Festival des Filets Bleus in Bretagne, festival des filets bleus
© Sebastien Ponte

Les Filets Bleus in Bretagne

Festival Les Filets Bleus

Concarneau: Augustus 2021

Sinds mensenheugenis worden er in Bretagne traditionele festivals gehouden. Houd je van gezelligheid en heb je zin om te feesten, dan ben je in Bretagne aan het goede adres. 

4 dagen feest in Concarneau

Rond half augustus vindt in de Bretonse haven van Concarneau in Finistère (Bretagne) het culturele feest van Les Filets Bleus plaats. Het festival, dat al meer dan 100 jaar wordt georganiseerd, is vernoemd naar de blauwe visnetten die worden gebruikt door de lokale vissers. Gedurende 4 dagen kun je genieten van optredens in lokale klederdracht, Keltische muziek, gratis concerten, dans en gouren (Bretons worstelen).

Lees ook:
Top 10: Mooiste bezienswaardigheden in Bretagne.

Bekijk ook:
Alle evenementen in Bretagne.

Keltische dans, muziek en visserij

Mensen komen er uit nieuwsgierigheid, om deel te nemen aan de shows vol velours, satijn en kant of om de eerste passen te zetten in een Keltische dans. Iedere avond luisteren bezoekers hier (gratis) naar de vaste waarden van de Bretonse muziek gespeeld door nieuwe talenten. Tijdens het festival kun je hier alles leren over visserij, scheepsbouw, zeebiologie of redding op zee. Het is moeilijk voor te stellen dat dit verfrissende feest al meer dan honderd jaar oud is! Indertijd werden de kades van Concarneau elke zomer bedekt door de blauwe netten (filets bleus) die gebruikt werden voor de sardinevisserij. In 1905 besluit heel Concarneau elkaar te helpen in een viscrisis door het feest van de Filets Bleus op te zetten. Dit kleine evenement in de Finistère is blijven groeien en is nu een onmisbare datum geworden in de Bretonse traditie. Tijd voor de doedelzakken en bombardes om zich te laten horen voor de grote bijeenkomst van de Filets Bleus!

Meer informatie: Festival des Filets Bleus

Onze tips voor een leuke camping in Bretagne

Lees meer over Bretagne

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

tiny house dol de bretagne 1, festival des filets bleus

De 7 mooiste tiny houses in Bretagne

Tiny house in Bretagne huren? Bekijk hier 7 leuke tiny houses in de regio, geschikt voor 2 tot 4 personen.