Musea in Parijs, dit zijn de 20 mooiste!

1. Het Louvre, grootste en meeste bekende museum van Parijs

Foto: tiqets.com

Het Louvre in Parijs (officiële website) is een van grootste en meest gezaghebbende musea van de wereld. Het prachtige klassieke silhouet en de beroemde glazen piramide zijn bekende attracties in het centrum van Parijs. Maar hoe mooi het Louvre ook is van buiten, de echte magie zit van binnen. De collectie van het Louvre varieert van Mesopotamische, Egyptische en Griekse antiquiteiten tot meesterwerken van Da Vinci, Michelangelo en Rembrandt. Met 35.000 kunstwerken (allemaal gemaakt vóór 1848), is het een grote maar waardevolle onderneming.

Tickets kopen: koop hier entreekaartjes voor Het Louvre

2. Musée d’Orsay, uniek kunstmuseum in Parijs

Het Musée d’Orsay (officiële website) is gehuisvest in het prachtige Gare d’Orsay-treinstation in Beaux-Artsstijl en herbergt belangrijke en verbluffende werken van schilders zoals Gauguin, Monet, Manet, Degas, Renoir, Cézanne en Van Gogh. Het wordt algemeen beschouwd als een van de meest cultureel belangrijke musea in de wereld. De gehele collectie dateert uit de periode 1848-1914, waaronder veel van de belangrijkste impressionistische en post-impressionistische schilderijen die ooit zijn gemaakt. Chronologisch gezien komen de werken na die van het naburige Louvre, en vóór de collectie van het nabijgelegen Centre Pompidou.

Online tickets: koop hier je kaartje voor Musée d’Orsay

3. Centre Georges Pompidou, moderne en hedendaagse kunst

Foto: tiqets.com

Het Centre Georges Pompidou (officiële website), voluit het Centre national d’art et de culture Georges-Pompidou ook bekend als Centre Pompidou of Centre Beaubourg, is een toonaangevend centrum voor moderne kunst in Parijs. Je vindt hier Europa’s grootste collectie aan Moderne en Hedendaagse kunst. Het museum is gehuisvest in een gebouw, dat een van de grootste bouwkundige uitdagingen was van de 20e eeuw. Van buiten bestaat het gebouw uit pijpleidingen, trappen en metalen frames, van binnen uit Picasso en Pollock. Bovendien heb je vanaf het dak schitterend uitzicht op Parijs en de Eiffeltoren.

Toegangsticket: koop je kaartje voor Centre Pompidou

4. Musée Rodin, museum over het werk van Auguste Rodin

Musée Rodin (officiële website) is een museum, gelegen in het centrum van Parijs in het 7e arrondissement van Parijs. Het museum is gewijd aan het leven en werk van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin. De Franse impressionistische beeldhouwer creëerde zijn latere werken in Hôtel Biron, nu Musée Rodin. Rodin schonk veel van zijn werk aan de Franse staat, op voorwaarde dat Hôtel Biron zo worden omgedoopt tot een museum gewijd aan zijn kunst.

Tickets & info: reserveer hier je ticket voor Musée Rodin

5. Musée de l’Orangerie, enorme collectie Monets

Musee de l’Orangerie (officiële website) is een museum, gelegen in de Tuilerieën aan de Place de la Concorde in het 1e arrondissement van Parijs. De Orangerie werd gebouwd in 1852 als winterverblijf voor sinaasappelbomen, die in de zomer te bewonderen waren in de tuin van Tuileries Palace. Het museum maakt deel uit van de Réunion des musées nationaux et du Grand Palais des Champs-Élysées. In het museum hangen schilderijen uit het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw. De enorme (en enorm indrukwekkende) schilderijen van Monet stelen beslist de show, maar zijn zeker niet de enige reden om dit museum te bezoeken. Je vindt in het museum ook bijzondere werken van Cézanne, Matisse, Picasso, Rousseau en Renoir!

Reserveer kaartjes: koop online tickets voor Musée de l’Orangerie

6. Arc de Triomphe

Afbeelding van ian kelsall via Pixabay

Arc de Triomphe (officiële website) is een van de bekendste bouwwerken van Parijs. Het is de neoklassieke versie van de oude Romeinse triomfboog. De Triomfboog staat in het midden van een plein, omringd door Parijse lanen die uitkomen op de rest van de Lichtstad. Aan de voet van de boog wordt de vlam bij het Graf van de Onbekende Soldaat elke avond om 18:30 uur aangewakkerd. Je kunt de Arc de Triomphe bezoeken en is populair vanwege het uitzicht dat je hebt over de stad.

Toegang tot de top: koop je toegangsticket voor de Arc de Triomphe

Over Redactie Zin in Frankrijk

De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Bekijk ook

Bezienswaardigheden rondom Parijs

In Parijs valt veel te zien en van alles te doen, maar overweeg ook eens Giverny, Château de Versailles, Auvers-sur-Oise, Fontainebleau en Parc de Thoiry.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor de "Zin in Frankrijk" nieuwsbrief en ontvang de leukste Frankrijk tips, bezienswaardigheden, campings en hotelletjes in je mailbox.

Bedankt, we hebben je nu ingeschreven voor de nieuwsbrief!