TGV richting Bordeaux en Toulouse,

Trein naar Bordeaux en Toulouse vanaf € 60

Met TGV naar Zuidwest-Frankrijk

Er is weinig dat een zonnige vakantie in Zuidwest-Frankrijk overtreft. De kustplaats Biarritz, het bedevaartsoord Lourdes en wijnstreken rondom Bordeaux bieden alles wat een (korte) vakantie in Frankrijk zo aantrekkelijk maakt.

Goedkope treintickets: boek jouw internationale treinreizen bij NS International.

Razend snel met 320 km naar Bordezux

Met TGV reis je razendsnel naar Bordeaux en Toulouse. Heerlijk relaxen met Spotify of een Netflix serie in een comfortabele stoel terwijl je met een snelheid van 320 kilometer per uur reist. Een ander voordeel, het is niet nodig om jouw bagage in te checken of uren van tevoren aanwezig te zijn.

Overstappen in Parijs

Als je besluit met de TGV naar Bordeaux te reizen dan moet je overstappen in Parijs. Met Thalys reis je vanaf Amsterdam Centraal, Schiphol of Rotterdam Centraal over de HSL-Zuid naar station Paris Gare du Nord. Daar stap je over op de metro of je neemt een Uber. Metrokaartjes zijn te koop in het barrijtuig van Thalys of bij de automaten op de stations (neem voldoende kleingeld mee). De overstaptijd in Parijs bedraagt ongeveer een uur; in de boekingsmodule wordt hier rekening mee gehouden.

Metrolijn 4 richting Mairoe de Montrouge

Vanaf Gare du Nord stap je over op metrolijn 4 richting Mairie de Montrouge, tot aan station Gare Montparnasse, vanwaar TGV’s richting vele bestemmingen in Zuidwest-Frankrijk vertrekken.

Voor meer informatie kun je u ook een PDF met uitgebreide informatie over de overstap van Gare du Nord naar Gare Montparnasse downloaden. Een uitgebreide beschrijving van de overstap vindt u op de pagina over overstappen.

Moet je even wachten op TGV? Op Parijs Gare du Nord vind je een groot aantal faciliteiten om het wachten te veraangenamen.

Tarieven TGV

De TGV heeft verschillende tarieven. De prijzen zijn afhankelijk van het moment van boeken (vroeg boeken is voordeliger!) en de mate van flexibiliteit van het ticket m.b.t. omboeken en annuleren. TGV is 3 maanden van tevoren te boeken. SNCF verlengt dit soms naar 4-5 maanden, u ziet dat dan terug in de boekingsmodule.

Lees ook

NS IInternational netwerk,
Waar kan ik zien vanaf welk spoor mijn trein vertrekt?

In de Internationale Reisplanner, ziet u vanaf welk spoor uw trein vertrekt. Niet alle vertreksporen zijn van tevoren bekend. Let daarom ook op de borden en omroepberichten op het station.

Hoeveel bagage mag ik meenemen in de trein?

De bagageregels verschillen per internationale trein. Over het algemeen geldt dat u 2 middelgrote koffers (maximale lengte circa 80 cm) en 1 stuk handbagage mag meenemen. Koffers moeten voorzien zijn van een bagagelabel met naam- en adresgegevens. Tijdens de reis bergt u de bagage op in de bagagerekken boven de zitplaatsen, aan de uiteinden van elk rijtuig of onder de stoelen.

Tips over overstappen in Parijs

Parijs beschikt over een goed OV netwerk met onder andere 6 grote treinstations die elk een eigen regio van Frankrijk bedienen. Daarnaast is er een uitgebreide busdienst en een metronetwerk dat uitstekend aansluit op de lokale RER-treinen.

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

La Boule stranden Atlantische kust Frankrijk 663363889,

De 10 mooiste stranden aan de Atlantische kust in Frankrijk

Bekijk hier de 10 mooiste stranden aan de Atlantische kust in Frankrijk en beleef een heerlijke vakantie vol zon, zee en strand!