je ne suis un homme facile, franse films op netlix

De 15 leukste Franse films op Netflix

Kom in Franse sferen met deze films

Heb je extra tijd over en ben je dus op zoek naar de perfecte Franse film voor een avondje op de bank? Dan zit je bij Netflix goed! Op Netflix kun je de leukste Franse komedie, drama en avonturenfilms vinden. Wij hebben voor jullie 13 leuke Franse films op een rij gezet, die je zeker niet mag missen!

1. Des Vents Contraires

2011 ‧ Drama/Mysterie film ‧ 1 u 31 m

Des Vents Contraires is een Franse dramafilm uit 2011. De film vertelt het verhaal van een ogenschijnlijk gelukkig gezin. Op een dag vertelt de vrouw, Sarah, haar man, Paul dat ze niet meer gelukkig is en wilt scheiden. De volgende dag is Sarah plotseling verdwenen. Na een jaar lang naar haar te zoeken, besluit Paul met hun twee kinderen terug te verhuizen naar het stadje waar hij is opgegroeid. Daar probeert hij zijn leven weer op te bouwen. Het is een meeslepende film met een droevig verhaal, waar je helemaal in wordt meegezogen.

2. Bienvenue à Marly-Gomont (The African Doctor)

2016 ‧ Komedie/Drama ‧ 1 u 36 m

Bienvenue à Marly-Gomont, ook wel The African Doctor, is een komedie drama dat zich afspeelt in het kleine dorpje Marly-Gomont in Frankrijk. De film is gebaseerd op het leven van de vader van de Franse rapper Kamini. De hoofdpersoon, Seyolo Zeyoto is een Congolese man die net is afgestudeerd in geneeskunde en met zijn gezin in de buurt van Parijs woont. Na zijn afstuderen krijgt hij een baan aangeboden in Marly-Gomont, een klein typisch Frans dorpje. Het gezin heeft het maar moeilijk met integreren doordat ze het enige donkere gezin in het hele dorp zijn. Ze moeten veel vooroordelen bestrijden en hopen op acceptatie van de Franse bevolking.

Divines is een Franse Netflix Original en een mooie drama film. De film heeft in 2016 bij het Filmfestival van Cannes, de prestigieuze Caméra d’Or gewonnen. De film gaat over twee tienermeisjes, Dounia en Maimouna, die in de buitenwijken van Parijs wonen. Dounia heeft de droom om rijk te worden en te ontsnappen uit de slechte situatie in de buitenwijken. Via een vriendin, Rebecca, rolt ze het wereldje van de drugshandel in. In het begin gaat het ze voor de wind, maar al snel gaat het mis. Het is een spannende film, waarbij je een goed beeld kunt krijgen van het leven en de misdaad in de buitenwijken van Parijs.

4. Jour J

2017 ‧ Komedie ‧ 1 u 34 m

Jour J is een Franse romantische komedie die zich afspeelt in de Provence en bij de Gorges du Verdon. Het is een vrolijke film, waar je gegarandeerd veel zult lachen. Daarnaast zie je veel prachtige beelden van het Zuid-Franse landschap. Jour J gaat over een vrouw, Alexia, die een kaartje van een wedding planner bij haar man, Mathias, vindt en meteen zegt “ja, ik wil”. Echter blijkt het kaartje helemaal niet voor een toekomstige bruiloft te zijn, maar is het kaartje van de minnares van Mathias. Wat volgt is een hilarische situatie waarin Mathias met alle macht probeert zijn affaire geheim te houden.

5. Le Voyage au Groenland

2016 ‧ Komedie/Drama ‧ 1 u 38 m

Le Voyage au Groenland is een komedie film uit 2016. De film vertelt het verhaal van twee mannen, die beiden Thomas heten. De twee mannen vertrekken naar het stadje Kullorsuaq in Groenland om de vader van één van de mannen op te zoeken. Tijdens de zoektocht naar de vader vinden ze een eskimo gemeenschap. De gemeenschap heeft erg geïsoleerd geleefd en hebben hele andere gewoontes. Dit zorgt voor vele hilarische momenten en je wordt ook nog eens beloond met vele prachtige beelden van Groenland.

6. Demain Tout Commence

2016 ‧ Drama/Komedie ‧ 1 u 58 m

Demain Tout Commence is een Franse drama komedie film uit 2016. De film is een remake van de Mexicaanse film “No se Aceptan Devoluciones” en de hoofdrol wordt gespeeld door de bekende acteur van “Intouchables”, Omar Sy. Sy speelt een vrijgezelle man die volop van het leven geniet. Op een dag vertelt een one night stand hem dat hij een dochter heeft, genaamd Gloria. De vrouw verdwijnt en laat Gloria bij hem achter. Opeens moet hij een band zien op te bouwen met zijn dochter en probeert hij zijn oude vrijgezelle leven op te geven. Het is een mooie film over de relatie tussen vader en dochter.

7. Je ne Suis pas un Homme Facile

2018 ‧ 1 u 38 m

Je ne suis pas un Homme Facile is een Franse romantische komedie uit 2018. Het verhaal gaat over Damien. Hij is een echte chauvinist die profiteert van een maatschappij waar mannen vaak meer macht hebben dan vrouwen. Op een dag stoot Damien zijn hoofd en komt hij in een parallel universum terecht: opeens hebben vrouwen alle macht. Plots ervaart Damien sexisme en moet hij proberen om te gaan met zijn mindere positie. Dit zorgt voor een hoop hilarische momenten en het is een leuke film, waarbij je regelmatig in een deuk ligt.

