Creme de Cassis, creme de cassis

Crème de Cassis in je toetje

Koken met Crème de Cassis

Crème de Cassis is vooral bekend als likeur, maar wordt ook veel toegepast in gerechten. De rode likeur wordt gemaakt van zwarte bessen, suiker en alcohol. Van origine komt de drank uit de Bourgogne en in Dijon vind je een grote variëteit aan Crème de Cassis. De likeur wordt het meest gebruikt voor de beroemde kir en kir royale. De kir bestaat uit een goede koude Bourgondische witte wijn getopt met een scheut cassis. De kir royale heeft als hoofd drank echte champagne. Je kan ook tonic mixen met crème de cassis.

Maar crème de cassis kan ook gebruikt worden als ingrediënt in een groot aantal gerechten en desserts. Een scheut over de sla of over de meloen is erg lekker en maakt de smaak net iets spannender. Je kan het mixen door vers gemaakt ijs of door de opgeklopte room. Sommigen gieten een beetje cassis door de zelfgemaakte jam. Een echte delicatesse is een scheut cassis te mixen met schuim en fruitpuree en deze daarna af te bakken in de oven. Serveer het met een bolletje vanille-ijs en eet smakelijk!

Populaire kookboeken:
Het grootste aanbod Franse kookboeken vind je bij Bol.com. Tip: De makkelijke Franse keuken.

Lees ook

Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!

Onze nieuwste artikelen

Gebakken mosselen shutterstock 518104549, creme de cassis

Gebakken Mosselen à La Provençale

Speciaal voor de liefhebbers van de Mediterrane keuken deel ik het recept voor gebakken mosselen met verse kruiden uit de Provence.