Kerstmarkt in Colmar

Colmar is een prachtige stad in de Elzas in Frankrijk. De stad ligt in een relatief vlak landschap aan de rivier de Lauch aan de voet van de Vogezen. Bazel (Zwitserland) ligt op ongeveer 60 km en Straatsburg op ongeveer 65 km. Colmar heeft een zonnig microklimaat. De omgeving is daardoor geschikt voor de wijnbouw. In Colmar bevinden zich veel vakwerkhuizen uit de middeleeuwen en de renaissance, en het opmerkelijke Maison Pfister. Vanaf eind november bevindt zich in Colmar een kerstmarkt met een levensgrote kerststal, culinaire specialiteiten en een kinderkerstmarkt (Place des Six Montagnes Noires).

Ontdek de leukste bezienswaardigheden, hotels en restaurants in Colmar. Lees hier ons artikel over Colmar.

Lees ook: de mooiste kerstmarkten in de Elzas.

De magie van Kerstmis in Colmar

De oude binnenstad met vakwerkhuizen is prachtig verlicht en ingericht als een sprookje. Het stadscentrum van Colmar is hoofdzakelijk voetgangersgebied. Je vind er tal van architecturale schatten, zoals monumenten, kerken, musea en steegjes, vol met imposante gebouwen uit de middeleeuwen tot de 19e eeuw. Bewonder tijdens kerst in Colmar het Maison Pfister, het Koïfhus, Unterlinden museum, de wijk Klein Venetië, het Maison des Têtes en de Collegiale kerk van Saint Martin. De hele stad is ingericht als in een droom en verandert het oude centrum in een waar openluchttheater waar de warme kerstsfeer het hart van de stad omhult.

Romantisch overnachten in Colmar? Boek een kamer in het James Boutique Hôtel. Het hotel ligt op 5 minuten lopen van de kerstmarkten van Colmar. 

De 6 kerstmarkten in Colmar

In de stad vind je zes prachtige kerstmarkten:

  • Place des Dominicains
  • Place Jeanne d’Arc
  • Place de l’Ancienne Douane
  • Koïfhus – Marché Intérieur
  • Petite Venise
  • Place de la Cathédrale (gastronomische markt)

Gastronomische markt van Colmar

Gedurende de kerstmarkt in Colmar kun je genieten van lokale specialiteiten bereid door 9 gerenommeerde chef-koks. De marché gourmand vind je op het place de la Cathédrale. Van voorgerecht tot dessert, oesters, Elzasser specialiteiten en mooie wijnen uit de omgeving. Je zult hier zeker genieten van een aantal culinaire hoogstandjes! De markt is geopend van 22 november tot en met 29 december van 10:00 tot 22:00 uur.

Evenementen en kerstconcerten

Naast de prachtig versierde binnenstad en de zes kerstmarkten vind je verschillende activiteiten, zoals een ijsbaan op Place Rapp en kerstliedje langs de grachten in wijk Klein Venetië. Op veel andere plaatsen worden concerten georganiseerd en kerstliedjes door kinderen gezongen. Daarnaast kun je uitgebreid shoppen in de binnenstad en wijnkelders bezoeken!

Bekijk voor alle activiteiten en data de speciale kerstwebsite van Colmar.

Plan je trip:
Colmar ligt op 7 uur rijden van Utrecht. Je kunt ook met de trein naar Colmar, tickets boek je bij NS International. De mooiste hotels boek je uiteraard bij Booking.com. Vind de leukste campings bij Suncamp en Anwb camping. Het grootste aanbod vakantiehuizen in de omgeving van Colmar vind je bij Belvilla en Natuurhuisje.

Veelgestelde vragen over Kerstmarkten in Frankrijk

Wat zijn de mooiste kerstmarkten van Frankrijk?

De kerstmarkten in de Elzas, Champagne streek en Reims zijn een aantal van de populairste kerstmarkten in Frankrijk. Bekijk de hele lijst: de 10 mooiste kerstmarkten in Frankrijk.

Wat zijn de mooiste kerstmarkten in de Elzas?

De kerstmarkt van Colmar en Strasbourg zijn twee populaire kerstmarkten in de Elzas om te bezoeken in de feestmaanden. Bekijk de hele lijst: kerstmarkten in de Elzas.

Wat zijn de leukste bezienswaardigheden en hotels in Colmar?

Colmar kun je het hele jaar door de mooiste bezienswaardigheden ontdekken. Bekijk hier de hoogtepunten en hotels in Colmar.

Lees ook

Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!

Bekijk ook

Bezoek de Elzas in de herfst

Herfst in de Elzas is ongelofelijk mooi. Het jaar rond is het een kleurrijke regio, maar in de herfst des te meer. In dit artikel laten we je zien hoe mooi de Elzas in de herfst is.

Maandelijkse tips ontvangen?

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van Zin in Frankrijk te ontvangen.

Je bent succesvol toegevoegd aan onze mailinglijst.