Vakantiedomein Morvan Rustique min, te koop landgoed frankrijk

Vakantiedomein in de Bourgogne te koop

Te koop: instapklaar vakantiedomein in de Bourgogne

Altijd al een eigen dorpje in Frankrijk willen hebben? Dan is dit je kans! Het 4,8 hectare grote domein “Morvan Rustique” in Saint-Prix is een prachtig landgoed in het hart van de Bourgogne, dat fantastisch is onderhouden. Het is je kans om direct gasten te ontvangen verzekerd van goede omzetcijfers. Een werkelijk uniek landgoed te koop in de Morvan met zes sfeervolle vakantiehuizen, een appartement, diverse bijgebouwen en paardenstallen. Alle gebouwen zijn grondig gerenoveerd en hebben een hoog afwerkingsniveau. Naast de vakantiehuizen en het appartement bevinden zich op het terrein vier volledig ingerichte lodge-tenten, één kampeerplek en een luxe sanitairgebouw.

Een instapklaar bedrijf / landgoed in Frankrijk voor € 995.000 k.k.

Morvan Rustique rondritten min 1, te koop landgoed frankrijk

Uniek plekje in de Bourgogne

Een volledig vrije ligging zonder directe buren en een eigen toegangsweg maakt deze plek, samen met het prachtige uitzicht zo uniek. Er is de afgelopen 15 jaar veel tijd en geld geïnvesteerd in de aanleg van het terrein. Volledig gemeubileerde huizen, privé tuinen bij de huizen, de vele fruit- en noten bomen, overdekte terrassen, paardenweides, speeltoestellen, kinderboerderij, prachtige bloeiende beplanting, heggen, terreinverlichting, buitenkranen, bronnen en een eigen verharde parking maakt het geheel compleet. Verder zijn natuurlijk elektra, septic-installaties, cv-installaties (vervangen in 2018), centrale verwarming in alle gebouwen, waterleiding, enzovoort volledig op norm en vergunningen aanwezig.

Wie zijn de gasten van Morvan Rustique?

De gasten van Morvan Rustique bestaan voornamelijk uit Nederlandse en Belgische gezinnen met jonge kindjes, natuurliefhebbers, wandelaars, ATB liefhebbers, wielrenners en ruiters. De cijfers liegen er niet om evenals het gezonde klantenbestand wat opgebouwd is in de afgelopen 15 jaar. Een goede investering met zekerheid van een mooi inkomen terwijl je kunt wonen als een god in Frankrijk!

De sfeer op het domein: genieten

Genieten van rust en natuur! Met veel liefde hebben de gastvrije eigenaren Arjen en Nancy het landgoed omgetoverd tot een uniek plekje, met mooie bloemen, gezellige hoekjes en brocante spulletjes. Naast een goede smaak voor interieur en landschapsinrichting hebben de eigenaren een grote voorliefde voor boerderijdieren. De dierenliefhebber kan zijn hart ophalen met een bestaande kinderboerderij. Naast de paarden wonen op Morvan Rustique twee ezels, Kune Kune varkens, Chinees hangbuikzwijntje, geiten, eenden, konijnen en kippen. De dieren verhuizen overigens mee met de eigenaren en blijven dus niet achter.

Morvan Rustique boerderijdieren, te koop landgoed frankrijk

Je vindt op het terrein diverse speeltoestellen, zoals schommels, speelhuisjes, glijbaan, klimrekken, wipkip, zandbak en een ingegraven trampoline. Ook leuke stokpaardjes, skelters en tractortjes waar de kinderen veel lol mee hebben. Voor het opzetzwembad van doorsnee 4,5 m en 1,25 m hoog is er een betonnen plateau aangelegd, omheind met hekwerk en beplanting en af te sluiten met een poort. Het terrein biedt voldoende ruimte om een vast zwembad aan te leggen.

