Château Gisors Eure shutterstock 44991820, Château de Gisors

Bezoek aan Château de Gisors in Normandië

Prachtig middeleeuws kasteel in de Eure

Château de Gisors is een prachtig kasteel gelegen in het departement Eure van de regio Normandië. Het kasteel in het stadje Gisors werd gebouwd als fort in opdracht van Koning Willem II van Engeland. Het kasteel speelde een belangrijke rol in de oorlog tussen de Engelsen en de Fransen. Het kasteel is strategisch gelegen aan de grens en de oostelijke barrière van Normandië.

Mooi uitzicht op de omgeving

Het kasteel bevindt zich op een hoge heuvel, waar je een prachtig uitzicht over de omgeving hebt. Je kunt er een rondleiding volgen, waarbij je alles leert over de geschiedenis en het leven in het kasteel. Je waant je hier even in de middeleeuwen en kunt er uren rondstruinen.

Plan je bezoek aan Château de Gisors:
Het kasteel ligt aan het Place Blanmont in Gisors en is geopend van maandag t/m zondag 09:00 – 17:00 uur, zomer tot 19:30 uur. Tarief entree € 5 (indicatief). Meer info op de website.

Lees ook

Veel gestelde vragen over Château de Gisors

Wat zijn de openingstijden van Château de Gisors?

Château de Gisors is geopend van maandag t/m zondag 09:00 – 17:00 uur en in de zomer tot 19:30 uur.

Wat is er te doen in de buurt van Château de Gisors?

Château de Gisors bevindt zich in het departement Eure. De tuin van Monet, Château de Gisors en Lyons-la-Fôret zijn drie populaire bezienswaardigheden in de Eure. Bekijk de hele lijst: 10 bezienswaardigheden in de Eure

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

Château Chambord Centre Val de Loire shutterstock 45735106 min, Château de Gisors

De 10 mooiste kastelen langs de Loire

De Loirestreek is een prachtig gebied met talloze sprookjesachtige kastelen. Bekijk hier de 10 mooiste kastelen langs de oever van de Loire.