Antoinette dans les Cevennes, Antoinette dans les Cévennes

Antoinette dans les Cévennes: Franse komedie

Een luchtige Franse komedie

Antoinette dans les Cévennes is een zonnige Franse komedie met een glansrol voor Laure Calamy (Dix Pour Cent). In de prachtige bergen komt Antoinette zichzelf tegen. Herkenbaar, wrang en hilarisch tegelijk. De film is een aanrader voor liefhebbers van de Frans film, komedie en prachtige vergezichten! Je maakt kennis met Antoinette en ontdekt een prachtige wandelroute in de Cevennen.

WINACTIE: in de maand november 2020 verloten wij een Franse film DVD-pakket. Klik hier om kans te maken

Antoinette dans les Cevennes Franse komedie, Antoinette dans les Cévennes

Antoinette is een schooljuf die uitkijkt naar de geplande romantische week met haar geheime minnaar Vladimir. Hij laat het echter plotseling afweten omdat zijn vrouw een wandelvakantie heeft geboekt in het nationaal park van de Cevennen in Zuid-Frankrijk.

Vrolijke ontmoetingen onderweg

Antoinette denkt niet lang na en besluit haar geliefde achterna te reizen. Onvoorbereid op wandeltocht gaan is echter niet zo verstandig. Maar wel aanleiding tot mooie ontmoetingen met andere wandelaars, B&B eigenaren, lekker eten en schitterende natuur.

Antoinette dans les Cevennes filmhuis, Antoinette dans les Cévennes

Een hoofdrol in de film is weggelegd voor Patrick, de koppige ezel die Antoinette vergezelt op haar bijzondere avontuur.

TIP: koop hier Franse films

Laure Calamy

De Franse actrice “Laure Calamy” is inmiddels vooral bekend van de amusante Netflixserie ‘Dix Pour Cent’, waarin ze voor een Parijs’ filmagentschap werkt en voor haar getrouwde chef valt. In deze film gaat ze dus op herhaling als minnares, en ze speelt het spel van de impulsieve, dwaze single goed, op het pathetische af. Je geeft toch om haar, terwijl ze met een koppige ezel verdwaalt en in de natuur langzaam tot inkeer komt.

Antoinette dans les Cévennes, vanaf 15 oktober in de Nederlandse bioscoop.

Lees ook

Wat zijn de leukste Franse films op Netflix?

Op Netflix vind je een aantal leuke Franse films. Drie populaire Franse films op Netflix zijn Jour J, L’Ascension en Le Voyage au Groenland. Bekijk hier het overzicht met alle films

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.