Historial Jeanne dArc, historial jeanne d'arc
Credit: historial-jeannedarc.fr

Museum Historial Jeanne d’Arc

Museum Historial Jeanne d’Arc in Rouen

In maart 2015 is het museum Historial Jeanne d’Arc geopend. Het museum in Rouen (Normandië) is gehuisvest in een gebouw dat is gebouwd op de plaats waar de Franse nationale heldin ter dood werd veroordeeld en op de brandstapel belande.

Als jong meisje van eenvoudige afkomst speelde ze een beslissende rol in de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk, wat in het tijdskader een opmerkelijke prestatie was. Op negentienjarige leeftijd werd ze door een partijdige kerkelijke rechtbank veroordeeld en stierf ze op de brandstapel in Rouen.

Het museum Historial Jeanne d’Arc neemt de bezoeker mee naar de 15de eeuw. Met veel foto en beeldmateriaal ondersteund met videobeelden wordt het fascinerende leven van Jeanne d’Arc beschreven.

Overnachten in Rouen

Het boetiekhotel De Bourgtheroulde ligt in het historische centrum van Rouen, naast het Gros Horloge.

Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!

Onze nieuwste artikelen

Place du Vieux Marche Rouen 1228255939, historial jeanne d'arc

De 10 mooiste bezienswaardigheden in Rouen

Bekijk hier de 10 mooiste bezienswaardigheden in Rouen, een mooie stad vol charme en geschiedenis gelegen aan de Seine in Normandië.

Meer Frankrijk tips ontvangen?

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van Zin in Frankrijk te ontvangen.

Je bent succesvol toegevoegd aan onze mailinglijst.