Home » Franse regio's » Centre-Val de Loire » Bezoek aan de stad Tours
© tours-tourisme.fr

Bezoek aan de stad Tours

Ontdek de stad Tours en zijn bezienswaardigheden

Tours is een stad in Midden-Frankrijk, gelegen aan de rivier de Loire en de rivier de Cher. Tours was de hoofdstad van de voormalige provincie Touraine. Tegenwoordig is Tours de hoofdstad van het departement Indre-et-Loire. Tours is een perfect basis voor het ontdekken van de indrukwekkende kastelen in de Loire vallei. Het middeleeuwse centrum wordt gedomineerd door de kathedraal Saint-Gatien, een indrukwekkende bezienswaardigheid. Tours is een studentenstad en verschillende markten.

Bezienswaardigheden in Tours

In Tours valt aardig wat te zien. Bijvoorbeeld het plein Place Plumereau en de omliggende houten huizen liggen. Niet ver van het plein ligt de kathedraal in Renaissance stijl. Het museum Musée des Beaux Arts, met een collectie van 1000 te bezichtigen werken, is vrij aardig. Het museum Musée du Compagnonnage richt zich op oude ambachten, zoals tapijten, zadelmakerij, houtsnijwerken, leermakerij etc.

Voedselmarkten in Tours

De overdekte markthal Les Halles is een goed startpunt. Daarnaast zijn er veel ochtendmarkten in de straten van het historische centrum. Je kan marktkramen met prachtige stukken vlees, foie gras, kruiden en natuurlijk Franse kazen verwachten. De bekendste kaas uit de omgeving van Tours is de geitenkaas Sainte-Maurice.

Waar kan ik lekker uit eten in Tours?

In Tours vind je circa 38 restaurants. Probeer bijvoorbeeld restaurant La Maison des Halles en voor meer luxe restaurant La Roche Le Roy net buiten Tours. Liever eten met een ster? Net buiten Tours aan de oever van de rivier de Loire ligt het sterrenrestaurant Les Hautes Roches.

Goed hotel in Tours

Voor een eenvoudig, maar goed hotel, boek je Hôtel Ronsard, in het hart van Tours. Voor meer luxe is het historisch 4 sterren boetiekhotel Oceania L’Univers Tours in het hart van Tours.

Bereikbaarheid van Tours

Er rijden dagelijks treinen van Parijs Montparnasse naar Tours. Reistijd ongeveer 1 uur en 30 minuten. Ook met de auto is Tours goed bereikbaar. Reistijd ongeveer 7 uur en 30 minuten.

Enthousiast geworden?

Over Dirk

Avatar
Dirk is Frankrijk liefhebber en de eigenaar van deze weblog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.