Avignon shutterstock 371696488, Festival van Avignon

Ontdek theater bij het Festival d’Avignon

Bezoek aan het Festival van Avignon

Het Festival d’Avignon is één van de grootste en belangrijkste theaterfestivals in de wereld. Elk jaar in juli vult Avignon zich met duizenden acteurs, makers en bezoekers van alle leeftijden en achtergronden. Er worden dan meer dan 60 shows opgevoerd door de hele stad en je kunt er ook lezingen, tentoonstellingen, films en debatten bijwonen. Het festival is ontstaan in 1947 en is door de jaren heen steeds groter geworden. Het festival wordt georganiseerd door een commissie die geleid wordt door de burgemeester van Avignon en heel Avignon staat in juli in het teken van het festival.

Lees ook: De leukste bezienswaardigheden van Avignon

Het festival

Het festival d’Avignon duurt 3 weken en is midden in de zomer. Alle straten, pleinen en bezienswaardigheden worden gebruikt en er komen jaarlijks zo’n 150.000 bezoekers op af. Naast de georganiseerde shows, kun je ook overal leuke straatartiesten en kunstenaars bewonderen en in elk cafeetje en barretje worden leuke activiteiten georganiseerd. Het is heerlijk om een dag rond te struinen en te genieten van alle gratis toneelstukken die overal in de stad worden opgevoerd. De officiële voorstellingen zijn ook zeer de moeite waard. Deze voorstellingen worden op bijzondere plekken gedaan en er is er zelfs 1 op de binnenplaats van het Palais des Papes.

Praktische info

Tickets voor de georganiseerde voorstellingen moet je van tevoren reserveren, want op de dag zelf zitten ze vaak vol. De 60 producties die te zien zullen zijn, worden eind maart bekend gemaakt op een pers conferentie. Vervolgens kun je begin juni kaartjes kopen op de officiële site van het Festival d’Avignon. Je kunt je programma helemaal zelf samen stellen en het is dus mogelijk om 1 of meerdere voorstellingen bij te wonen.

Op zoek naar een leuk hotel voor tijdens het Festival d’Avignon? Wij hebben de leukste budget en luxe hotels voor je op een rijtje gezet. Bekijk de 10 mooiste hotels hier.

Plan je trip:
Avignon ligt op iets meer dan 11 uur rijden. Je kunt ook met de TGV naar Bordeaux, tickets boek je bij NS International. De mooiste hotels boek je uiteraard bij Booking.com. E-tickets voor de leukste attracties koop je online bij Tiqets. Het grootste aanbod vakantiehuizen in de omgeving van Bordeaux vind je bij Belvilla.

Lees ook:

Veelgestelde vragen Avignon

Wat zijn de leukste hotels in Avignon?

Vanuit een mooi hotel in Avignon kun je de stad goed verkennen en genieten van een heerlijk verblijf. Wij hebben 10 mooie hotels op een rijtje gezet. Bekijk hier de 10 mooiste hotels in Avignon.

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Avignon?

Avignon is een prachtige stad waar je kunt genieten van veel historie en cultuur. Bekijk hier de bezienswaardigheden in Avignon die je echt niet mag missen.

Over Francis

Francis
Francis heeft een passie voor reizen, stedentrips, wandelen en cultuur. Ze heeft de studie "Communication and Media" aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond.

Onze nieuwste artikelen

Lyon 2 shutterstock 670146061, Festival van Avignon

De 11 mooiste bezienswaardigheden in Lyon

Lyon is een schitterende stad in het de Auvergne-Rhône-Alpes en de gastronomische hoofdstad van Frankrijk. Bekijk hier de bezienswaardigheden en tips!