Kastanjecrème met merengue

Heerlijke kastanjecrème met merengue uit de Ardèche

Weer zo’n lekker herfstrecept van Astrid! Deze keer maakt zij een kastanjecrème met merengue voor 4 personen.

Foto: Astrid Dieteren

Ingrediënten 4 personen

  • 8 witte merengue;
  • 300 ml slagroom;
  • 100 ml Baileys (of andere likeur);
  • 1 blikje (240gr) gezoete kastanje crème (crème de marrons) en
  • 4 mooie glazen of schaaltjes.

Bereiding

  1. Klop de slagroom met de Baileys vast.
  2. Roer de helft van de crème de marrons erdoor. Dit is je kastanje crème.
  3. Neem een glas en doe een lepeltje crème de marrons op de bodem. Houdt een theelepel met de bolle kant tegen het glas en draai zo totdat de binnenkant van het glas mooi bestreken is.
  4. Doe onderin het glas wat stukjes merengue.
  5. Leg afwisselend een laagje kastanje crème, een tl. pure crème de marrons, verbrokkelde merengue en als laatste weer een laagje kastanje crème in het glas.
  6. Garneer met een lepeltje crème de marrons en maak een ster d.m.v. een satéprikker die je vanuit het midden naar buiten trekt.
  7. Leg in het midden een marron glacé in stukjes, of anders wat geraspte chocolade.
  8. Bestrooi met poedersuiker.

Bon appétit!

Dit is een gastblog van Astrid Dieteren. Samen met haar man woont zij in de Ardèche. In 1997 hebben zij een ruim 300 jaar oude Bergerie gekocht. Zij hebben de Bergerie verbouwd tot een heerlijke comfortabele woning. In het beneden gedeelte van het huis bevindt zich een comfortabele vakantiewoning: Gîte Bergeras

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Bekijk ook

Kastanje, van boom tot op het bord

De Ardèche is onlosmakelijk verbonden met de kastanjebomen en zijn vrucht de kastanje. Leuke recepten en alles over de kastanje oogst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.