La Vérité (2019), Franse drama film

La Vérité, Franse drama film

La Vérité is een Franse drama film uit 2019 met Catherine Deneuve en Juliette Binoche. Een fijnzinnig familiedrama, over een zelfingenomen moeder en een miskende, over het hoofd geziene dochter. De film is geschreven en geregisseerd door de Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda en heeft een cast van bekende Franse acteurs. De film gaat over familie, geheimen en trauma’s en het is een prachtige weergave van de soms ingewikkelde moeder-dochter relatie.

Het plot van La Vérité

Het Franse filmicoon Fabienne wordt door iedereen in haar omgeving op handen gedragen. Voor de uitbreng van haar memoires keert haar dochter Lumir met haar gezin vanuit New York terug naar Parijs. Het is voor Lumir geen verrassing dat alles in haar ouderlijk huis nog altijd om haar moeder draait. Vol verbazing leest ze de fantasierijke biografie van haar moeder. Fabienne heeft echter geen tijd om stil te staan bij de vragen die Lumir hier over heeft. Ze is druk bezig met de voorbereidingen van een nieuw filmproject. De reünie tussen moeder en dochter verandert in een hevige confrontatie, waarbij weggestopte trauma’s worden opgerakeld en de waarheid eindelijk boven tafel komt.

De cast van La Vérité

Het Franse filmicoon Fabienne wordt vertolkt door Catherine Deneuve. Deneuve is geen onbekende in de Franse filmwereld en heeft al veel mooie films op haar naam staan. Deneuve heeft al meerdere filmprijzen binnengesleept en zet ook met La Vérité weer een goede performance neer. Haar dochter, Lumir wordt gespeeld door Juliette Binoche. Ook Binoche is een bekende Franse actrice die zowel in Franse als internationale films heeft gespeeld. Ze heeft een Oscar gewonnen voor de film The English Patient en blinkt ook in deze film weer uit. Ook Ethan Hawke en Ludivine Sagnier spelen rollen in de film.

La Vérité review

De film is in andere landen al in 2019 uitgebracht. De film heeft goede reviews ontvangen met een 81% score op de reviewsite Rotten Tomatoes. Recensenten prijzen de regisseur voor zijn minimalistische manier van regisseren. Daarnaast vinden ze het een mooi verhaal, dat goed de ingewikkelde relaties tussen moeders en dochters laat zien. De hoofdrol van Deneuve wordt gezien als een fantastische performance en de film verveelt niet.

Franse films kopen? Bekijk hier ons aanbod Franse films.

Lees ook:

Over Francis

Francis
Francis heeft een passie voor reizen, stedentrips, wandelen en cultuur. Ze heeft de studie "Communication and Media" aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond.