De 10 leukste campings in de Dordogne

Kamperen in de Dordogne

De Dordogne is een prachtig departement gelegen in de regio Nouvelle-Aquitaine. Je kunt er genieten van glooiende heuvels, kronkelende rivieren, mooie stadjes en historische kastelen. Het is een gebied vol mogelijkheden waar je volop kunt wandelen en fietsen. Op de rivieren kun je daarnaast kanoën en in de hooggelegen dorpje kun je genieten van mooie uitzichten. Het departement kun je goed verkennen vanaf een camping. Door de hele Dordogne vind je de mooiste campings. Ontdek hier de 10 leukste campings in de Dordogne.

LEES OOK: 10 Campings met Nederlandse eigenaar in de Dordogne

1. Castelwood Vacances

Castelwood Vacances is een klein gezellig vakantiepark gelegen aan de voet van een groene heuvel in het zuiden van Dordogne. In de omgeving kun je prachtig wandelen en fietsen en je hebt er uitzicht op het Kasteel Biron. Op het vakantiepark kun je een heerlijk zwembad met peuterbad vinden en je kunt er overnachten in een sfeervolle chalet. Ook vind je er een speeltuin en in de zomer worden er workshops en wandelingen georganiseerd.

2. Camping Les Deux Vallées

Camping Les Deux Vallées is een gezellige familiecamping gelegen bij de oever van de rivier de Dordogne, vlakbij het dorpje Beynac-et-Cazenac. Vanaf de camping heb je een prachtig uitzicht op het Kasteel van Beynac en je loopt er binnen 15 minuten heen. Daarnaast kun je bij de rivier kanoën en kajakken. Op de camping wordt Nederlandstalige animatie georganiseerd met veel leuke activiteiten voor de kinderen. Je kunt er tevens genieten van een zwembad en een bar, waar je een drankje kunt drinken.

3. Camping Brantôme Peyrelevade

Camping Brantôme Peyrelevade is een gezellige familiecamping gelegen in het Parc Naturel Régional Périgord Limousin, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Langs de camping stroomt het riviertje De Dronne. Hier kun je kanoën en kajakken en er is een klein zandstrandje. De camping beschikt over een zwembad, speeltuinen en een snackbar. Er worden leuke activiteiten georganiseerd zoals diners, aquagym en knutselmiddagen.

4. Camping Le Moulin de Paulhiac

Camping Le Moulin de Paulhiac is een gezellige familiecamping gelegen in het zuidoosten van de Dordogne. De camping ligt bij het kleine riviertje Le Riol, waar je een klein strandje vindt en kunt zwemmen. De camping beschikt over een groot zwemparadijs met glijbanen, kleuterbad en waterspeeltuin. Je kunt er een restaurant en bar vinden en er worden leuke activiteiten georganiseerd zoals muziekavonden en yoga.

5. Camping La Bouysse

Camping La Bouysse is een fijne gezinscamping aan de oever van de rivier de Dordogne. Bij de rivier vind je een heerlijk zandstrand en je kunt er naar gelieve zwemmen, kanoën en kajakken. De camping wordt omringd door groene rotsen en heuvels, waar je prachtig kunt wandelen. Je kunt er genieten van een zwembad met peuterbad en er wordt een animatieprogramma georganiseerd voor jong en oud.

6. Camping Sandaya Les Péneyrals

Camping Sandaya Les Péneyrals is een grote familiecamping gelegen in de glooiende heuvels van de Dordogne. De camping heeft een groot zwemparadijs met meerdere glijbanen, een kleuterbad en een waterspeeltuin. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud en er zijn vele sportvelden en speeltuinen. Je kunt er een hapje eten in het restaurant en er is een kleine supermarkt voor dagelijkse boodschappen.

7. Camping Bleu Soleil

Camping Bleu Soleil is een gezellige familiecamping gelegen in de groene heuvels van de Dordogne. Je hebt er een prachtig uitzicht en om de omgeving kun je heerlijk wandelen. Op de camping vind je een zwembad met kleuterbad en glijbaan. Er zijn sportvelden en er worden leuke activiteiten georganiseerd zoals knutselmiddagen en muziekavonden. Je kunt er een hapje eten bij het restaurant met terras.

8. Camping de l’Ilot

Camping de l’Ilot is een kleine charme camping, gelegen aan de oever van de rivier de Auvézère. De omgeving is rustig en groen en op de rivier kun je lekker kanoën en kajakken. Op de camping vind je daarnaast een zwembad met peuterbad en diverse speeltuinen. In de zomer worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals een welkomstborrel op zondag. Er is een klein restaurant, waar je plaatselijke gerechten kunt eten.

9. Camping le Garrit

Camping Le Garrit is een gezellige camping, gelegen aan de oever van de rivier de Dordogne. Je kunt er prachtig wandelen langs de rivier en door de omliggende heuvels. De camping beschikt over een zwembad met uitzicht op de rivier. De camping heeft een moestuin en ligt bij een authentiek huis. Je kunt er genieten van de rust en het is mogelijk om kano’s te huren om de rivier te verkennen.

10. Camping Domaine de Fromengal

Camping Domaine de Fromengal is een fijne familiecamping gelegen in het zuiden van de Dordogne. De camping wordt omringd door groene velden en leuke dorpjes. Je kunt er genieten van een groot zwembad met glijbaan en er worden leuke activiteiten georganiseerd zoals boogschieten en quad rijden. Er zijn diverse sportvelden en speeltuinen. Ook is er een klein camping winkeltje met lokale producten.

Meer inspiratie voor je vakantie in de Dordogne? Lees ook:

Veelgestelde vragen over de leukste campings in de Dordogne:

Wat zijn de leukste campings in de Dordogne?

Een paar van de leukste en mooiste campings in de Dordogne zijn Camping Bleu Soleil, Castelwood en Camping Sandaya Les Péneyrals. Bekijk hier 10 leuke campings in de Dordogne.

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van de Dordogne?

De Dordogne is een prachtige regio met leuke stadjes, historische kastelen, groene heuvels en lange rivieren. Ontdek hier de hoogtepunten van de Dordogne.

Wat zijn de mooiste campings aan een rivier in de Dordogne?

Een paar mooie riviercampings in de Dordogne zijn Camping Le Beau Rivage, Camping Domaine de Soleil Plage en Camping Perdigat. Bekijk hier 10 heerlijke campings gelegen aan een rivier in de Dordogne.

Over Francis

Francis
Francis heeft een passie voor reizen, stedentrips, wandelen en cultuur. Ze heeft de studie "Communication and Media" aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond.

Bekijk ook

10 Rustieke natuurhuisjes met zwembad in Frankrijk

In een natuurhuisje met zwembad geniet je van veel privacy, rust en waterpret. Ontdek hier 10 rustieke natuurhuisjes met zwembad in Frankrijk.

Meer Frankrijk tips ontvangen?

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van Zin in Frankrijk te ontvangen.

Je bent succesvol toegevoegd aan onze mailinglijst.