Recept voor romige kastanjesoep

Verrukkelijk kastanjesoepje uit de Ardèche

Weer zo’n lekker herfstrecept van Astrid! Dit keer maakt zij een kastanjesoepje voor 4 glaasjes. Kastanjesoep is vrij machtig daarom serveer ik altijd kleine schaaltjes of glaasjes als voorgerecht.

Ingrediënten 4 personen

  • 200 gram vacuüm verpakte kastanjes, gepeld en gaar (kant en klaar te koop bij de supermarkt);
  • 1 stengel bleekselderij met blad;
  • 1 sjalotje;
  • 150 ml volle room;
  • 500 ml kippenbouillon;
  • peper en zout en
  • boter.

Voor de garnering:

  • 2 à 3 kleine kastanjechampignons of andere paddenstoelen;
  • peper en zout en
  • hazelnootolie (facultatief).

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in stukjes en het blad in kleine reepjes.
  2. Snijd de sjalot in kleine stukjes.
  3. Verhit een klein klontje boter in de pan en smoor de fijngesneden sjalot en bleekselderijstukjes en blad ca. 5 minuten.
  4. Voeg de kastanjes toe en de bouillon en laat ca. 30 minuten op laag vuurtje koken. Voeg de room toe en kook nog ca. 5 minuten.
  5. Bak de paddenstoelen intussen in een klein beetje boter of olie lichtbruin.
  6. Pureer de soep in de blender en maak af met peper en zout.
  7. Schenk de kastanjesoep in kommetjes of glaasjes en garneer met de paddenstoelen.
  8. Druppel er eventueel een beetje hazelnootolie op.

Bon appétit!

Dit is een gastblog van Astrid Dieteren. Samen met haar man woont zij in de Ardèche. In 1997 hebben zij een ruim 300 jaar oude Bergerie gekocht. Zij hebben de Bergerie verbouwd tot een heerlijke comfortabele woning. In het beneden gedeelte van het huis bevindt zich een comfortabele vakantiewoning: Gîte Bergeras

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Bekijk ook

Gebakken Mosselen à La Provençale

Speciaal voor de liefhebbers van de Mediterrane keuken deel ik het recept voor gebakken mosselen met verse kruiden uit de Provence.

Maandelijkse tips ontvangen?

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van Zin in Frankrijk te ontvangen.

Je bent succesvol toegevoegd aan onze mailinglijst.