Franstucomprends cover, Frans

Leer Frans met het boek ‘Frans, tu comprends?’

Ontdek deze moderne Franse taalgids

‘Frans, tu Comprends?’ is het nieuwste boek van schrijfster Marion Everink. Marion is een echte taalliefhebber en woont sinds 2001 in Frankrijk. Zij heeft al meerdere boeken geschreven over de Franse taal, waarvan ‘Frans, tu comprends de nieuwste is! Het boek geeft je een nieuwe kijk op de franse taal en is perfect voor iedereen die op een leuke, maar informatieve manier meer over de Franse taal wil leren.

Leer het alledaagse Frans

‘Gezellig dat jullie er zijn’, hoe zeg je dat in het Frans? Is ‘gezellig’ inderdaad onvertaalbaar, zoals wordt beweerd? ‘Je kunt me nog meer vertellen!’, is dat iets met raconter misschien? Waarom kun je in Frankrijk geen âllo zeggen als je iemand groet? Zitten is être assis, hebben we op school geleerd, maar ook als je het niet meer ziet zitten?

Het nieuwe boek van Marion Everink is een schat aan informatie over het alledaagse Frans. Leer hoe je je red op het werk, met je studie of in je vrije tijd. Aan de hand van leuke anekdotes en Nederlands-Franse gesprekjes maak je kennis met de do’s en dont’s van de Franse taal. Maak in de gesprekjes kennis met Tom en Carolien, een jong Nederlands stel in de Dordogne, hun vrienden, buren en collega’s. Ga mee joggen met Carolien en Sylviane. Deel het verdriet van Christophe wiens relatie is stukgelopen en lach om Henk die het wijnpak niet open krijgt. Op een leuke en informatieve manier zul je op deze manier snel meer leren van de Franse taal. Achteraan het boek kun je een uitgebreid naslaggedeelte vinden, voor als je nog even snel iets op moet zoeken. Een perfect boek dus, voor iedereen die de alledaagse Franse taal beter wilt leren beheersen.

Grammatica en gewoontes in de Franse taal

In ‘Frans, tu comprends?’ kun je naast leerzame gesprekjes, ook een uitgebreide gids voor Franse grammatica vinden. Je leert er de essentiële grammaticaregels, maar juist ook de gekke uitzonderingen en de grote verschillen met de Nederlandse taal. Je leert de grappige en bijzondere Franse taalregels en kunt op deze manier nog makkelijker je Franse taalkennis toepassen. De Franse taal heeft namelijk vele gewoontes die binnen Frankrijk voor iedereen bekend zijn, maar voor toeristen en bezoekers lastig te begrijpen staan. Met humor beschrijft Marion enkele van deze gewoontes en momenten en zo leer je eventuele blunders te vermijden. Dankzij dit boek zul je in deze situaties nooit meer met een mond vol tanden staan.

Nederlandse uitspraken in de Franse taal

Over een mond vol tanden staan gesproken, dit soort typisch Nederlandse uitspraken zijn vaak moeilijk naar een andere taal te vertalen. In ‘Frans, tu Comprends?’ leer je ook deze Nederlandse uitspraken en woorden te vertalen naar het Frans. om er bijvoorbeeld achter hoe je ‘Gezellig’ het best naar het Frans vertaald. Aan de hand van de informele gesprekjes en anekdotes laat ze enkele van deze Nederlandse uitspraken zien en kun je leren hoe je jezelf op dezelfde manier uitdrukt in zowel het Nederlands als het Frans.

Franse gewoontes

In het hoofdstuk vreemde gewoontes, gaat Marion ook nog dieper in op enkele Franse gewoontes, die niks met de Franse taal te maken hebben. Om je namelijk echt in Frankrijk thuis te voelen, is niet alleen de taal belangrijk, maar is het bijvoorbeeld ook belangrijk om mensen mensen juist te begroeten of juist te tutoyeren. Het boek is dus een duidelijke gids op alle vlakken van communicatie.

Bestel het boek hier!

Het boek ‘Frans, tu comprends?’ is de perfecte gids voor het leren van de alledaagse Franse taal. Het is daarnaast ook nog eens op een humoristische en luchtige manier geschreven en dus een aanrader voor iedereen die meer wil leren over de regels, gewoontes en bijzonderheden van de Franse taal.

Bestel ‘Frans, tu comprends?’ nu bij Bol.com.

5x Populaire Frankrijk boeken:
1. De Nieuwe Franse keuken
2. Frankrijk Binnendoor
3. De bijbel van de Franse keuken
4. Frankrijk Puur
5. De allermooiste dorpen van Frankrijk

Lees ook:

Over Francis

Francis
Francis heeft een passie voor reizen, stedentrips, wandelen en cultuur. Ze heeft de studie "Communication and Media" aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond.