Petite cascade Tendon 1 PVF, Cascades de Tendon

Watervallen in de Vogezen: Cascades de Tendon

Watervallen van Tendon

De Vogezen zijn het rijk van bergmeren en ontelbare waterstroompjes, maar er zijn ook watervallen. De Cascades de Tendon zijn twee populaire watervallen in dit gebied. Het gebied bij uitstek om op zoek te gaan naar verkoeling op een warme zomerdag, maar ook de perfecte plek voor het maken van een fijne boswandeling. In dit artikel lees je alles over de watervallen van Tendon.

Lees ook: 10 mooiste bezienswaardigheden in de Vogezen

Grande cascade de Tendon

De Cascades de Tendon bestaan uit twee watervallen, de grote en de kleine waterval. Vanuit Gérardmer of Le Tholy kun je ernaartoe rijden en op korte afstand van beide watervallen is er parkeermogelijkheid. De grote waterval is 35 meter hoog en daarmee gelijk de hoogste van de hele Vogezen. Je begrijpt, deze moet je gewoon gezien hebben. Vanaf de parkeerplaats naast het auberge hoor je het water al zachtjes naar beneden vallen. Via een rotsig wandelpad volg je de rustig stromende bergrivier Scouet en klim je binnen een paar minuten tot de onderkant van de waterval. De grote waterval is gelegen in een bosrijke en bergachtige omgeving. Als een reeks waterslierten valt het water tussen de groene jungle naar beneden via een hoge, ruige rotswand. Hij is op zijn mooist als er een grote stroom water is. Maar ook in september, heeft de waterval een magische uitstraling. Wil je meer zien, dan is het mogelijk om tot de bovenkant van de waterval te lopen via een iets steiler, rotsig pad. Helemaal bovenaan de grote waterval wacht een bergrestaurant je op.


Grande cascade Tendon 3 PVF, Cascades de Tendon
Grande Cascade de Tendon
Grande cascade Tendon 2 PVF, Cascades de Tendon
Grande Cascade de Tendon

Petite cascade

Via een schaduwrijke bosweg wandel je in twintig minuten naar de kleine waterval. Deze is een stuk minder hoog dan zijn broertje, maar wel sierlijker, omdat het uit twee kleine watervallen bestaat. Op het tweede niveau vind je een klein natuurlijk zwembad van minder dan 1 meter diep, maar ook aan de voet van de waterval kun je op een zomerse dag prima pootje baden en verfrissing zoeken.

Bos Cascades Tendon PVF, Cascades de Tendon
Bos bij Cascades de Tendon
Petite cascade Tendon PVF, Cascades de Tendon
Petite Cascade de Tendon
Petite cascade Tendon 1 PVF, Cascades de Tendon
Petite Cascade de Tendon

Route tussen beide watervallen

De watervallen zijn door middel van een bosweg met elkaar verbonden. Deze weg is goed begaanbaar en heeft slechts kleine hoogteverschillen. Hierdoor is deze korte wandeling ook leuk om met kinderen te doen. Het is ook mogelijk om via de bovenkant van de ene naar de andere waterval te wandelen. Deze bewegwijzerde route is wat langer en iets minder makkelijk, maar ook niet zwaar te noemen (voor Franse begrippen). Deze langere wandeling is ook goed te doen met kinderen mits ze gewend zijn om te wandelen in berggebied.

Meer moois in de Vogezen? Dit vind je vast ook leuk:

Veelgestelde vragen over de Vogezen:

Wat te doen in de Vogezen?

De Vogezen is rijk aan natuur en ligt in het stroomgebied van 3 verschillende rivieren: de Maas, de Moezel en de Rhône. Bezoek parc natural régional des ballons des Vosges met zijn verschillende flora en fauna. Daarnaast zijn er verschillende meren in het departement, zoals het Gérardmer en de meren van la Bresse. Naast de diverse natuur heeft de Vogezen ook mooie, historische steden die zeker een bezoekje waard zijn, zoals Épinal, Vittel en Neufchâteau. Er is dus genoeg te ontdekken! Bekijk hier 10 tips voor de Vogezen.

Waar liggen de Vogezen?

De Vogezen is een prachtig departement en middelhoge bergketen in het noordoosten van Frankrijk. Het berggebied strekt zich uit over de departementen Elzas, Haute-Saône en Vogezen.

Wat zijn de leukste campings van de Vogezen?

Op zoek naar een mooie camping in de Vogezen? De Vogezen is een schitterende vakantiebestemming. Bekijk hier de 10 mooiste campings in de Vogezen!

Wat zijn de mooiste vakantiehuizen van de Vogezen?

Ben je op zoek naar een mooi vakantiehuis in de Vogezen? Lees hier alles over de mooiste vakantiehuizen in de groene bossen van de Vogezen!

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

Domaine des Bans 4, Cascades de Tendon

10 Campings in de Vogezen met zwembad

Zin in een vakantie in de de prachtige natuur van de Vogezen? Bekijk deze fraai gelegen campings in de Vogezen met zwembad.