwekkend. In de omgeving kun je goed wandelen.

Saint Suliac Ille et Vilaine shutterstock 1465735616, Bezienswaardigheden in Ille-et-Vilaine

10. Saint-Suliac

Saint-Suliac is een klein vissersdorpje, gelegen aan de rivier de Rance, in het noorden van Ille-et-Vilaine. Het dorpje wordt gekenmerkt door stenen schattige huisjes, kleine cafés en mooie kerkjes. Er is een gezellig vissershaventje waar de vissers elke dag druk in de weer zijn. Je kunt heerlijk wandelen langs de rivier en je kunt er allerlei watersporten beoefenen.

Enthousiast geworden?

Onze tips voor een leuke camping in Bretagne

Lees ook:

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Rennes?

Rennes is de hoofdstad van Ille-et-Vilaine. Je kunt er genieten van leuke bezienswaardigheden, mooie pleinen en lekkere restaurantjes. Bekijk hier de mooiste bezienswaardigheden.

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Bretagne?

Ille-et-Vilaine is een departement in Bretagne. Je kunt er leuke dorpjes, stranden en mooie natuur vinden. Bekijk hier de leukste bezienswaardigheden van Bretagne.

Over Francis

Francis
Francis heeft een passie voor reizen, stedentrips, wandelen en cultuur. Ze heeft de studie "Communication and Media" aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond.

Onze nieuwste artikelen

la maison rose montmartre parijs shutterstock 1212171664, Bezienswaardigheden in Ille-et-Vilaine

Montmartre: 10 plekken die je niet mag missen!

De leukste plekjes van de kunstenaarswijk Montmartre ontdekken? Wij zetten 10 niet te missen plekken in deze Parijse wijk voor je op een rij.