Hôtel Restaurant De La Poste Du Lion D’or,

5 Leuke overnachtingshotels in de Bourgogne

Overnachtingshotels in de Bourgogne

Ben je op zoek naar een overnachtingshotel in de Bourgogne dan vind je hier 5 aangename hotels langs de autoroute naar Zuid-Frankrijk. De hotels liggen allemaal in het centrum of de buurt van een bekende plaats of gebied van de Bourgogne. Zo kan je bij aankomst in het hotel de stad verkennen en dineren in een restaurant.

Hôtel Restaurant De La Poste Du Lion D’or,

1. Hôtel Restaurant De La Poste & Du Lion D’or ***

Het uitstekende hotel De La Poste & Du Lion D’or is gevestigd in een voormalig koetshuis in het hart van de streek Vézelay. Het hotel ligt in het centrum van het dorp Vézelay. De plaats is vooral bekend als bedevaartsoord en om zijn abdijkerk, de basiliek Sainte-Marie-Madeleine, een bouwwerk uit de 11e eeuw. Het hotel biedt een uitstekende menukaart en fantastisch ontbijt. Privé parkeren kan (gratis) bij het hotel of bij onvoldoende openbaar parkeren (betaald) voor het hotel. De kosten van het openbaar parkeren zijn erg overzichtelijk.

ReserverenBooking.com

Hotel le Cep Bourgogne,

2. Hôtel Le Cep *****

Hôtel Le Cep ligt midden in het centrum van de oude stad Beaune. Alle kamers zijn vernoemd naar beroemde wijnen uit de Bourgogne. Het hotel biedt een uitstekend Frans ontbijt en gastronomisch restaurant, Loiseau des Vignes, dat wordt beheerd door de bekende Groupe Bernard Loiseau. Privé parkeren kan bij het hotel op de afgesloten parkeerplaats, ideaal voor het veilig parkeren van je klassieke auto.

Reserveren: Booking.com

Hotel Ibis Dijon,

3. Hotel Ibis Styles Central ***

Het Ibis Styles Dijon Central ligt in een voetgangerszone in het hart van de stad Dijon. Goed hotel om ’s avonds de stad en restaurants van Dijon te ontdekken. Verwacht geen luxe of uitgebreid ontbijt. Openbaar (betaald) parkeren is mogelijk in de buurt van het hotel.

Reserveren: Booking.com

Hotel Du Vieux Moulin Chablis,

4. Hotel Du Vieux Moulin

Hotel Du Vieux Moulin in het centrum van Chablis is gevestigd in een voormalige 18e eeuwse molen. In restaurant Au Fil de Zinc kan je genieten van de moderne Franse keuken of je kan dineren in een van de vele gastronomische restaurants van Chablis. Je kan (gratis) privé parkeren bij het hotel.

Reserveren: Booking.com

Hôtel Spa La Cueillette,

5. Hôtel Spa La Cueillette ****

Hôtel La Cueillette is gevestigd in een 19e eeuws kasteel. Het hotel wordt omgeven door de wijngaarden van Meursault en bevindt zich op 5 minuten rijden van Beaune. Er wordt iedere ochtend een ontbijtbuffet verzorgd. Het hotel heeft een zwembad en een restaurant, La Cueillette, dat dateert uit de 19e eeuw. Je kan bij het hotel (gratis) privé parkeren.

Reserveren: Booking.com

Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!

Onze nieuwste artikelen

LHotel 1,

Waar overnachten in Beaune? 10 x leuke hotels van luxe tot goedkoop!

Beaune is een klein, gezellig stadje in het departement Côte-d’Or. Het ligt naast een autoroute en is daarom een ideale tussenstop voor je reis door Frankrijk. Bekijk hier de 10 leukste hotels in Beaune van luxe tot goedkoop!