Vakantiehuizen in de Bourgogne 1, Vakantiehuizen in de Bourgogne

10 heerlijke vakantiehuizen in de Bourgogne

Overnachten in het rustieke Bourgogne

De Bourgogne is een prachtig gebied in het midden van Frankrijk waar je kunt genieten van een heerlijk Franse keuken. De Bourgogne is onderdeel van de regio Bourgogne-Franche-Comté. Je vindt in dit gebied prachtige wijngaarden en verschillende stadjes die je kunt bezoeken, zoals Beaune of Vézelay. Daarnaast is deze streek ook rijk aan historische abdijen die zeker een bezoekje waard zijn. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in dit gebied? Wij hebben een paar schitterende vakantiehuizen voor je uitgezocht waar je helemaal tot rust kunt komen en kunt ontsnappen aan de drukte van alle dag. Lees hier over de 10 mooiste vakantiehuizen en natuurhuisjes van de Bourgogne.

LEES OOK: Bezienswaardigheden in de Bourgogne

1. Vakantiehuis in Saint-Seine

vakantiehuis bourgogne saint seine, Vakantiehuizen in de Bourgogne

Dit vakantiehuis in Saint-Seine (Nièvre) is een geschakeld natuurhuisje, geschikt voor 4 personen. Het goed uitgeruste huis ligt in een pittoresk dorpje en heeft een prachtige binnentuin en overdekt terras. Ook zijn er een zwembad en een sauna waar je gebruik van kunt maken. Doordat het om een geschakeld huisje gaat, kan het zijn dat er ook andere gasten op het terrein zijn. De accommodatie heeft één slaapkamer en een 2-persoons slaapbank. Het charmante vakantiehuisje is van alle gemakken voorzien en bevindt zich in een typisch Franse omgeving, waar je kunt genieten van privacy en rust. Het authentieke dorpje Saint-Seine ligt op twee minuten lopen.

LEES OOK: Bezienswaardigheden in de Saône-et-Loire

2. Vakantiehuis in Montigny-sur-Amarçon

Vakantiehuis in Montigny sur Amarçon, Vakantiehuizen in de Bourgogne

Een mooi vakantiehuis is dit vakantiehuis in Montigny-sur-Amarçon (Côte-d’Or). De gîte in de Bourgogne is geschikt voor 5 personen en heeft alles wat je nodig hebt voor een heerlijk verblijf. De vakantiewoning heeft een knusse en moderne inrichting en heeft een compleet ingerichte keuken. Bij het huis zit een terras met uitzicht in de tuin waar je heerlijk kunt ontspannen. Het terrein waar de accommodatie op staat heeft zijn historische charme goed kunnen behouden. Hier kun je in alle rust vakantie vieren!

LEES OOK: Bezienswaardigheden in de Côte-d’Or

3. Vakantiehuis in Charrin

charrin bourgogne vakantiehuis, Vakantiehuizen in de Bourgogne

Dit vakantiehuis in Charrin (Nièvre) is geschikt voor 10 personen en ligt op een heerlijk domein dat wordt afgesloten door een grote poort. Hierdoor geniet je in alle rust en privacy van je vakantie in de Bourgogne. Het prachtige huis is van alle gemakken voorzien en beschikt over een parkachtige tuin met overal fijne plekjes om te relaxen. Bijvoorbeeld op één van de ligstoelen aan de rand van het zwembad of de lounge set. Aan de tuintafel kun je ’s avonds gezellig dineren, een spelletje spelen of genieten van en barbecue. Het vakantiehuis is een landhuis bestaande uit een hoofdhuis met 4 slaapkamers en 2 badkamers, en een bijgebouw met nog één slaapkamer en badkamer.

4. Vakantiehuis in Beaune

Vakantiehuis in Beaune, Vakantiehuizen in de Bourgogne

Dit vakantiehuis in Beaune (Côte-d’Or) is een prachtig appartementencomplex met een gemeenschappelijk zwembad dat op loopafstand van het oude centrum van Beaune ligt. Het complex bestaat uit verschillende huizen die geschikt zijn voor 6-12 personen en ligt op een heuvel. De huizen hebben een moderne uitstraling met mooie details en een gemeenschappelijke tuin die vol staat met prachtige bloemen en planten en schitterend uitzicht biedt. Elke huis heeft een goed uitgeruste keuken. Daarnaast verhuurt de accommodatie ook fietsen die je kunt huren om de stad te leren kennen. Het terrein en het huis bieden zo veel rust en ruimte dat je amper door hebt dat de stad zo dichtbij is.

