Quatre Mains,

Quatre Mains, rustieke chambres d’hôtes in de Auvergne

Chambres d’hôtes Quatre Mains

Annelore, Jim en zoon Mattìa verwelkomen jullie vanaf april 2019 graag in hun chambres d’hôtes “Quatre Mains”. Een verblijf waarin genieten van rust, stilte en de natuur centraal staat. Zo’n twee jaar geleden kochten zij in de Auvergne een 180 jaar oude boerderij. In april 2018 volgde de verhuizing. Sindsdien toverden zij de schuur om naar een chambres d’hôtes met 4 gastenkamers. De verbouwing kun je op de voet volgen op de Facebookpagina van Quatre Mains “Bouwen aan chambres d’hotes Quatre Mains” en hun Instagram account.

collage nieuw niveau,

Een waar wandelparadijs

Voor elk wat wils in de prachtige Auvergne, niet zomaar het groene hart van Frankrijk genoemd. Het is een waar paradijs voor liefhebbers van de natuur. In de nabije omgeving zijn er al 35 uitgestippelde wandelingen, die vaak een prachtig uitzicht bieden op het vulkaanmassief. Op het gebied van wandelen is ook aan de kinderen gedacht. Bij de ‘balades de papillon jaune’ wijzen gele vlindertjes de kleine stappers de weg. Als de beentjes even niet mee willen, kies dan voor een wandeling op de rug van een ezel bij Le Havre aux Ânes of doe een tocht door de Auvergnatse bossen op de rug van een paard bij de Manade des Combrailles.

Quatre Mains uitzicht vulkaanmassief,

Beklim de vulkanen

Als je de Auvergne zegt  zeg je Puy de Dôme. Deze is met zijn top van 1485 meter het hoogste punt van de Chaîne des Puys, een van noord naar zuid lopende vulkaanketen van 30 kilometer lang met niet minder dan 80 vulkanen. Beklim deze voormalige vulkaan te voet (een korte maar stevige klim), of kies voor de elektrische trein die elke 20 minuten op en af rijdt. Wil je nog hoger? Trek dan naar het centraal massief waar je, in het dorpje Mont-Dore, de Puy de Sancy kan beklimmen. Je kan met de kabelbaan tot bijna aan de top, daarna brengen 860 houten treden je tot op maar liefst 1886 meter hoogte, meteen de hoogste top van het centraal massief!

Ook de fietsers kunnen zich in de omgeving van chambres d’hôtes Quatre Mains uitleven. Geniet van de goed verzorgde wegen of een stevige mountainbikerit, maar vergeet niet af en toe een blik te werpen op de adembenemende zichten.

kathedraal Clermont Ferrand,

Liever wat cultuur opsnuiven?

Tijdens de zomermaanden zijn er elk weekend leuke brocantes, en ook de dorpsfeesten zijn bijzonder om te genieten van de typisch Franse sfeer. In de omgeving kun je ook kastelen bezoeken. De stad Clermont-Ferrand is alleen al om haar kathedraal een bezoekje waard. Het mooie historische centrum pik je uiteraard even mee. Prachtige bouwwerken, (overdekte) markten, gezellige restaurants en – wat had je gedacht in het land van Voltaire – knusse boekenwinkeltjes wisselen elkaar af.

Kindvriendelijke omgeving

De kinderen kunnen zich uitleven in één van de speel- of themaparken. In Parc Fenestre of Parc Mirabel kunnen de kinderen zich met gemak een ganse dag bezighouden op alle speeltoestellen. Je vind er ook klimparkoersen of lekker old school met een band naar beneden zoeven van een reuze glijbaan. De kleine ontdekkers vinden hun gading in Vulcania en Volcan de Lemptégy. Hier worden zij ondergedompeld in de wondere wereld van lava. En ook de waterpret mag niet ontbreken. Aan de meren zijn diverse strandjes, met onder andere bij Confolant in de zomer ook heel wat extra’s (kayak, pedalo, peddelsurfen, opblaasstructuren, …).

Quatre Mains tables dhôtes,

Tables d’hôtes, eet mee met de gastheer

En van al dat bewegen krijg je uiteraard honger. Schuif ’s avonds mee aan de gastentafel en geniet van een eerlijk 5-gangenmenu.

Enthousiast geworden?

Op de website van Chambres d’hôtes Quatre Mains vind je alle info voor een verblijf.

Deze blog is geschreven in samenwerking met chambres d’hôtes Quatre Mains. Ook samenwerken met Zininfrankrijk.nl? Neem contact met ons op!