Kerstmarkten in de Alsace

De Alsace (Elzas) is een prachtige voormalige Franse regio in het Noorden van Frankrijk. In de regio vind je de fraaie plaatsen, zoals Strasbourg en Colmar. Vanaf eind november beginnen de kerstfestiviteiten in de Alsace (Elzas). In de hele regio vind je prachtige kerstmarkten met gezellige kraampjes waar je kennis kunt maken met de lokale producten, lekkernijen en kerstpullen kunt kopen. Kruidige en zoete geuren, kerstliedjes, dennenbomen, lichtjes en de mooiste decoraties… Elk jaar, als Kerstmis nadert, trekken de steden en dorpen van de Alsace (Elzas) alles uit de kast.

In welke plaatsen vind je de kerstmarkten? De kerstfestiviteiten in de verschillende plaatsen beginnen eind november en gaan door tot het einde van het jaar.

Lees ook: de mooiste kerstmarkten in Frankrijk.

De magie van Kerstmis in Colmar

In Colmar en de omliggende dorpen vind je zes thematische markten, waaronder een gastronomische markt in Colmar. In Riquewihr wandel je door de steegjes, terwijl hier het accent ligt op oude ambachten. En voor een reis terug in de tijd, ga je naar het plaatsje Ribeauvillé. Hier wordt je meegenomen naar de middeleeuwen.

Romantisch overnachten in Colmar? Boek een kamer in het James Boutique Hôtel. Het hotel ligt op 5 minuten lopen van de kerstmarkten van Colmar. 

Lees ook: kerst in Colmar.

Strasbourg, de hoofdstad van Kerstmis

Een ware religieuze traditie, de kerstmarkt van Straatsburg werd in 1570 gecreëerd. Het is de oudste kerstmarkt in Frankrijk en een van de oudste in Europa. In het verleden vond je de kerstmarkt bij de de kathedraal en duurde deze maar drie dagen. Tegenwoordig vind je door de hele stad kraampjes en duurt de kerstmarkt tot 30 december. De markten worden vergezeld door de mooiste decoraties en verlichting, waaronder een enorme kerstboom op de Place Kléber, die Straatsburg de “hoofdstad van Kerstmis” maakt.

Website: kerst in Strasbourg.

Veelgestelde vragen over kerstmarkten in Frankrijk

Wat zijn de mooiste kerstmarkten van Frankrijk?

De kerstmarkten in de Elzas, Champagne streek en Reims zijn een aantal van de populairste kerstmarkten in Frankrijk. Bekijk de hele lijst: de 10 mooiste kerstmarkten in Frankrijk.

Waar vind je de kerstmarkten in de stad Colmar?

In de stad Colmar vind je zes kerstmarkten. Bekijk hier de lijst: kerstmarkten in Colmar.

Lees ook

Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!

Bekijk ook

Bezoek de Elzas in de herfst

Herfst in de Elzas is ongelofelijk mooi. Het jaar rond is het een kleurrijke regio, maar in de herfst des te meer. In dit artikel laten we je zien hoe mooi de Elzas in de herfst is.

Maandelijkse tips ontvangen?

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van Zin in Frankrijk te ontvangen.

Je bent succesvol toegevoegd aan onze mailinglijst.