De 10 mooiste kerstmarkten in Frankrijk voor 2022

Dit zijn de leukste kerstmarkten in Frankrijk

Laat de kerst niet voorbij gaan zonder een bezoek aan een kerstmarkt in Frankrijk. Van Noord- tot Zuid-Frankrijk, overal is er wel een kerstmarkttraditie. Geniet van de kleurrijk versierde kerststalletjes en boulevards of een streekspecialiteit, zoals hete wijn en kaas.

Ga je deze zomer met vakantie in Frankrijk? Boek een mooie vakantie op een van de vakantieparken of Natuurhuisjes in Frankrijk. Zo kunnen we je een aantal RCN Vakantieaprken met zwembad aanraden. Op Natuurhuisje.nl vind je een ruim aanbod huizen in het groen.

versierde huizen en verlichte straat tijdens de kerstperiode in Colmar met kerstboom links op de voorgrond

1. Kerstmarkten in de Elzas

Ontdek Kerst in de Elzas: het mooiste van alle Kerstfeesten! Kerstmarkten vind je overal in de Elzas: Straatsburg, Colmar, Mulhouse, dorpen in zelfs tussen de wijngaarden. Vanaf eind november is de Elzas winter wonderland! Vanaf Sainte Catherine, op 25 november tot Driekoningen, op 6 januari, kun je terecht in de Elzas voor warme glühwein. Je vindt meer dan honderd kerstmarkten verdeeld over de hele streek. Kom de grote kerstboom bewonderen in Straatsburg, de grootste van Europa, maak je kinderen blij op de kindermarkt van Colmar en breng originele kerstversieringen mee naar huis van de stoffenmarkt in Mulhouse. En natuurlijk vieren alle dorpen van de Elzas ook feest tijdens de hele adventsperiode.

Website: Noël en Alsace

Hotels in de Elzas

LEES OOK: Kerstmarkten in de Alsace

2. Kerst in de Champagne streek

Van eind november tot eind december kan je voor het kerstgevoel terecht in een groot aantal steden en dorpjes in de Champagne streek. Veel gemeenten hebben de handen ineen geslagen en bieden de toeristen een waar circuit van kerstmarkten en evenementen aan.

verlichte straat tijdens de kerstmarkt in Reims

3. Kerstmarkt in Reims

In Reims (UNESCO) vind jaarlijks de op drie na grootste kerstmarkt van Frankrijk plaats. In de meer dan 125 stalletjes worden culinaire gerechtjes en traditionele producten en cadeautjes verkocht. Extra bijzonder zijn de stalletjes waar grote en kleine champagnehuizen en boeren hun champagne aanbieden, meestal tegen een lagere prijs dan in de winkel. Op het Place de la Republique staat een reuzenrad, de meeste kerststalletjes zijn te vinden op het plein Place d’Erlon, rues Condorcet, de l’Etape en Buirette.

Website: Le Marchés de Noël de Reims.

Boek hier je hotel in Reims

LEES OOK: Bezienswaardigheden Reims

Epernay Habits de Lumière festival

Een ander hoogtepunt in de Champagne streek is het Epernay Habits de Lumière festival. In het tweede weekend van december kan je drie dagen genieten van de verlichte huizen en straten. Door heel Epernay zijn straatshows, vuurwerk, orkestjes en champagnebars.

Website: Meer informatie

4. Feestdagen in Toulouse

Van eind november tot eind december kan je terecht op de populaire kerstmarkt van Toulouse (Occitanië). In de maand december worden de straten van Toulouse en het Place du Capitole omgetoverd tot een waar kerstfeest. De stalletjes op het plein Place du Capitole verkopen houtsnijwerken, kaarsen en cadeautjes. Misschien kom je zelfs de kerstman tegen, hij wandelt namelijk de hele dag over het plein. Je kan overal terecht voor een glas glühwein en geroosterde tamme kastanjes. Toulouse geeft een eigen draai aan de activiteiten met de verkoop van kaas en wijn uit de omgeving.

Website: Marché de Noël de Toulouse

Bekijk de 10 beste hotels in Toulouse

LEES OOK: Bezienswaardigheden Toulouse

verlichte kerk en straat tijdens de kerstmarkt in Mulhouse

5. Kerstmarkt in Mulhouse

De Alsace is populair als het gaat om de jaarlijkse kerstmarkten. De straten en gebouwen van Mulhouse, inclusief het Hôtel de Ville (stadhuis) en Place de la Réunion, zijn gedurende de feestdagen prachtig versierd en uitgelicht, ieder jaar in een nieuwe stijl. Mulhouse is vooral bekend als textielstad en het Bugatti automuseum. De kerststalletjes bieden specialiteiten uit de Alsace regio, zoals kaas, hete wijn, gemberbrood en andere gastronomische hoogtepunten. Mulhouse weet het kerstgevoel dan ook goed tot leven te brengen met alle lichtjes, concerten en een grote adventskalender, achter de ramen van Hôtel de Ville. De leukste plek voor kerstliedjes en concerten is in de kerk Saint-Etienne.