8. Shéhérazade

2018 ‧ Drama ‧ 1 u 49 m

Shéhérazade is een drama film uit 2018. De film is in première gegaan op het Cannes filmfestival en is toen goed ontvangen. De film speelt zich af in de buitenwijken van Marseille en gaat over een 16 jarige jongen, Zach, die net is vrijgelaten uit de gevangenis. Nadat zijn moeder hem uit huis zet, besluit hij weer terug te gaan naar zijn criminele vrienden. Het leven in de buitenwijken is erg eenzijdig, de mannen dealen drugs en de vrouwen gaan de straat op om hun lichaam te verkopen. Zach ontmoet een hoer, waar hij langzaam aan verliefd op wordt. Hun liefde bloeit langzaam op en ze proberen hun relatie verder te ontwikkelen in deze slechte omgeving. De film geeft je een duidelijk beeld van hoe het leven in de buitenwijken van Marseille is en is een mooie weergave van een bijna onmogelijke liefde.

9. L’Ascension

2017 ‧ Komedie/Avontuur ‧ 1 u 43 m

L’Ascension is een avontuurlijk komedie film uit 2017. De film is gebaseerd op het leven van Nadir Dendoune en is een echte feelgood film. Het verhaal gaat over Samy, een doodnormale jongen die in een buitenwijk van Parijs woont. Samy is smoorverliefd op Nadia, maar Nadia valt niet meteen voor zijn mooie woorden. Dus zweert Samy dat hij voor haar de Mount Everest zou beklimmen. Nadia gelooft er niks van en dus besluit Samy zijn huis te verlaten en zonder enige ervaring de Mount Everest te beklimmen. Het is een spannende tocht en nadat Samy’s verhaal populair wordt, volgt al snel heel Frankrijk zijn mythische tocht. Het is een avontuurlijke film met veel hilarische momenten.

10. Le Jeu (Nothing to hide)

2018 ‧ Drama/Komedie ‧ 1 u 30 m

Le Jeu is een drama komedie film uit 2018. De film is gebaseerd op de Italiaanse film “Perfect Strangers”. Het verhaal gaat over een groepje van 4 vrienden die samen met hun partners een etentje houden. Er wordt bijgekletst en de avond verloopt erg rustig. Dan stelt één van de vrouwen voor om iedereens telefoon op tafel te leggen en elk bericht en telefoontje met de rest te delen. Iedereen stemt aarzelend in en naarmate de avond vordert komen de geheimen van het gezelschap langzaam op tafel. De film heeft een onverwachte plottwist en je zult er helemaal ingezogen worden.

11. 10 jours en or

2012 ‧ Drama/Komedie ‧ 1 u 35 m

Marc Bajau is een zorgeloze vrijgezel die door het land reist ten behoeve van een kledingmerk. Hij houdt van dit leven op de weg, vrij van dwang en spendeert vaak een groot deel van de nacht aan ontmoetingen. Wanneer een zorgeloze vrijgezel onverwacht voor een jonge jongen moet zorgen, gaan ze op een roadtrip die hun levens zal veranderen.

12. À Bras Ouverts

2017 ‧ Komedie ‧ 1 u 32 m

Een Franse intellectueel zet zich in zijn artikelen in voor immigratiekwesties, maar moet de daad bij het woord voegen als zijn familie een kamp opzet in zijn achtertuin. Tijdens een televisiedebat promoot hij z’n nieuwe roman “A bras ouverts”, waarin hij alle welgestelden oproept om armen op te vangen bij hun thuis’. Zijn tegenstander daagt hem uit om de daad bij het woord te voegen.

13. Athena

2022 ‧ Actie/Drama ‧ 1 u 39 m

De Franse film Athena verscheen in september 2022 voor het eerst op Netflix en ontving direct veel positieve recensies. De eerste tien minuten van de film – die aan één stuk door gefilmd lijken te zijn – worden zelfs het meest indrukwekkende openingsshot van de afgelopen jaren genoemd. De film is een combinatie van een sociaal drama en een actiefilm waarin een jongen uit een fictieve buitenwijk van Parijs om het leven komt door vermeend politiegeweld. Na de moord worden de drie broers van het slachtoffer de spil van onrust in hun wijk en ontstaat er een keiharde oorlog tussen de politie en de bewoners, waarbij de drie broers tegenover elkaar komen te staan.

14. Loin du périph

2022 ‧ 1 u 59 m

Twee agenten (Ousmane Diakité en François Monge) die oude bekende zijn, moeten een moord oplossen in een Franse stad die totaal verdeeld is. Jaren geleden werkten de agenten samen, maar het leven haalde hen uit elkaar. Het onwaarschijnlijke duo wordt opnieuw herenigd voor een nieuw onderzoek dat hen helemaal tot in de Franse Alpen brengt. Wat een eenvoudige drugsdeal leek, blijkt een grootschalige criminele zaak te zijn, gewikkeld in gevaar en met onverwachte komische toestanden.

15. Portrait de la jeune fille en feu

2019 ‧ Romantiek/Drama ‧ 2 u 1 m

Op een afgelegen eiland bij Bretagne krijgt kunstenares Marianne de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten.

Lees ook:

Veelgestelde vragen Franse films op Netflix

Wat zijn de leukste Franse series op Netflix?

De serie Marseille, La Forêt en Zone Blanche zijn drie populaire Franse series op Netflix met goede beoordelingen. Voor het hele overzicht: bekijk je het artikel met de 10 leukste Franse series op Netflix.

Wat zijn de leukste Franse films op Netflix?

Een paar van de beste Franse films op Netflix zijn Des Vents Contraires, À Bras Ouverts en Demain Tout Commence. Bekijk het lijstje van de leukste Franse films op Netflix.

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.