Maison dHôte de Myon 2, Maison d'Hôte de Myon
© foto: Maison d'Hôte de Myon

Maison d’Hôte de Myon, een prachtige B&B in Nancy

Een prachtige Chambres d’hôte in Nancy

De prachtige chambres d’hôte Maison d’Hôte de Myon ligt in het hart van Nancy op slechts 600 meter van het Place Stanislas. Het 18e-eeuwse herenhuis heeft een gemeenschappelijke woonkamer met een bibliotheek en een binnenplaats. Alle kamers beschikken over een flatscreen-tv, een kingsize bed, een kluisje en een kledingkast. De eigen badkamer is uitgerust met een douche. De lofts bevinden zich op de 3e verdieping.

Maison dHôte de Myon 1, Maison d'Hôte de Myon
© foto: Maison d’Hôte de Myon

Het ultieme vakantiegevoel

Deze unieke plek ligt in het hart van een wijk die ooit gewijd was aan het leven van de koorheren. De eigenaresse Martine Quénot transformeerde het prachtige herenhuis in een boutique bed and breakfast. Het huis en de kamers zijn zeer smaakvol ingericht! Martine is een uitzonderlijk toegewijde gastvrouw, zij weet bijna alles over Nancy.

Maison dHôte de Myon 4, Maison d'Hôte de Myon
© foto: Maison d’Hôte de Myon

Kamers met houten vloeren en antiek

Vol trots verteld zij over de verbouwing. De mooiste kamers bevinden zich op de bovenste verdieping van het oude herenhuis. De eigenaresse van Maison d’Hote de Myon laat je graag de verschillende vertrekken zien van de verbouwde wijnkelder tot de eetkamer in de voormalige schuur. Een smeedijzeren trap leidt naar de met licht gevulde kamers met houten vloeren en antiek meubilair, unieke kunst- en sierhaarden. Elke gastenkamer ontleent zijn naam aan de gepolijste betonnen badkamer (zand, turquoise, mandarijn enzovoort).

Maison dHôte de Myon 5, Maison d'Hôte de Myon
© foto: Maison d’Hôte de Myon

Prachtige binnenplaats

De met blauweregen begroeide binnenplaats is op en top Frans. In de ochtend wordt je hier getrakteerd op een heerlijk Frans ontbijt met verse jus en gebakken eitjes.

Bezienswaardigheden in Nancy

Nancy is een stad in het noordoosten van Frankrijk. De stad staat bekend om het plein Place Stanislas dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Nancy staat ook bekend als een kunststad binnen de kunststroming Art Nouveau. Nancy is een ideale stad voor een stedentrip of voor een tussenstop als je doorrijdt naar het zuiden. Lees hier alles over de verschillende bezienswaardigheden in Nancy, leuke restaurantjes, gezellige winkelstraten en mooie hotels!

Wil je deze chambres d’hôtes boeken?

Voor het direct boeken van deze chambres d’hôte in Nancy ga je naar Booking.com. Hier vind je naast meer foto’s en informatie ook de tarieven van de verschillende kamers.

Een kamer reserveren »

Adres: 7 Rue Mably, 54000 Nancy, Frankrijk. Telefoon: +33 3 83 46 56 56

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.