Lac de Nino 25 PVF, Lac de Nino Corsica

Wandelen op Corsica: Lac de Nino

Wandeling naar Lac de Nino op Corsica

Corsica is een waar wandelparadijs en er is voor ieder wat wils. Kustwandelingen, bergwandelingen, een combinatie van beide: het behoort allemaal tot de mogelijkheden. De ene wandeling vraagt net iets meer van lichaam en geest dan de andere wandeling en de klim naar Lac de Nino is typisch zo’n wandeltocht. De mooiste plekjes vind je niet langs de weg of vanaf een uitkijkpunt. Nee, een flinke wandeling met bijhorende verzuring van je spieren, naar een plek die enkel te voet bereikbaar is en waar niet iedereen komt. Dat is wat je naar de meest overweldigende natuurplekken brengt en wat je ook meer voldoening geeft. Niets is beter dan een uitzicht verdienen. Wanneer je de top van deze berg bereikt, wordt je betovert door natuurpracht. Een weids uitzicht over het mooiste gletsjermeer van Corsica.

Lees ook: De 15 mooiste bezienswaardigheden op Corsica

Wandelen naar de oude schaapstal van Colga

Vanaf de parkeerplaats is niets te merken van de moeilijkheidsgraad van deze wandeling. In feite start de wandeling op rustig tempo met een geleidelijke klim door het bos. Naarmate de klim vordert wordt het pad steeds rotsachtiger en steiler. Tijdens de wandeling passeer je beekjes, watervallen en omgevallen bomen. Je volgt de gele markering die vaak wordt aangevuld door opgestapelde stenen. Na een uur klimmen arriveer je bij de oude schaapstal van Colga op 1411 m, waar een enkele koe rustig verder graast.

Lac de Nino 2 PVF, Lac de Nino Corsica
Lac de Nino 3 PVF, Lac de Nino Corsica
Lac de Nino 4 PVF, Lac de Nino Corsica

Klimmen naar Lac de Nino

Vanaf de oude schaapstal van Colga stijgt het pad snel en het uitzicht over de vallei wordt steeds weidser. Veel tijd om te genieten is er niet. Na enkele minuten volgt een pittig stuk waar je zonder gebruik van je handen niet doorheen komt. Verder bestaat het tweede deel van de route uit rotsblokken, losse stenen en een lange, steile rotsondergrond. Dit betekent stap voor stap omhoog wandelen en op een enkel deel rotsbeklimmen. Als er geen eind meer lijkt te komen aan de klim, komt er een grote rotspartij naast het kruis ‘Bocca a Stazzona’ in zicht. Dit is tevens de top van de berg. Aangekomen op de top van de erg wordt je beloond met een adembenemend uitzicht. En wat voor uitzicht! Een zee van rust en ruimte doet je de moeilijke klim naar de top helemaal vergeten. Sprookjesachtig, spectaculair, oogverblindend. Het uitzicht op dit adembenemende bergmeer is een levensechte droom die moeilijk te omschrijven is, maar het gaat in ieder geval gepaard met een intens gevoel van geluk. Lac de Nino is een gletsjermeer omringd door de groenste weide die je ooit hebt gezien en de watergaten die zich een weg banen door het gras zijn prachtig. De hoge bergtoppen eromheen maken dit pure plaatje af. In de zomer galopperen hier wilde paarden, maar eind mei zijn ze helaas nog niet afgedaald naar dit meer.

Kamperen op Corsica? Bekijk hier de 10 mooiste campings op Corsica

Lac de Nino 20 PVF, Lac de Nino Corsica
Lac de Nino 25 PVF, Lac de Nino Corsica

Lac de Nino 5 PVF, Lac de Nino Corsica
Lac de Nino 6 PVF, Lac de Nino Corsica

Wandelen rond Lac de Nino

Op de top daal je af richting het meer en wandel je er een stuk omheen. Het is een verademing om even op een zacht, vlak pad te wandelen. Het groene gras voelt als kussentjes onder je voeten. De vele watergaten, ook pozzines genoemd, kenmerken deze plek. Dit zijn moerasachtige mini meertjes en om deze reden is het gras rondom het meer erg nat. Een dikke tip is om te picknicken op een rots aan de kant van het meer en genieten van de mooie natuur om je heen.

