Sandaya Domaine Le Midi, camping vendée

De 10 beste campings in de Vendée

Wat zijn de beste campings van de Vendée?

De Vendée kust, zee, de zandstranden, de kreken, vissershavens en de badplaatsen zijn populaire thema’s voor reizigers die op zoek zijn naar een camping in de Vendée. Kies deze zomer voor camping en de charmes van de Vendée! Geniet van de meeste zonuren van Frankrijk! Ontdek de stranden aan de Atlantische Oceaan, het achterland met het schitterende coulisselandschap of de rijke geschiedenis en cultuur van het departement in de regio Pays de la Loire.

Lees ook:

Camping La Forêt, camping vendée
© Camping La Forêt

1. Camping La Forêt

De 4 sterren camping in Saint-Jean-de-Monts biedt een hoog comfort en is de ideale groene camping in de Vendée voor een ontspannen vakantie in een natuurlijk en rustige omgeving. De camping (61 plaatsen) en een zwembad met uitzicht op het bos. Vanaf de camping heb je direct toegang tot het strand van Ponts d’Yeu (tegenover het eiland ile d’Yeu). Meer info en boeken.

Camping Le Rouge Gorge, camping vendée
© Camping Le Rouge Gorge

2. Camping Le Rouge Gorge

De 4 sterren camping (94 plaatsen) ligt in een bosrijke omgeving op 10 minuten van het Parc du Puy du Fou aan de rand van het bos. Le Rouge Gorge is de ideale camping voor ecotoerisme, fietsen, wandelen of om gewoon te genieten aan het verwarmde zwembad met kleuterbad. In het hoogseizoen worden er spelletjes georganiseerd. Meer info en boeken.

Domaine Oyat, camping vendée
© Camping Le Rouge Gorge

3. Domaine Oyat

De 3 sterren camping ligt op 2 km van de badplaats Saint-Gilles-Croix-de-Vie. Geniet van de comfortabele huuraccommodaties met familie of vrienden op slechts 4 km van het strand. Het domein is de ideale plek om te ontspannen met bij het zwembad en in de spa. De kinderen kunnen vriendjes maken in de speeltuin of tijdens de activiteiten die in het hoogseizoen worden georganiseerd. In de buurt van de camping kun je naar het strand (4 km), wandelen en watersporten. Meer info en boeken.

Villatent La Bretonnière, camping vendée
© Villatent

4. Villatent La Bretonnière, glamping in de Vendée

Een bloemrijke 4 sterren camping in de Vendée. De camping staat bekend als Flower camping, vanwege zijn mooie bomen en bloemen. Op camping La Bretonnière hoef je je niet te vervelen. Je kunt je vermaken in het zwembad, vissen aan de rand van de vijver en genieten van een afhaalpizza. Op de camping vind je drie Villatent Luxe met sanitair XL tenten. Deze safaritenten zijn geschikt voor maximaal zes personen en staan op mooie, ruime plaatsen. Meer info en boeken.

Camping Domaine Des Salins, camping vendée
© Camping Domaine Des Salins

5. Camping Domaine Des Salins

Fijne 4 sterren camping (148 plaatsen) voor families met kinderen in de buurt van Saint-Jean-de-Monts, een aangename badplaats met 14 km kustlijn. Deze camping aan zee op 800 m van het strand in de Vendée is de ideale plek om de eindeloze dennenbossen, fijne zandstranden en bezienswaardigheden te ontdekken. Meer info en boeken.

Camping Plein Sud, camping vendée
© Camping Plein Sud

6. Camping Plein Sud

Ook deze 4 sterren camping (106 plaatsen) in de Vendée ligt op 800 m van de stranden tussen Noirmoutier en St-Gilles-Croix-de-Vie. Vanaf de camping heb je direct toegang tot de fietspaden langs de kust en het Marais Breton. Wandel- en fietsliefhebbers zullen de groene omgeving van de camping zeker waarderen. Op de camping vind je een verwarmd zwembad, spa en animatie voor de kinderen in het hoogseizoen. Meer info en boeken.

Camping La Davière Plage, camping vendée
© Vacanceselect

7. Camping La Davière Plage

Heerlijke familiecamping (171 plaatsen) in Saint-Jean-de-Monts met overdekt zwembad. De camping ligt aan de rand van het bos van Saint-Jean-de-Monts en aan zee op 800 m van het strand. Op de camping in de Vendée aan zee vind je een gezellige familiesfeer en ruime kampeerplekken. La Davière Plage is de ideale plek om de eilanden Ile d‘Yeu en Noirmoutier, het park Puy-du-Fou en de streek rond Saint-Gilles-Croix-de-Vie te ontdekken. Meer info en boeken.

RCN La Ferme Du Latois, camping vendée
© RCN La Ferme Du Latois

8. RCN La Ferme Du Latois, kamperen op het platteland

Voor een ontspannen gezinsvakantie in de Vendée kies je voor RCN La Ferme Du Latois. Het kindvriendelijke park ligt op een voormalige boerenerf op het Franse platteland en toch vlakbij zee. De Vendée is de streek met de meeste zonuren van heel Frankrijk. De camping is dan ook de ideale plek om te genieten van de zon aan het zwembad. Op de camping vier je comfortabel en luxe vakantie, zonder je zorgen te maken over het opzetten van een tent of caravan, want de camping verhuurt compleet ingerichte stacaravans. Meer info en boeken.

Camping La Parée Preneau, camping vendée
© Camping La Parée Preneau

9. Camping La Parée Preneau

Mooie 3 sterren camping (217 plaatsen) met zwembad in een bosrijke omgeving bij de mooie badplaats Saint-Hilaire-de-Riez en vissershaven Saint-Gilles-Croix-de-Vie. De camping in de Vendée ligt op minder dan 1 km van het strand. In de omgeving van de camping vind je meer dan 350 km fietspaden, picknickplaatsen in pijnbomenbossen en fijne zandstranden. Meer info en boeken.

Sandaya Domaine Le Midi, camping vendée
© Sandaya Domaine Le Midi

10. Camping Sandaya Domaine Le Midi

Camping du Midi ligt op een hellend terrein aan de westkant van het charmante Île de Noirmoutier. Vanaf de camping heb je direct toegang tot het 8 km lange strand. Er is een zwembad met peuterbad en in de omgeving vind je watersportactiviteiten. In het hoogseizoen kun je windsurf- of catamaranlessen volgen en kunnen kinderen deelnemen aan de Kids Club. Op het eiland vind je zoutmoerassen bezoeken, oesterhavens en de beroemde Passage du Gois, een weg die bij vloed onderloopt en bij eb ideaal is voor het zoeken van schelpdieren. Meer info en boeken.

Lees ook

Onze nieuwste artikelen

bovenaanzicht van Camping Riviera d'Azur in Fréjus

De 10 mooiste campings in Fréjus (Côte d’Azur)

Ontdek hier de mooiste campings in de badplaats Fréjus aan de Côte d'Azur. Leuke familiecampings met stacaravans, kampeerplaatsen en bungalows.