Home » Franse regio's » Bezienswaardigheden rondom Parijs
  • Château Fontainebleu

  • Tuinen van Monet

  • Auvers-sur-Oisne

  • Château de Versailles, orangerie

  • Parc de Thoiry

Bezienswaardigheden rondom Parijs

6 Leuke bezienswaardigheden rondom Parijs

In Parijs valt veel te zien en van alles te doen, maar overweeg ook eens deze zes prachtige plaatsen rondom Parijs.

1. De tuinen van Monet in Giverny

Monet was niet alleen een meester Impressionist, maar ook een enorme tuinliefhebber. De prachtige tuinen rondom zijn voormalige woonhuis in Giverny (Normandië), waar Monet 40 jaar heeft gewoond, zijn hiervan het bewijs. De tuinen met rozen, waterlelies, bruggetjes met overhangende wilgen trekken ieder jaar duizenden toeristen. Zijn tuinen fungeerden ook als inspiratie voor zijn meesterwerken.

Meer info: www.fondation-monet.com

2. Château de Versailles

Dit prachtige kasteel in Verailles behoeft nauwelijks meer een introductie. Het Château de Versailles staat voor luxe en extravaganza uit de tijd van Lodewijk XIV, die het tot een reusachtig bouwwerk in een 800ha groot domein veranderde. Om het gebouw met honderden kamers te bewonderen kan je dagen bezig zijn. Wandel door de 74m lange spiegelzaal, waar in 1919 de vrede van Versailles werd getekend. De tuinen van Château de Versailles zijn net zo indrukwekkend als het kasteel zelf. Bewonder de prachtige fonteinen, terrassen en orangeries.

Meer info: www.chateauversailles.fr

3. Auvers-sur-Oise

In het natuurpark Vexin National Park (Val-d’Oise.) 30km van Parijs, vind je het verblijf waar Vincent van Gogh de laatste weken van zijn leven doorbracht. Veel van zijn bekende werken (70 stuks) komen uit deze periode en verschikkende replica’s worden hier tentoongesteld. Andere beroemde bewoners waren Camille Pissarro, Paul Cézanne en Charles Daubigny. In de Auberge Ravoux is een klein museum ingericht.

Meer info: www.auvers-sur-oise.com

4. Château de Fontainebleau

Alweer een mooi voorbeeld van luxe en decadentie is het voormalige jachtverblijf in Fontainebleau van Koning François I, dat dateert uit 1528. François was een Italophile en groot liefhebber van de werken van Leonardo da Vinci, van wie hij de Mona Lisa heeft gekocht. Het château is beroemd om zijn architectuur en het prachtige park.

Meer info: www.musee-chateau-fontainebleau.fr

5. Disneyland Parijs

Op minder dan 30km van Parijs ligt Disneyland Parijs dat uit twee attractieparken, winkelstraat en 7 hotels bestaat. Vermakelijk zijn de attracties met namen als Big Thunder Mountain, Pirates of the Carribean en The Twilight Zone Tower of Terror.

Meer info: www.disneylandparis.nl

Overnacht in het Disneyland Hotel: Geniet van een magische vakantie. Bekijk het hotel hier. Ontdek het ideale familiehotel: Het Explorers Hotel is een gezellig hotel met 6D-bioscoop, speelplaatsen en een heerlijk zwembad.

6. Parc de Thoiry

Rondom het kasteel Thoiry ligt een van Europa’s eerste safaripark. Bezoek het safaripark met je eigen auto en ontdek de wilde dieren, zoals zebra’s, apen en leeuwen in hun eigen habitat. Het pittoreske kasteel is ingericht met renaissance meubilair.

Meer info: www.thoiry.net

Achtergrond informatie Parijs

Hotels in Parijs: Booking.com

Over Dirk

Avatar
Dirk is Frankrijk liefhebber en de eigenaar van deze weblog.

Bekijk ook

De 5 mooiste Calanques tussen Cassis en Marseille

National Park Calanques is een paradijs op aarde! Het is een schitterend natuurgebied met metershoge kliffen, prachtige stranden en een azuurblauwe zee!