Moncontour Cotes dArmor 1, moncontour

Moncontour, dorpje in het noorden van Bretagne

Moncontour, middeleeuws dorpje in Bretagne

Moncontour is een middeleeuws ommuurd dorpje in het noorden van Bretagne, vlakbij Saint-Brieuc. Het is een dorpje met een welvarend verleden en is officieel erkend als één van de mooiste dorpen van Frankrijk.

Lees ook: de mooiste bezienswaardigheden van Bretagne

Het centrum van linnenproductie in Bretagne

Het dorpje was ooit het centrum van linnenproductie in Bretagne en van dit geld zijn veel mooie huizen gebouwd, die je vandaag de dag nog steeds kunt bewonderen. In één van de huizen is het kostuummuseum (Musée du Costume) gevestigd, waar je allerlei toneelkostuums uit de middeleeuwen tot aan de vroege 20e eeuw kunt bekijken.

Wat te doen in Moncontour?

Hoogtepunten van het dorpje zijn het kerkje met de originele glas-in-lood ramen, de traditionele granieten huizen, het markplein en het gemeentehuis. Daarnaast is het ook zeer de moeite waard om via de steile trappen naar het hoger gelegen deel van het dorp te lopen. Vanaf dit punt heb je een fraai uitzicht over de omgeving.

Lekker eten & drinken in Moncontour

Hieronder vind je vier restaurants in Moncontour. Heb je zelf een goede ervaring met een specifiek restaurantje, laat het ons dan weten.

Overnachten in Moncontour en omgeving

Wil je dit prachtige dorpje in Bretagne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vind je onderstaande artikelen ook interessant:

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

Vakantiehuis in Beauvoir sur Mer 1, moncontour

De 10 mooiste vakantiehuizen aan de Atlantische kust

Bekijk hier de 10 mooiste vakantiehuizen aan de Atlantische kust. Overnacht op de mooiste plekjes en geniet van fijne voorzieningen.