Home » Zien & doen » Eten & Drinken » Top Pâtisseries in Parijs
Macarons Parijs

Top Pâtisseries in Parijs

In Parijs zijn tientallen goede en smakelijke pâtisseries (banketbakkers) te vinden. Hieronder vind je een selectie van pâtisseries die de moeite waard zijn om eens te bezoeken of te shoppen.

Pierre Hermé

De banketbakkerij Pierre Hermé is beroemd om zijn macarons en is een meester chocolatier en banketbakker. Hij creëert ook zijn eigen desserts die kenmerkend zijn om de verfijnde smaakcombinaties. Er zijn meerdere vestigingen in Parijs te vinden!

72 Rue Bonaparte
76006 Paris
+33 (0)1 43 54 47 77
Metro: Saint-Sulpice

Bezoek de website: www.pierreherme.com

Patrick Roger

De meester chocolatier in Frankrijk Patrick Roger creeert bijzondere smaakcombinaties. Er zijn vijf boutiques van Patrick Roger in Parijs.

108 Blvd. Saint-Germain
75006 Paris
+33 (0)1 43 29 38 42
Metro: Odéon

Bezoek de website: www.patrickroger.com

Gérard Mulot

Een druk bezochte banketbakker in Saint-Germain (linker oever van Parijs) met een bijzondere selectie chocolade en banket. Daarnaast vind je in zijn winkel een uitgebreid assortiment seizoenslekkernijen, vooral tijdens Pasen vind je er de mooiste creaties.

76 Rue de Seine
75006 Paris
+33 (0)1 43 26 85 77
Metro: Odéon

Bezoek zijn website: www.gerard-mulot.com

Blé Sucré

Een sfeervolle banketbakker in Parijs vlakbij de Bastille. Hier vind je heerlijke Madeleines (kleine cakejes) en Croissants. Het overige assortiment is zeker het proeven waard!

7 Rue Antoine Vollon
75012 Paris
+33 (0)1 43 40 77 73
Metro: Ledru-Rollin

Bezoek de website: blesucre.fr

Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!

Bekijk ook

3 Van de beste Rooftop Bars in Parijs

Weg van het publiek en geniet van prachtige uitzichten over de stad Parijs. Vooral in de zomer is een rooftop bar een originele manier om van deze stad te genieten.