Home » Thema's » Cultuur » 10 Beste kerstmarkten in Frankrijk
  • Kerstmarkt in Reims

    In Reims (UNESCO) vind jaarlijks de op drie na grootste kerstmarkt van Frankrijk plaats. In de meer dan 125 stalletjes worden culinaire gerechtjes en traditionele producten en cadeautjes verkocht.

  • Feestdagen in Mulhouse

    De straten en gebouwen van Mulhouse, inclusief het Hôtel de Ville (stadhuis) en Place de la Réunion, zijn gedurende de feestdagen prachtig versierd en uitgelicht, ieder jaar in een nieuwe stijl.

  • Kerst in Toulouse

    De straten van Toulouse en het Place du Capitole omgetoverd tot een waar kerstfeest. De stalletjes op het plein Place du Capitole verkopen houtsnijwerken, kaarsen en cadeautjes.

10 Beste kerstmarkten in Frankrijk

Laat de kerst niet voorbij gaan zonder een bezoek aan een kerstmarkt in Frankrijk. Van Noord- tot Zuid-Frankrijk, overal is er wel een kerstmarkttraditie. Geniet van de kleurrijk versierde kerststalletjes en boulevards of een streekspecialiteit, zoals hete wijn en kaas.

Kerst in de Champagne streek

Van eind november tot eind december kan je voor het kerstgevoel terecht in een groot aantal steden en dorpjes in de Champagne streek. Veel gemeenten hebben de handen ineen geslagen en bieden de toeristen een waar circuit van kerstmarkten en evenementen aan.

Kerstmarkt in Reims

In Reims (UNESCO) vind jaarlijks de op drie na grootste kerstmarkt van Frankrijk plaats. In de meer dan 125 stalletjes worden culinaire gerechtjes en traditionele producten en cadeautjes verkocht. Extra bijzonder zijn de stalletjes waar grote en kleine champagnehuizen en boeren hun champagne aanbieden, meestal tegen een lagere prijs dan in de winkel. Op het Place de la Republique staat een reuzenrad, de meeste kerststalletjes zijn te vinden op het plein Place d’Erlon, rues Condorcet, de l’Etape en Buirette.

Ga naar de website

Epernay Habits de Lumière festival

Een ander hoogtepunt in de Champagne streek is het Epernay Habits de Lumière festival. In het tweede weekend van december kan je drie dagen genieten van de verlichte huizen en straten. Door heel Epernay zijn straatshows, vuurwerk, orkestjes en champagnebars.

Ga naar de website

Feestdagen in Toulouse

Van eind november tot eind december kan je terecht op de populaire kerstmarkt van Toulouse (Occitanië). In de maand december worden de straten van Toulouse en het Place du Capitole omgetoverd tot een waar kerstfeest. De stalletjes op het plein Place du Capitole verkopen houtsnijwerken, kaarsen en cadeautjes. Misschien kom je zelfs de kerstman tegen, hij wandelt namelijk de hele dag over het plein. Je kan overal terecht voor een glas glühwein en geroosterde tamme kastanjes. Toulouse geeft een eigen draai aan de activiteiten met de verkoop van kaas en wijn uit de omgeving.

Ga naar de website

Kerstmarkt in Mulhouse

De Alsace is populair als het gaat om de jaarlijkse kerstmarkten. De straten en gebouwen van Mulhouse, inclusief het Hôtel de Ville (stadhuis) en Place de la Réunion, zijn gedurende de feestdagen prachtig versierd en uitgelicht, ieder jaar in een nieuwe stijl. Mulhouse is vooral bekend als textielstad en het Bugatti automuseum. De kerststalletjes bieden specialiteiten uit de Alsace regio, zoals kaas, hete wijn, gemberbrood en andere gastronomische hoogtepunten. Mulhouse weet het kerstgevoel dan ook goed tot leven te brengen met alle lichtjes, concerten en een grote adventskalender, achter de ramen van Hôtel de Ville. De leukste plek voor kerstliedjes en concerten is in de kerk Saint-Etienne.

Ga naar de website

Kerstmarkt in Besançon

Besançon ligt in het oosten van Frankrijk, vlakbij de Zwitserse grens. De kerstmarkt is gecentreerd rondom Place Pasteur. Meer dan 60 kerststallen verkopen lokale handwerken, houtenspeelgoed en juwelen. Proef de kerstsfeer tijdens het zingen van kerstliedjes en folklore dansen. Kinderen vermaken zich in het kerstdorp bij Place de la Révolution.

Kerstmarkt in Arras

Op het Grand’Place vindt u Village Noël met meer dan 100 houten chalets. Gedurende de kerstdagen kan je een ritje maken in het reuzenrad. Vanuit het reuzenrad heb je een mooi uitzicht op de kerstmarkt.

Ga naar de website

Kerst in Bordeaux

De Allée de Tourny is gevuld met 150 kerststallen. Regionale specialiteiten, zoals chocolade uit Bayonne, foie gras uit Arcachon, beschilderde potten uit Samadet en glaswerk uit Vianne. Geniet van een glas vin chaud tijdens het wandelen langs de kerststallen.

Ga naar de website

Kerstmarkt in Chartres

Chartres is vooral bekend vanwege de Gotische Kathedraal, die kilometers ver te zien is. Maar Chartres heeft ook een levendige kerstmarkt op het Place Châtelet. De 50 kerststalletje zijn gevuld met huisgemaakte chocolade, gepofte kastanjes en handgemaakte kerstspullen.

Ga naar de website

Over Dirk

Dirk is Frankrijk liefhebber en de eigenaar van deze weblog.

Bekijk ook

Le Festival de la Tulipe

In de maand April vindt ieder jaar het tulpenfestival plaats. Het tulpenfestival wordt gehouden in de tuinen van Château de Vendeuvre (Calvados). In de tuin van het 18de eeuwse kasteel Château de Vendeuvre kunt u genieten van 30.000 tulpen in alle kleuren van de regenboog.