Charmante vakantiehuisjes, lodge-tenten en kampeerplek

6 sfeervolle vakantiehuizen: ruimte voor rust

Morvan Rustique biedt zes volledig gerenoveerde vakantiehuizen voorzien van centrale verwarming en inrichting. De huizen bevinden zich in de oude schuur en twee eenheden in een houten gebouw dat de eigenaren later hebben laten bouwen. De huizen zijn sfeervol ingericht, ze beschikken over een eigen keuken, badkamer en hebben allemaal een eigen terras.

4 luxe lodge-tenten: het Glamping gevoel

De eigenaren hebben zes terrassen laten aanleggen en voorzien van water en elektriciteit en afvoer. Hier staan vier ingerichte lodge-tenten op een houten terras van Luxetenten uit Nederland. De lodge-tenten zijn volledig ingericht op basis van steigerhout. Er is een gezellige zithoek, twee kasten en de tent is uitgerust met een gaskachel en diverse lampen.

1 kampeerplek: voor tent of vouwwagen

Er is één terras gereserveerd voor de kampeerplek. Gasten kunnen met eigen tent of vouwwagen komen en huren deze campingplek per week. Er is stroom aangelegd en de gasten hebben de beschikking over een eigen een koelkast en eigen sanitair.

De Morvan: een droom voor elke paardenliefhebber

De hobby van Nancy en Arjen is paarden, hier is het domein ook op ingericht. De Morvan is een heus paardenparadijs en daarom hebben zij ook voor deze regio gekozen. Van welke paardenliefhebber is het nou niet de droom om direct vanaf je eigen domein zo de bossen in te rijden en te genieten van de ongerepte natuur? De omgeving van het landgoed is met uitstek een paradijs voor elke ruiter te noemen. Morvan Rustique is de droom van iedere paardenliefhebber die van zijn hobby zijn werk wil maken. Goede plek voor ruitervakanties, paarden-pension, paarden-coaching, trainingen of gewoon hobbymatig alle mogelijkheden zijn aanwezig. Er is een stallencomplex, inloopstallen op de weiden, een rij- en longeerpiste, een track van 600 m, hele weide omheining en bronwater op de weiden.

Korte historie over het ontstaan van Morvan Rustique in 2006

Emigreren naar het buitenland

De huidige eigenaren Arjen en Nancy, die allebei een verleden hebben in de toeristische sector, hadden al jaren de wens om te emigreren naar het buitenland en een vakantiedomein te beginnen. Wat zij zochten was ongerepte natuur, rust, een mooie plek waar zij ook met de paarden uit de voeten konden, een stadje in de buurt en op een goede rijafstand van Nederland. Nadat zij eenmaal de Morvan ontdekt hadden was dat voor hen een gevoel van “thuiskomen” en de zoektocht naar een definitieve plek kon beginnen!

Wonen in de Morvan

Zo besloten Arjen en Nancy te gaan wonen in de Morvan om te zoeken naar dat ene bijzondere plekje. Uiteindelijk vonden zij in 2006 een landgoed in het schattige dorpje Saint-Prix in het departement Saône-et-Loire. Het landgoed was geheel verlaten. De gebouwen en het terrein waren aardig door de natuur overgenomen maar Arjen en Nancy zagen de potentie van deze mooie plek meteen. En zo begon hun avontuur in de Morvan!

En nu na 15 jaar

En nu 15 jaar en een gezond bedrijf verder, zijn de huidige eigenaren toe aan een nieuwe uitdaging. Zij willen heel graag nog gaan reizen dat inhoudt dat je dan ook moet “loslaten”.

Vakantiedomein Morvan Rustique min, te koop landgoed frankrijk

Heb je interesse en wil je een afspraak maken?

Is je interesse gewekt en wil je meer informatie, inzage in de boekhoudkundige, cijfers en aanvullende technische informatie over Morvan Rustique, neem dan contact met Arjen en Nancy via [email protected].

Meer informatie: bekijk de verkooppagina van Morvan Rustique hier.

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.