Kookboek Provence,

Kookboek Provence, heerlijke seizoensgerechten uit de Provence

Ontdek de Provençaalse keuken

De Provençaalse keuken is een van de meest populaire regiokeukens van Frankrijk. Uit de Provence komen prachtige producten door de ligging en het gunstige klimaat; producten van het land en uit de zee. Ook invloeden uit Italië en Noord-Afrika proef je terug in de typische gerechten uit de Provence.

Lees ook:

Kookboek Provence

Met het kookboek Provence kook je seizoensgebonden de lekkerste gerechten uit de streek. Vier de lente met tuinbonen en inktvis en papillote. Geniet van zomerse gerechten als rode mul gewikkeld in wijnbladeren of van de overbekende salade Niçoise. Proef de herfst en serveer gebakken paddenstoelen met persillade en serveer een taart van chocolade en hazelnoot met peer.

Kook je eigen driegangenmenu

Elk seizoen in dit kookboek wordt afgesloten met ‘La Grande Bouffe’; een groots en meeslepend meergangenmenu: verras je tafelgenoten met het lekkerste wat de Provence te bieden heeft. Van aperitief tot de heerlijkste nagerechten. Van pissaladière, bouillabaise, aligot tot en met clafoutis. Met het kookboek Provence tover je de zon op het bord, ook in de winter.

Provence | Auteur: Alex Jackson | ISBN: 9789461432186 | € 25,95

Bronvermelding: tekst en beeld uitgeverij GOOD COOK

Lees ook

Kookboek Provence cover,

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf net als 10.000+ andere Frankrijkiefhebbers op de hoogte van onze tips en nieuwste artikelen over Frankrijk.