Bezoek aan de stad Tours

Ontdek de stad Tours en zijn bezienswaardigheden

Tours is een stad in Midden-Frankrijk, gelegen aan de rivier de Loire en de rivier de Cher. Tours was de hoofdstad van de voormalige provincie Touraine. Tegenwoordig is Tours de hoofdstad van het departement Indre-et-Loire. Tours is een perfect basis voor het ontdekken van de indrukwekkende kastelen in de Loire vallei. Het middeleeuwse centrum wordt gedomineerd door de kathedraal Saint-Gatien, een indrukwekkende bezienswaardigheid. Tours is een studentenstad en verschillende markten.

Bezienswaardigheden in Tours

Tours is een mooie stad waar je van alles kunt zien en doen. Zo moet je zeker een kijkje nemen bij de Rue Colbert. Deze mooie hoofdstraat staat vol met winkels en restaurants en je kunt er genieten van middeleeuwse architectuur. Ook het plein Place Plumereau is een echte aanrader. Dit plein wordt namelijk omringd door pittoreske houten huisjes en je kunt er allerlei terrasjes vinden. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Tours is de kathedraal Saint-Gatien. Deze indrukwekkende kerk domineert het centrum en is gebouwd in een gotische  stijl. De Flamboyante kerk kun je van binnen bezichtigen, waarbij je de ramen en bijzondere kunstwerken zeker niet mag missen. Ook de abdijkerk Saint Julien is erg mooi en je kunt er inzicht krijgen in hoe een historisch klooster er uit zag. Voor leuke musea, ben je in Tours zeker op je plek. Zo moet je een kijkje nemen bij Het museum Musée des Beaux Arts, met een collectie van 1000 te bezichtigen werken. Het museum Musée du Compagnonnage richt zich op oude ambachten, zoals tapijten, zadelmakerij, houtsnijwerken, leermakerij etc.

Voedselmarkten in Tours

De overdekte markthal Les Halles is een goed startpunt. Daarnaast zijn er veel ochtendmarkten in de straten van het historische centrum. Je kan marktkramen met prachtige stukken vlees, foie gras, kruiden en natuurlijk Franse kazen verwachten. De bekendste kaas uit de omgeving van Tours is de geitenkaas Sainte-Maurice. De markten in Tours zijn daarnaast de perfecte plek voor het kopen van een leuk souvenirtje.

Omgeving van Tours

In de buurt van Tours kun je allerlei indrukwekkende bezienswaardigheden vinden. Zo bevindt Tours zich midden in de Loire Vallei en zijn er dus links en recht allerlei mooie kastelen. Het Château d’Amboise en het Château de Villandry liggen bijvoorbeeld erg dichtbij en zijn zeer de moeite waard. Actievelingen kunnen een fiets huren om de rivierloop van de Loire te verkennen. Ook kun je bij de rivier heerlijk kanoën of kajakken en de omgeving vanaf het water bewonderen.

Waar kan ik lekker uit eten in Tours?

In Tours vind je circa 38 restaurants. Probeer bijvoorbeeld restaurant La Maison des Halles en voor meer luxe restaurant La Roche Le Roy net buiten Tours. Liever eten met een ster? Net buiten Tours aan de oever van de rivier de Loire ligt het sterrenrestaurant Les Hautes Roches.

Goed hotel in Tours

Voor een eenvoudig, maar goed hotel, boek je Hôtel Ronsard, in het hart van Tours. Voor meer luxe is het historisch 4 sterren boetiekhotel Oceania L’Univers Tours in het hart van Tours.

Lees ook: de beste hotels voor een tussenstop in Tours

Bereikbaarheid van Tours

Er rijden dagelijks treinen van Parijs Montparnasse naar Tours. Reistijd ongeveer 1 uur en 30 minuten. Ook met de auto is Tours goed bereikbaar. Reistijd ongeveer 7 uur en 30 minuten.

Enthousiast geworden?

Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!

Bekijk ook

De 11 mooiste bezienswaardigheden in de Jura

Jura is een prachtige gebied met bergen, gezellige stadjes en lekkere wijnen. Bekijk hier de 10 bezienswaardigheden die je niet mag missen!

Meer Frankrijk tips ontvangen?

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van Zin in Frankrijk te ontvangen.

Je bent succesvol toegevoegd aan onze mailinglijst.