Au Passage du Gois op 800m van Atlantische Oceaan min, au passage du gois

Au Passage du Gois, een parel aan de Atlantische kust

Leuke vakantiehuisjes en B&B aan de Franse kust

Voor wie op zoek is naar de zon, zee en ontspanning is er aan de kust in de Vendée heel veel te zien en te doen op korte afstand. Au Passage du Gois in Beauvoir-sur-Mer, met vakantiewoningen en chambres d’hôtes op 800 meter van de Atlantische oceaan is een ideale plek om er op vakantie te gaan. Zowel voor gezinnen die graag naar het strand gaan, als liefhebbers van de natuur, wandelen en fietsen.

Vakantie in de Vendée? Lees dan ook over de 10 mooiste dorpen in de Vendée

Au Passage du Gois 05, au passage du gois

De Vendée is zeer gevarieerd

De Vendée is een zeer gevarieerd departement in de regio Pays de la Loire in het westen van Frankrijk aan de Atlantische kust. Je kunt er aan de Côte de Lumière genieten van de zon, de zee en de prachtige zandstranden, maar er zijn ook pittoreske havens, leuke badplaatsen en twee eilanden voor de kust (het idyllische ile de Noirmoutier en het ruige ile d’Yeu) die leuk zijn om te bezoeken. De kust is vlak en dus ideaal om te wandelen en te fietsen. Er zijn voor Franse begrippen veel fietspaden. In het binnenland is het landschap glooiender. Daar vind je het beroemde Puy du Fou attractiepark. Je beleeft een heerlijke dag uit met het hele gezin in een reis door de tijd met o.a. Vikingen, gladiatoren in de Romeinse tijd en ridders in de middeleeuwen.

Au Passage du Gois 01, au passage du gois

Kleinschalige gastvrije vakantieaccommodatie

Au Passage du Gois is een kleinschalige gastvrije vakantieaccommodatie aan zee van Nederlandse eigenaren met twee vakantiewoningen (4 en 6 pers.), een studio (2 pers.) en een kamer met kitchenette, op 800 m. van de Atlantische oceaan. Au Passage du Gois was vroeger een oesterboerderij. Diverse buren zijn nog steeds oesterboer of kokkelvisser. Op korte afstand zijn er zoutpannen en op 800 m de Passage du Gois, een 4 km lange weg naar het eiland Noirmoutier die te voorschijn komt met eb. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes vanaf Au Passage du Gois. Onder andere naar de getijde haven Port du Bec (3 km) vol oesterbedrijven. Je kunt fietsen door de moerasgebieden en polders, in de naaldbossen, door de duinen en door kleine pittoreske dorpjes in de omgeving. De zandstranden, waar de Vendée beroemd om is, zijn op 10 km.

Au Passage du Gois 03, au passage du gois

Samen de omgeving ontdekken

Van mei tot half september is er eens per week de mogelijkheid om aan te schuiven bij de table d’hote maaltijd van Au Passage du Gois. Er wordt gekookt met groenten uit de eigen moestuin, lokale producten en de specialiteiten van de regio. Van mei tot september gaan de gastheer en gastvrouw Hemko en Martine elke week een keer op stap met hun gasten, voor wie belangstelling heeft, om samen de omgeving te ontdekken. Hier zijn geen kosten aan verboden. De activiteit hangt af van de getijden en het seizoen. Denk aan garnalen of kokkelvissen, een bezoek aan een zoutboer of een kruidentuin of naar port du Bec voor de retour van de oesterboeren van hun werk op zee komen of vissen met een kruisnet van 1 m².

Au Passage du Gois 02, au passage du gois

Wandelen, fietsen, dorpjes en havens bezoeken

Het eiland Noirmoutier is te bereiken via de Passage du Gois en via een brug. Je kunt op het eiland heerlijk wandelen en fietsen en de dorpjes, havens en idyllische stranden bezoeken. Aan de Vendéekust met prachtige zandstranden zijn ook de badplaatsen een bezoek waard. Fromentine (10 km), St Jean de Monts (20 km), St Gilles Crois de Vie (30 km) en Les Sables d’Olonne (60 km). Een dag naar de stad Nantes (60km) biedt weer heel ander entertainment met de bijzondere buitenkunst van les Machines de l’ile, een mooi Bretons kasteel en een indrukwekkend botanisch park. Vergeet ook niet om er de lokale Muscadet te drinken. De getijde haven Pornic (30 km) en de dierentuin Planet Sauvage (40 km) zijn ook zeker een bezoek waard, evenals de diverse kasteel ruïnes in de omgeving. Dan hebben het nog niet eens gehad over de dagtripjes langs de kust naar la Baule en Guerande of juist meer landinwaarts.

Kortom er is heel veel te zien en te doen op korte afstand! Kamers van €49 tot €89 per nacht. Studio van €299 tot €575 per week. Vakantiehuizen van €500 tot €1175 per week. Ontbijt €5 p.p. Info en reserveringen: aupassagedugois.fr.

Au Passage du Gois 04, au passage du gois

Deze pagina is geschreven in samenwerking met Au Passage du Gois. Wil je ook zo een opvallende pagina op Zin in Frankrijk? Neem dan contact met ons op!

Tekst & beeld: Au Passage du Gois.

Lees ook

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

Natuurhuisje in Coubjours header, au passage du gois

10 x mooie natuurhuisjes in de Nouvelle-Aquitaine

De Nouvelle-Aquitaine is een prachtig gebied om vakantie te vieren in een natuurhuisje en heerlijk te ontspannen op de mooiste plekjes in het groen.