© Sebastien Ponte

Festival des Filets Bleus in Bretagne

Festival des Filets Bleus

Sinds mensenheugenis worden er in Bretagne traditionele festivals gehouden. Houd je van gezelligheid en heb je zin om te feesten, dan ben je in Bretagne aan het goede adres. 

4 dagen feest in Concarneau

Rond half augustus vindt in de Bretonse haven van Concarneau in Finistère (Bretagne) het culturele festival “Festival des Filets Bleus” plaats. Het festival, dat al meer dan 100 jaar wordt gehouden, is vernoemd naar de blauwe visnetten die worden gebruikt door de lokale vissers. Gedurende 4 dagen kan je genieten van optredens in lokale klederdracht, Keltische muziek, gratis concerten, dans en gouren (Bretons worstelen).

Meer informatie: Festival des Filets Bleus

Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!

Bekijk ook

5 Spetterende lichtshows in Frankrijk

In de zomermaanden komen kathedralen en kastelen overal in Frankrijk tot leven met spectaculaire geluid- en lichtshows. Bekijk hier 5 mooie lichtshows in Frankrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.