Home » Franse regio's » Centre-Val de Loire » La Loire à Vélo
La Loire a Velo

La Loire à Vélo

Fietsen langs de rivier de Loire

De prachtige Loire is sinds de nieuwe 800km lange fietsroute erg toegankelijk voor fietsers. De fietsroute brengt je dwars door 2 Franse regio’s (Centre en Pays de la Loire), 6 departementen (Cher, Loiret, Loir-et-Cher, l’Indre-et-Loire, Maine-et-Loire, Loire-Atlantique) en 6 prachtige Franse steden (Orléans, Blois, Tours, Saumur, Angers, Nantes). Het is een van Frankrijk’s meest ambitieuze fietsprojecten van de afgelopen decennia.  Jaarlijks nemen meer dan 800.000 fietsers La Loire à Vélo!


Je begint de grote Loire-tocht waar je maar wilt en je kan de tocht op elk moment onderbreken. Een goed startpunt is bij de plaats Cuffy in het departement Cher (regio Centre) naar Saint-Brevin-les-Pins aan de kust in de Loire-Atlantique (regio Pays de la Loire). Vanaf Orléans loopt een TER-lijn langs de rivier de Loire. Je gaat gewoon naar het station dat het dichtste bij de route ligt (ongeveer 20 stations op de route, die toegankelijk zijn voor fietsers) en je neemt de eerste de beste trein die stopt, met jouw fiets natuurlijk. Ook zijn er langs de hele route ontelbare parkeerplaatsen.

La Loire à Vélo

La Loire à Vélo is een fantastische manier om het culturele erfgoed, de natuur en Franse keuken van deze twee regio’s in Frankrijk te ontdekken. Van half juni t/m half september neemt de Interloire jouw fiets gratis en zonder reservering mee tussen Orléans en Le Croisic.

Meer info: www.loireavelo.fr

Over Dirk

Avatar
Dirk is Frankrijk liefhebber en de eigenaar van deze weblog.

Bekijk ook

De 5 mooiste Calanques tussen Cassis en Marseille

National Park Calanques is een paradijs op aarde! Het is een schitterend natuurgebied met metershoge kliffen, prachtige stranden en een azuurblauwe zee!