LEES OOK: Bezienswaardigheden in Beaune

5. Vakantiehuis in Bierry-les-Belles-Fontaines

vakantiehuis bierre les belles fontaines 1, Vakantiehuizen in de Bourgogne

Een mooie accommodatie in het departement Yonne is dit vakantiehuis in Bierry-les-Belles-Fontaines. Het statige vakantiehuis is geschikt voor 4 personen en ideaal voor gezinnen met kinderen. In de tuin heb je tuinmeubilair tot je beschikking en kun je genieten van een prachtig uitzicht op de glooiende heuvels met weilanden. De kinderen kunnen plezier maken op het speeltoestel met schommel en glijbaan. De accommodatie heeft twee slaapkamers en biedt alles wat je nodig hebt. Het bakkertje komt bijna iedere dag aan huis en in de omgeving kun je prachtige kastelenroutes volgen en pittoreske stadjes als Noyers en Montréal bezoeken.

LEES OOK: Bezienswaardigheden in de Yonne

6. Vakantiehuis in Larochemillay

Vakantiehuis in Larochemillay, Vakantiehuizen in de Bourgogne

Een rustiek huisje midden in het groen is dit vakantiehuis in Larochemillay (Nièvre). Het Natuurhuisje, wat geschikt is voor 2 personen, ligt ten zuiden van het Parc du Morvan wat bekend staat om zijn glooiende heuvels. Naast het huis ligt een oude boomgaard van waar je een adembenemend uitzicht hebt over de weides en het château. het natuurhuisje heeft zijn oude charme goed kunnen behouden. De inrichting is knus en comfortabel en er is ook een houtkachel voor de koudere dagen. In de tuin staat een barbecue, waar je op een zomeravond heerlijk op kunt barbecueën.

7. Vakantiehuis in Vinzelles

Vakantiehuis in Vinzelles, Vakantiehuizen in de Bourgogne

Dit vakantiehuis in Vinzelles (Saône-et-Loire) heeft alles voor een luxe en comfortabele vakantie. De gerenoveerde wijnboerderij in Bourgogne met zwembad biedt ruimte voor maximaal 12 personen, dus het is erg geschikt voor een vakantie met de familie of een groep vrienden. Het huis ligt op een groot landgoed wat vroeger een wijnboerderij was. Vanaf het hele terrein heb je een schitterend uitzicht over de weides en de heuvellandschappen. Bij het huis is een zwembad met ligbedden waar je heerlijk kunt zonnen tijdens de warme zomerdagen. Ook zijn er verschillende idyllische dorpjes in de omgeving die je kunt bezoeken.

8. Vakantiehuis in Saint-Hilaire-Fontaine

vakantiehuis saint hilaire fontaine bourgogne 2, Vakantiehuizen in de Bourgogne

Een uniek verblijf is dit vakantiehuis in Saint-Hilaire-Fontaine (Nièvre). Het stijlvol ingerichte huis is geschikt voor maximaal 3 personen. Je hebt een heerlijke tuin met lounge set, parasol en jacuzzi tot je beschikking. De tuin biedt veel ruimte en privacy en ’s avonds kun je lekker buiten aan de tafel dineren. Het huis is voorzien van een prachtige badkamer, woonkamer en één slaapkamer. De accommodatie was oorspronkelijk een stal en je ziet dan ook nog veel oude details terug, zoals de eiken balken. In de omgeving kun je genieten van prachtige valleien met uitgestrekte vergezichten, wijngaarden en middeleeuwse dorpjes.

9. Vakantiehuis in Sailly

Vakantiehuis in Sailly, Vakantiehuizen in de Bourgogne

Dit vakantiehuis in Sailly (Saône-et-Loire) heeft zijn historische charme goed weten te behouden. Het oude landhuis is gerestaureerd, maar verschillende details in het huis zijn in tact gebleven. Het huis is geschikt voor 6 personen. Bij het vakantiehuis ligt een grote tuin waar je heerlijk kunt ontspannen tussen de kleurrijke bloemen en planten in een van de zitjes. Wil je juist wat actiefs doen? Je zult je in dit vakantiehuis zeker niet vervelen. Zo is er een jeu-de-boulesbaan, een vijver en is er een groots grasveld waar je een potje voetbal of badminton kan spelen. Daarnaast is er een barbecue die gebruikt kan worden.

