olympische spelen parijs 2024 shutterstock 2251398383, Olympische Spelen Parijs 2024

Olympische Spelen 2024 in Parijs: locaties, tickets, hotels & meer!

Olympische Spelen Parijs 2024: tickets, hotel en andere informatie

De wereld kijkt reikhalzend uit naar de volgende editie van de Olympische Spelen, die in 2024 zullen plaatsvinden in de betoverende stad Parijs en een aantal andere plekken in Frankrijk. Met maar liefst 32 sporten, meer dan 10.000 atleten, 10 miljoen kaarten, adembenemende wedstrijdlocaties en een openingsceremonie op de Seine, belooft dit evenement een onvergetelijke ervaring te worden voor atleten en toeschouwers van over de hele wereld. Wil jij de Olympische Zomerspelen in Frankrijk bijwonen? In dit artikel vertellen we je alle ins en outs over het bemachtigen van tickets, de wedstrijdlocaties en verblijfsmogelijkheden.

Vind hotels in Parijs

Tickets voor de Olympische Spelen van 2024 bemachtigen

De eerste stap naar het ervaren van de Olympische Spelen is het verkrijgen van toegangstickets. Deze tickets zijn vaak in trek en kunnen snel uitverkocht raken, dus het is belangrijk om op tijd te handelen. Officiële ticketverkoopinformatie wordt beschikbaar gesteld via de officiële website van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het organisatiecomité van Parijs 2024. Houd deze bronnen goed in de gaten en wees voorbereid om snel te handelen wanneer de verkoop begint. Verschillende ticketcategorieën zullen beschikbaar zijn, variërend van individuele evenementen tot pakketten voor meerdere dagen. De zogenaamde hospitality-pakketten waren als eerst beschikbaar, waarna nu de losse tickets in de verkoop zijn gegaan. Koop je kaartjes alleen via de ‘Billetterie officielle des Jeux de Paris 2024’, de website die beheerd wordt door het Parijse organisatiecomité. Door je kaarten buiten het officiële verkoopkanaal om te kopen, loop je het risico op fraude of een tarief te betalen dat ver boven de officiële aanschafprijs ligt.

olympische spelen parijs 2024 shutterstock 2251398383, Olympische Spelen Parijs 2024

De inschrijving voor de voorverkoop is sinds half december gestart. Op 11 mei 2023 begon de tweede fase, waarbij alle wedstrijdonderdelen van de Olympische Spelen van Parijs 2024 in de verkoop zijn gegaan, inclusief de finalekaarten en de tickets voor de spectaculaire openings- en slotceremonie (deze kosten wel €1.600 of €2.700 per stuk!). Op dit moment is het helaas niet meer mogelijk om deel te nemen aan de loting voor de verkoop van deze losse tickets. Hier had je voor 20 april 2023 bij moeten zijn. Op 9 oktober 2023 begint de volgende verkoopfase met kaartverkoop voor de Paralympische Spelen en de resterende losse kaarten. Hier werkt de verkoop volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, zonder voorafgaande loting. Er zijn in totaal ruim 13 miljoen kaarten beschikbaar gesteld, die al vanaf 24 euro voor de Olympische en 15 euro voor de Paralympische Spelen worden verkocht.

Wedstrijdlocaties van de Olympische Spelen 2024

Met 15 olympische wedstrijdlocaties en en 11 wedstrijdlocaties voor de Paralympische Spelen is Parijs het hoofdpodium van de Olympische Spelen. Naast bestaande stadions, vormen nu ook voor het eerst iconische locaties het decor voor verschillende wedstrijden. Zo vinden de breakdancebattles en het BMX-freestylen plaats tegen het klassieke decor van de Place de La Concorde en zijn de tuinen van Versailles aangewezen als locatie voor de paardensport, para-paardensport en vijfkamp. Bovendien vindt de openingsceremonie plaats op en rond de Seine. Met 160 boten waarop zo’n 10.000 atleten voorbijtrekken, belooft dit een ontzettend gaaf spektakel te worden.

Olympische spelen 2024 shutterstock 2327674049, Olympische Spelen Parijs 2024

Behalve Parijs zijn er nog een heel aantal andere plaatsen waar de Olympische Spelen van 2024 worden gehouden. Zo ontvangen Bordeaux, Nantes, Nice, Lyon en Saint-Etienne de voetbalwedstrijden, host Lille de olympische finale van de handbal en wordt Marseille de thuisbasis voor alle zeilsporten. De olympische surfcompetities zullen plaatsvinden voor de kust van Tahiti. Het eiland in de Stille Zuidzee behoort tot Frans-Polynesië. De Teahupo’o-golf in Tahiti is één van de meest legendarische golven waar alle surfkampioenen van dromen en maakt al meer dan twee decennia lang deel uit van het wereldkampioenschap surfen.

In april 2024 zal Parijs ’the Games Map’ openbaar maken. Hierop staat een overzicht van alle geplande evenementen die tijdens de Olympische Spelen van 2024 in Frankrijk zullen plaatsvinden.

