Sainte Marine, Bretonse haventjes

Vijf heerlijke Bretonse haventjes

Haventjes in Bretagne

Bretagne is een prachtige regio in het westen van Frankrijk. Je vindt er een uitgestrekte kustlijn waar je veel pittoreske haventjes kunt bezoeken. De havenstadjes hebben elk hun eigen charme en een gezellige authentieke sfeer. Daarnaast is het uitzicht echt adembenemend. Bekijk hier vijf heerlijke Bretonse haventjes die zeker een bezoekje waard zijn.

1. Saint-Gouston

Saint Goustan, Bretonse haventjes

Gelegen langs rivier de Auray is de voormalige vissershaven Saint-Gouston te vinden. De omgeving staat vooral bekend om alle geplaveide straten, gezellige huizen van de kapiteins en de rijke geschiedenis. Het is een echte plek waar de sfeer van de middeleeuwen nog steeds bestaat. De haven zelf wordt vaak gebruikt voor leuke evenementen, mocht je Saint-Gouston willen bezoeken is het zeker een aanrader om te bekijken wat er allemaal georganiseerd worden.

Lees ook:
Bretagne top 10 mooiste bezienswaardigheden

2. Dahouët

Dahouet, Bretonse haventjes

Al in de 14eeeuw was de haven van Dahouët een levendige plek. Vroeger vertrokken zeelieden vanuit hier naar New-Foundland en IJsland. Vandaag de dag staat de haven vooral bekend om de gezellige badplaats Pléneuf. In dit stadje kijk je je ogen uit door het prachtige uitzicht en bezienswaardige plekken. Zo is een wandeling langs de Quai des Terras-Neuvas een goede manier om de prachtige architectuur te ontdekken. Voor de geschiedenisliefhebbers is een tocht op de Pauline, een schip met rode zeilen, zeker een aanrader. Een bezoekje aan het kasteel van Bienassismag ook niet ontbreken.

3. Sauzon

Sauzon, Bretonse haventjes

Sauzon is een haven gelegen aan het grootste eiland van Bretagne, Belle-Île-en-Mer. Deze charmante kleine vissershaven en de jachthaven zijn vooral geliefd door de prachtige huizen in hun mooie pastelkleuren, het adembenemende landschap en de rustgevende omgeving. Deze plek lijkt wel direct van een ansichtkaart af te komen.

Boek een vakantiehuis! In Bretagne zijn de mooiste vakantiehuizen te vinden. De huizen liggen in de buurt van mooie bezienswaardigheden en zijn de perfecte uitvalsbasis voor een bezoekje aan de havens. Bekijk hier de mooiste vakantiehuizen

4. Camaret

Camaret, Bretonse haventjes

Camaret ligt op het schiereiland Crozon. De plek heeft een bijzondere ligging en is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Het landschap bestaat uit spectaculaire kliffen, mooie heidevelden en uiteraard de prachtige oceaan met de mooiste stranden. Langs de kaden kun je heerlijk wandelen en genieten van de authentieke sfeer. Er zijn verschillende cafés en restaurants met prachtig gekleurde gevels. Hier ben je welkom voor een hapje of een drankje terwijl je geniet van het prachtige uitzicht.

Lees ook:
De 5 mooiste vuurtorens van Bretagne

5. Sainte-Marine

Sainte Marine, Bretonse haventjes

Waar de rivier Odet uitstroomt in de Atlantische Oceaan is Sainte-Marine te vinden. Op deze plek ervaar je het echte vakantiegevoel. Tussen de bomen en bloemen is een prachtig dorpje te vinden. Hier geniet je van een prachtig uitzicht op het hippe Bénodet. Een stukje verderop is de badplaats Île Tudy te vinden. Tijdens een wandeling door de smalle straatjes ontdek je de typische huisjes en lage gebouwen omringd door de vestigingsmuren.

Onze tips voor een leuke camping in Bretagne

Lees ook

Veelgestelde vragen over Bretagne

Wat zijn de beste plekken voor jachthavens in Bretagne?

Bretagne heeft een aantal prachtige jachthavens zoals Port de Plaisance en Port de Dinan. Bekijk hier nog meer jachthavens in Bretagne

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

Calvi Corsica shutterstock 705396178, Bretonse haventjes

De 13 mooiste plekken op Corsica

Vakantie naar Corsica? Ontdek hier de mooiste plekken van het eiland. Maak kennis met heerlijke stranden, leuke dorpjes en mooie natuurplekken.