10 Hoogtepunten van Île d’Yeu

Bezienswaardigheden op Île d’Yeu

Île d’Yeu is een prachtig eiland gelegen voor de kust van het departement Vendée. Het eiland kun je met de veerboot bereiken vanuit de stadjes Fromentine en Saint-Gilles-Croix-de-Vie. Het is een groen eiland waar je kunt genieten van fijne stranden, gezellige stadjes en een grillige kustlijn. Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden van Île d’Yeu.

1. Port-Joinville

Port Joinville is de grootste stad op het eiland Île d’Yeu. De stad staat vol met leuke restaurantjes en winkeltjes en het is dan ook een leuke stad om te verblijven. De stad heeft een grote haven met allerlei schattige vissersbootjes en luxe jachten. In de haven kun je heerlijk rondstruinen en genieten van het uitzicht. Daarnaast moet je er zeker een bezoekje brengen aan het Musée de la Pèche. In dit museum kun je alles leren over het leven van de plaatselijke vissers.

Op zoek naar een leuke bed & breakfast? Chambres d’Hôtes Chez Stephane is een echte aanrader! In deze B&B kun je genieten van sfeervolle kamers en een grote tuin. Er wordt een heerlijk continentaal ontbijt geserveerd.

2. Vieux-château de l’Île d’Yeu

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden op Île d’Yeu is Vieux-Château. Het kasteel ligt aan de Côte Sauvage en is gelegen op een grote granieten rots de uitsteekt in zee. Het kasteel werd gebouwd om het eiland te beschermen tegen vijanden. Sinds 1900 is het kasteel een beschermd monument en kun je bij een bezoek genieten van de rijke geschiedenis en het prachtige uitzicht over zee.

Hotel tip! Hotel La Caillou Blanc is een heerlijk hotel, net buiten Port-Joinville. In het hotel kun je fijne kamers huren en genieten van de grote tuin met terras en zwembad. Je hebt er een prachtig uitzicht op de zee.

3. Côte Sauvage

De Côte Sauvage is de prachtige kustlijn die langs de zuidwestelijke kant van het eiland loopt. Deze kustlijn wordt gekenmerkt door ruige rotsen en adembenemende kliffen. Je kunt er prachtig wandelen en genieten van het uitzicht over de zee. De kustlijn koopt vanaf Pointe des Corbeaux tot aan Pointe du But. Het landschap doet je een beetje denken aan de Bretonse kust en je komt er meermaals langs leuke dorpjes en mooie bezienswaardigheden.

4. De stranden van Île d’Yeu

Langs de volledige kustlijn van het eiland kun je de mooiste stranden vinden. Bij de stranden kun je allerlei watersporten beoefenen en natuurlijk een frisse duik nemen in de zee. Eén van de mooiste stranden is de Plage de la Grande Conche. Het strand ligt op het oostelijke punt van het eiland en is heerlijk tropisch met palmbomen en een uitgestrekt zandstrand. Ook Plage des Ovaires, Plage de Ker Châlon en Plage des Sapins zijn zeer de moeite waard.

Op zoek naar een mooi vakantiehuis? Ontdek dit heerlijke vakantiehuis gelegen op enkele meters van het strand. Het vakantiehuis heeft een terras met uitzicht op de zee.

5. Saint-Sauveur

Saint-Sauveur is een mooi stadje, dat je zeker moet bezoeken. Je kunt er heerlijke rondstruinen langs de pittoreske straatjes en gezellige pleinen. Het stadje wordt gekenmerkt door witte vakwerkhuizen met gekleurde luiken. Je vindt er veel lokale winkeltjes en mooie restaurantjes. Eén van de absolute hoogtepunten is de Église catholique Saint-Sauveur à l’Île-d’Yeu. Deze charmante kerk moet je zeker van binnen en van buiten bewonderen.

Vakantiehuis tip! Les Maisons de la Cambuse biedt mooie vakantiehuizen die beschikken over een terras met barbecue. Je kunt er genieten van een pittoreske tuin en je loopt er zo naar de stranden van Île d’Yeu.

6. Pointe du But

Pointe du But is het meest westelijke puntje van het eiland. Je kunt er genieten van een grillige kustlijn met hoge rotsen, kleine strandjes en veel groene wandelpaden. Bij Pointe du But vind je een historisch kapelletje en allerlei bijzondere rotsformaties. Je kunt er in de omgeving genieten van het uitzicht en de rustige natuur.

7. Pointe des Corbeaux

De Pointe des Corbeaux is het meest oostelijke puntje van Île d’Yeu. Rond het punt vind je mooie stranden, ruwe rotspartijen en uitgestrekte duinen. Je kunt hier prachtig wandelen en vele vogels spotten. Op het punt kun je een pittoreske vuurtoren vinden, waarvandaan je een weids uitzicht hebt op de omgeving.

8. Le Grand Phare

Le Grand Phare is een mooie vuurtoren in het westen van Île d’Yeu, gelegen tussen de groene duinen. De witte toren is in de twintigste eeuw gebouwd en kun je van april tot september bezoeken. Je kunt er dan de klim naar de top maken, waar je een prachtig uitzicht hebt over de zee en het groene eiland.

Appartement tip! Dit kleine pension bevindt zich op loopafstand van de Grand Phare en wordt omringd door groene velden. Je kunt er genieten van een tuin en een terras en bij de accommodatie kan je fietsen huren.

9. Fort de Pierre Levée

Fort de Pierre Levée is een bijzonder fort gelegen net buiten het centrum van Port-Joinville. Het fort wordt omgeven door bossen en is gebouwd tussen 1858 en 1866. Het fort heeft een lange tijd gediend als gevangenis waar onder andere de Franse generaal Philippe Pétain vast heeft gezeten. Het fort is mooi bewaard gebleven en kun je van binnen en buiten bewonderen. Je leert er alles over de geschiedenis van het eiland.

10. La Pierre Tremblante

La Pierre Tremblante is een bijzondere rots gelegen in het zuiden van het eiland. De rots ligt op 7 meter hoog en steekt boven de wilde zee uit. Pierre Tremblante betekent letterlijke bevende steen en de steen kan ook daadwerkelijk bewegen. Als je je hand op de juiste plek zet en begint te duwen dan kan de steen langzaam in beweging worden gezet. De wandeling naar de steen is erg mooi en eenmaal aangekomen heb je een mooi uitzicht.

Lees ook:

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Vendée?

De Vendée is een prachtig departement met veel mooie natuur, leuke steden en historische bezienswaardigheden. Bekijk hier de mooiste hoogtepunten van de Vendée.

Wat zijn de mooiste eilanden van Frankrijk?

Frankrijk is een prachtig land met vele pittoreske eilandjes. De eilanden liggen verspreid langs de Franse kust. Bekijk hier de mooiste eilanden van Frankrijk.

Over Francis

Francis
Francis heeft een passie voor reizen, stedentrips, wandelen en cultuur. Ze heeft de studie "Communication and Media" aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond.

Bekijk ook

De 10 mooiste bezienswaardigheden in de Côtes-d’Armor

De Côtes d'Armor is een prachtig departement in het noorden van Bretagne. Ontdek hier de 10 mooiste bezienswaardigheden in de Côtes d'Armor.

Maandelijkse tips ontvangen?

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van Zin in Frankrijk te ontvangen.

Je bent succesvol toegevoegd aan onze mailinglijst.