Lees ook: De 4 mooiste uitzichtpunten op West Corsica

Lac de Nino 7 PVF, Lac de Nino Corsica
Lac de Nino 8 PVF, Lac de Nino Corsica
Lac de Nino 9 PVF, Lac de Nino Corsica
Lac de Nino 10 PVF, Lac de Nino Corsica

Lac de Nino 26 PVF, Lac de Nino Corsica
Lac de Nino 23 PVF, Lac de Nino Corsica
Lac de Nino 22 PVF, Lac de Nino Corsica
Lac de Nino 14 PVF, Lac de Nino Corsica
Lac de Nino 15 PVF, Lac de Nino Corsica
Lac de Nino 19 PVF, Lac de Nino Corsica
Lac de Nino 24 PVF, Lac de Nino Corsica

Afdalen naar het startpunt

De weg terug naar beneden is best zwaar, gezien de steilheid van het wandelpad, de rotspartijen en de losse stenen. Het is een extra twee uur doorbikkelen tot de parkeerplaats. De wandeling is middelzwaar, maar als de zon fel schijnt, kan het zwaarder aanvoelen. Daarom is het zeker aan te raden om deze wandeling op een bewolkte dag of heel vroeg in de ochtend te maken.

Lees ook: De 12 mooiste dorpjes en stadjes op Corsica

Lac de Nino 16 PVF, Lac de Nino Corsica
Lac de Nino 17 PVF, Lac de Nino Corsica

Lac de Nino 18 PVF, Lac de Nino Corsica

Praktische informatie:

  • Moeilijkheidsgraad: Middelzwaar. Technisch zijn er geen grote moeilijkheden maar op sommige plekken moet je goed opletten, vooral tijdens het rotsbeklimmen. Deze wandeling is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees of zonder goede basisconditie.
  • Beginpunt: Maison forestière de Popoghia (1076 m) op de D84 nabij de col de Verghio.
  • Hoogste punt: Bocca a Stazzona (1762 m).
  • Hoogteverschil: 700 m.
  • Duur: 4 à 5 uur zonder pauzes (1 uur extra erbij tellen voor een rondje om het meer).

Meer tips en bezienswaardigheden op Corsica? Lees dan eens:

Veelgestelde vragen over vakantie op Corsica:

Wat te doen op Corsica?

Corsica is een prachtig eiland van Frankrijk. Je vindt er dan ook indrukwekkende bezienswaardigheden, mooie stranden, prachtige natuur en gezellige kustplaatsen. Bekijk hier 15 hoogtepunten van Corsica.

Hoe lang is het rijden naar Corsica?

Met de auto naar Corsica? Vanuit Nederland zijn er twee hoofdroutes naar Corsica: de Italië-route en de Frankrijk-route. Die laatste heeft een totale reisduur van 20 tot 24 uur, inclusief boottocht vanaf Marseille, Toulon of Nice naar Corsica. De Italië-route heeft een totale reisduur van 17 tot 21 uur, inclusief de oversteek met de veerboot vanuit een Italiaanse haven zoals Genua of Livorno.

Hoe lang is het vliegen naar Corsica?

Corsica heeft heeft vier luchthavens: Ajaccio, Bastia, Calvi en Figari. De vliegreis vanaf Schiphol naar Corsica duurt zo’n vier tot zes uur, afhankelijk van op welke luchthaven je landt.

Wat zijn de leukste dorpjes en stadjes op Corsica?

Op Corsica vind je pittoreske dorpjes en kleurrijke stadjes die prachtig afsteken tegen de helderblauwe zee en de groene bergen op de achtergrond. Ontdek hier de 12 mooiste dorpjes en stadjes op Corsica.

Wat zijn de mooiste campings van Corsica?

Corsica heeft een kustlijn van maar liefst 1000 kilometer met meer dan 200 stranden. Om je een beetje wegwijs te maken, hebben we de 10 mooiste stranden van Corsica voor je op een rijtje gezet.

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

Nationaal Park Les Ecrins wandelen Franse Alpen shutterstock 517862245, Lac de Nino Corsica

Wandelen in de Franse Alpen: de 7 mooiste wandelgebieden

Wandelen in de Franse Alpen? Ontdek hier de 7 mooiste wandelgebieden voor zowel korte als uitdagende wandelroutes in de Alpen.