Website: Noël a Mulhouse

Zoek hotels in Mulhouse

LEES OOK: Bezienswaardigheden in Mulhouse

6. Kerstmarkt in Besançon

Besançon ligt in het oosten van Frankrijk, vlakbij de Zwitserse grens. De kerstmarkt is gecentreerd rondom Place Pasteur. Meer dan 60 kerststallen verkopen lokale handwerken, houtenspeelgoed en juwelen. Proef de kerstsfeer tijdens het zingen van kerstliedjes en folklore dansen. Kinderen vermaken zich in het kerstdorp bij Place de la Révolution.

Website: Marché de Noël Besançon

Bekijk hotels in Besançon

Hotel tip!

Hotel Du Nord is een klassiek hotel gelegen in een charmante straat in het centrum van Besançon.

Bekijk hotel

7. Kerstmarkt in Arras

Op het Grand’Place vindt u Village Noël met meer dan 100 houten chalets. Gedurende de kerstdagen kan je een ritje maken in het reuzenrad. Vanuit het reuzenrad heb je een mooi uitzicht op de kerstmarkt.

Website: Noël Arras

Hotels in Arras

Hotel tip!

Hôtel de L’univers is een rustig hotel gelegen in het historisch centrum van Arras. Het hotel heeft een prachtige binnenplaats en een gastronomisch restaurant.

Bekijk hotel

8. Kerstmarkt in Bordeaux

De Allée de Tourny is gevuld met 150 kerststallen. Regionale specialiteiten, zoals chocolade uit Bayonne, foie gras uit Arcachon, beschilderde potten uit Samadet en glaswerk uit Vianne. Geniet van een glas vin chaud tijdens het wandelen langs de kerststallen.

Website: Marché de Noël Bordeaux

Bekijk de mooiste hotels in Bordeaux

LEES OOK: De 10 mooiste bezienswaardigheden in Bordeaux

9. Kerstmarkt in Chartres

Chartres is vooral bekend vanwege de Gotische Kathedraal, die kilometers ver te zien is. Maar Chartres heeft ook een levendige kerstmarkt op het Place Châtelet. De 50 kerststalletje zijn gevuld met huisgemaakte chocolade, gepofte kastanjes en handgemaakte kerstspullen. Meer informatie: Noël à Chartres.

Zoek hotels in Chartres

kerstmarkt met kerstkraampjes en reuzenrad in Lille

10. Kerstmarkt in Lille

Van eind november tot en met eind december kun je in het centrum van Lille naar de kerstmarkt. Hier vind je ruim 80 kraampjes met leuke streekproducten, kerstversiering, sieraden, vin chaud (glühwein), gaufres (wafels uit Lille), pains d’épices (kruidkoek) en uit hout gesneden poppetjes. Rondom de kerstmarkt worden veel leuke activiteiten georganiseerd, zoals een bezoek van de Kerstman, kerstliedjes, schminken voor de kinderen en kerstverhalen die worden voorgelezen.

Website: Noël a Lille

Bekijk de 10 mooiste hotels in Lille

Tip! Met de trein naar de kerstmarkt in Frankrijk

Met de trein naar de kerstmarkt in Frankrijk? Met de Thalys en de TGV reis je comfortabel en voordelig naar Frankrijk. Zo boek je vanaf €48,00 een treinticket naar de kerstmarkt in Lille. Vanuit Amsterdam bereik je de stad al in 3,5 uur reizen. Zoek treintickets naar jouw favoriete kerstmarkt in Frankrijk.

Meer lezen over kerstmarkten in Frankrijk? Bekijk ook:

Veelgestelde vragen over kerstmarkten in Frankrijk:

Wat zijn de mooiste kerstmarkten in de Elzas?

De kerstmarkt van Colmar en Strasbourg zijn twee populaire kerstmarkten in de Elzas om te bezoeken in de feestmaanden. Bekijk de hele lijst: kerstmarkten in de Elzas.

Waar vind je de kerstmarkten in de stad Colmar?

In de stad Colmar vind je zes kerstmarkten. Bekijk hier de lijst: kerstmarkten in Colmar.

Wat zijn de mooiste kerstmarkten in Frankrijk?

Een paar van de mooiste kerstmarkten van Frankrijk vind je in Straatsburg, Colmar, Mulhouse, Lille en Toulouse. Lees hier alles over de 10 mooiste kerstmarkten in Frankrijk.

Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!

Bekijk ook

Zien en doen in de Kaysersberg-vallei

In de Kaysersberg-vallei kun je genieten van wijnvelden, sierlijke dorpjes, beboste hellingen, meren en hoge bergen. In dit artikel tippen we de mooiste plekjes van dit gebied.

Maandelijkse tips ontvangen?

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van Zin in Frankrijk te ontvangen.

Je bent succesvol toegevoegd aan onze mailinglijst.