10. Vakantiehuis in Villapourçon

Vakantiehuis in Villapourçon, Vakantiehuizen in de Bourgogne

Een knus ingericht huis wat geschikt is voor 2 personen is dit vakantiehuis in Villapourçon (Nièvre). De gîte in Bourgogne heeft een erg vriendelijke gastvrouw die je graag verwelkomt. Het huis heeft een uitgeruste keuken met vaatwasser en ruime slaapkamers. Ook zit er een tuin bij de accommodatie waar je helemaal in tot rust kunt komen. Daarnaast staan er in de tuin twee ligbedden waar je heerlijk op kunt zonnebaden. Vanaf deze accommodatie kun je gemakkelijk de mooiste plekjes van de Bourgogne ontdekken op de fiets of met de benenwagen.

Meer lezen

Veelgestelde vragen:

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in de Bourgogne?

De Bourgogne is een heerlijke streek om vakantie te vieren. Je hebt er uitgestrekte wijngaarden en gezellige stadjes, zoals Beaune. Daarnaast zijn er ook diverse natuurparken zoals het regionale park, de Morvan. Lees hier alles over de mooiste bezienswaardigheden van de Bourgogne!

Wat zijn leuke overnachtingshotels in de Bourgogne?

Ben je op doorreis naar het zuiden en ben je op zoek naar en leuk overnachtingshotels in de Bourgogne? Wij hebben een aantal leuke hotels voor je op een rijtje gezit. De hotels liggen allemaal in de buurt van de snelweg zodat je gemakkelijk weer door kunt rijden naar Zuid-Frankrijk. Bekijk hier 5 leuke overnachtingshotels in de Bourgogne

Wat zijn mooie campings in de Bourgogne?

In de Bourgogne kun je heerlijk tot rust komen. Wat is er leuker dan met je tentje in de natuur te overnachten? Lees hier alles over de mooiste campings in de Bourgogne

Wat zijn de beste glamping en safaritenten in de Bourgogne?

Wat dacht je van luxe kamperen in de Bourgogne? In safaritent of andere glamping-accommodatie geniet je van een comfortabele kampeervakantie tussen de wijngaarden en heuvellandschappen. Bekijk hier 10 mooie glamping & safaritenten in Bourgondië.

Welke activiteiten kan ik allemaal in de herfstvakantie doen in de Bourgogne-Franche-Comté en Grand Est?

Ga je in de herfstvakantie naar Bourgogne-Franche-Comté of de Grand Est en ben je op zoek naar leuke activiteiten? Wij hebben een aantal activiteiten voor je op een rijtje gezet die juist in de hersftvakantie leuk zijn om te doen, ook als het niet zo lekker weer is. Lees hier 7x doen tijdens de herfstvakantie in Bourgogne-Franche-Comté en Grand Est

Wat zijn de mooiste dorpen van de Bourgogne?

In de Bourgogne vind je vele pittoreske middeleeuwse dorpjes. Enkele voorbeelden zijn Flavigny-sur-Ozerain, Noyers en Châteauneuf. Bekijk hier de 10 mooiste dorpen in de Bourgogne.

Wat zijn de mooiste natuurhuisjes in de Bourgogne?

Op zoek naar een vakantiehuis midden in de natuur in de Bourgogne? Bekijk in dit artikel dan 10 rustieke natuurhuisje in de Bourgogne.

Over Nienke

Nienke
Nienke is student en houdt van reizen, stedentrips maken en het ontdekken van nieuwe plekken. Na een tijdje stage gelopen te hebben bij Reiscompany, is ze nu ook werkzaam bij het bedrijf. Ze heeft haar Internationale Bachelor Communicatie en Media behaald en is nu bezig aan haar Master Consumer Marketing.

Onze nieuwste artikelen

Natuurhuisje in Coubjours header, Vakantiehuizen in de Bourgogne

10 x mooie natuurhuisjes in de Nouvelle-Aquitaine

De Nouvelle-Aquitaine is een prachtig gebied om vakantie te vieren in een natuurhuisje en heerlijk te ontspannen op de mooiste plekjes in het groen.