Fietsen langs de rivier de Loire

La Loire à Vélo

De prachtige Loire is sinds de nieuwe 800km lange fietsroute erg toegankelijk voor fietsers. De fietsroute brengt je dwars door 2 Franse regio’s (Centre en Pays de la Loire), 6 departementen (Cher, Loiret, Loir-et-Cher, l’Indre-et-Loire, Maine-et-Loire, Loire-Atlantique) en 6 prachtige Franse steden (Orléans, Blois, Tours, Saumur, Angers, Nantes). Het is een van Frankrijk’s meest ambitieuze fietsprojecten van de afgelopen decennia.  Jaarlijks nemen meer dan 800.000 fietsers La Loire à Vélo!

Wat zijn de mooiste kastelen? Dit zijn de 10 mooiste kastelen langs in de Loire-vallei.

Je begint de grote Loire-tocht waar je maar wilt en je kan de tocht op elk moment onderbreken. Een goed startpunt is bij de plaats Cuffy in het departement Cher (regio Centre) naar Saint-Brevin-les-Pins aan de kust in de Loire-Atlantique (regio Pays de la Loire). Vanaf Orléans loopt een TER-lijn langs de rivier de Loire. Je gaat gewoon naar het station dat het dichtste bij de route ligt (ongeveer 20 stations op de route, die toegankelijk zijn voor fietsers) en je neemt de eerste de beste trein die stopt, met jouw fiets natuurlijk. Ook zijn er langs de hele route ontelbare parkeerplaatsen.

Fietsen langs de Loire

La Loire à Vélo is een fantastische manier om het culturele erfgoed, de natuur en Franse keuken van deze twee regio’s in Frankrijk te ontdekken. Van half juni t/m half september neemt de Interloire jouw fiets gratis en zonder reservering mee tussen Orléans en Le Croisic.

Meer info: www.laloireavelofietsroute.nl

Plan je reis:
De mooiste fietsvakanties langs de Loire boek je bij ANWB Pharos Reizen. Tip: een echte aanraden is de 8-daagse fietsvakantie langs de kastelen. Het grootste aanbod hotels in de Loire streek vind je bij Booking.com.

Lees ook

Meer van dit soort leuke artikelen op je tijdlijn? Volg Zin in Frankrijk dan ook via Facebook.

Gratis leuke Frankrijktips in je mailbox:

We garanderen 100% privacy. Uw gegevens worden niet gedeeld. Bekijk archief.

Over Dirk

Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!

Bekijk ook

Top 10: Prachtige bezienswaardigheden in Indre

Indre is een mooi departement met groene natuur, historische kastelen en leuke stadjes. Ontdek de bezienswaardigheden van de Indre.

Ontvang gratis onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor de "Zin in Frankrijk" nieuwsbrief en ontvang de leukste Frankrijk tips, bezienswaardigheden, campings en hotelletjes in je mailbox.

Bedankt, we hebben je nu ingeschreven voor de nieuwsbrief!