Het vinden van een hotel tijdens de Olympische Spelen

Het vinden van geschikte accommodatie tijdens de Olympische Spelen in Parijs kan nogal een uitdaging zijn. Als je op bijvoorbeeld Booking.com kijkt, zie je dat de prijzen van veel hotels al skyhigh zijn. Soms al wel 3 tot 5 keer zo hoog als normaal! Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat veel hotels tijdens de Olympische Spelen tariefvoorwaarden hanteren waarbij je niet kosteloos kunt annuleren. Wil je toch op zoek naar een hotel gaan? Dan kun je je het beste alvast gaan oriënteren. Het slimste is om te zoeken in de voorsteden en buitenwijken van Parijs en daarbij rekening te houden met een metrolijn om naar de evenement locatie te komen. De meeste wedstrijdlocaties liggen bovendien ook aan de rand van de stad. Bekijk hier de kaart met alle wedstrijdlocaties.

Hotels in Parijs

LEES OOK: 10 Goedkope (en goed beoordeelde) hotels in Parijs

Andere accommodaties tijdens de Olympische Spelen

Andere mogelijkheden voor het vinden van een slaapplek tijdens de Olympische Zomerspelen zijn Airbnb, campings in de buurt van Parijs en couchsurfing. Houd er bij campings wel rekening mee dat praktisch onmogelijk zal zijn om met de auto de stad in te komen. Alles zal worden gericht op het gebruik van het openbaar vervoer naar de stad. Kijk dus gelijk naar dichtstbijzijnde treinstations, eventueel met parking. Wat betreft Airbnb’s komen er in de aanloop van de Olympische Spelen naar verwachting nog extra accommodaties bij, want Airbnb is een van de hoofdsponsors van het evenement en heeft een campagne opgericht om de Parijzenaren te stimuleren hun logeerkamers te verhuren. Blijf dus goed zoeken!

Tips voor campings in de buurt van Parijs:

Meer campings in de buurt van Parijs

thalys parijs shutterstock 484760752, Olympische Spelen Parijs 2024

Hoe naar Parijs komen?

Je kunt het best naar Parijs komen met de trein of het vliegtuig. Verblijf je op een camping in de buurt van Parijs, dan is de auto ook een optie. Het beste reis je vanaf de camping met de een trein in de buurt naar de evenement locatie. Binnen Parijs kun je het beste met de metro reizen. Daarnaast zullen huur- en leenfietsen een belangrijke optie worden. Houdt te allen tijde rekening met grote drukte.

➜ Vind vliegtickets naar Parijs

➜ Vind treintickets naar Parijs

Treintickets naar Parijs

Olympische Spelen van 2024 – Handig om te weten:

  • De Olympische Spelen worden gehouden van 26 juli tot en met 11 augustus 2024.
  • De Paralympische Spelen worden van 28 augustus tot en met 8 september 2024 gehouden.
  • Op alle tribunes en in alle stadia van de Olympische Spelen in Parijs is het verboden om alcohol te consumeren. Voor de VIP-ruimtes wordt een uitzondering gemaakt.
  • Heb je tickets voor de Olympische Spelen van Parijs, maar ben je onverhoopt verhinderd? Dan kun je je kaarten doorverkopen, maar wel alleen via het daarvoor bestemde platform.
  • Indien je een officieel Paris 2024-reispakket of hospitality-arrangement bij een van de erkende reisagentschappen hebt geboekt, dan is je accommodatie reeds inbegrepen.

Wist je dat? De mascotte van de aanstaande Olympische Spelen is een rood poppetje in de vorm van het mutsje dat de Republikeinen vroeger droegen tijdens de Franse Revolutie. De mutsen staan symbool voor vrijheid voor Frankrijk en de wereld. De mascotte heet Phryge (uit te spreken als “Friezje”) en is vernoemd naar het mutsje. Er zijn twee poppetjes: één voor de Olympische Spelen en één met een zichtbare handicap voor de Paralympische Spelen.

Veelgestelde vragen over de Olympische Spelen in Parijs:

Wanneer zijn de Olympische Spelen in Parijs?

De Olympische Spelen van Parijs 2024 vinden plaats van 26 juli tot 11 augustus, gevolgd door de Paralympische Spelen van 28 augustus tot 8 september.

Hoe kan ik tickets kopen voor de Olympische Spelen in Parijs?

Tickets voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 kunnen worden gekocht via het officiële verkoopkanaal ‘Billetterie officielle des Jeux de Paris 2024’. Lees meer over tickets en hotels boeken voor de Olympische Spelen van Parijs.

Zijn er speciale evenementen of ceremonies gepland naast de sportcompetities?

Naast sportcompetities zijn er openings- en sluitingsceremonies, culturele evenementen en festiviteiten gepland om het evenement te markeren.

Hoeveel kost een ticket voor de Olympische Spelen van Parijs?

De kosten van tickets voor de Olympische Spelen in Parijs variëren afhankelijk van factoren als het type evenement, de locatie en de zitplaatscategorie. De exacte prijzen worden beschikbaar gesteld via de officiële website ‘Billetterie officielle des Jeux de Paris 2024’.

Over Lisanne

Lisanne
Lisanne heeft een passie voor reizen, fotograferen, cultuur en de Spaanse taal. Met haar ouders en zusje is ze op veel verschillende campings in Oostenrijk, Italië, Spanje en Frankrijk geweest. Ze heeft de opleiding Tourism Management aan de Hogeschool Inholland Rotterdam afgerond.

Onze nieuwste artikelen

Disneyland Parijs 1414491692, Olympische Spelen Parijs 2024

Disneyland® Parijs tickets, aanbiedingen en hotels!

Ontdek de magische wereld van Disneyland Parijs. Beleef een geweldige vakantie en plan je bezoek. Bekijk hier leuke tips, tickets, aanbiedingen en hotels die jouw verblijf tot een succes zullen maken!