La Defense Hauts de Seine shutterstock 712036297,

Ontdek de bezienswaardigheden van Hauts-de-Seine

De Hauts-de-Seine is een prachtig departement gelegen in de regio Île-de-France, net buiten Parijs. Het is een rijk en mooi departement met vele kastelen, parken en mooie wijken. Je kunt er lekker rondwandelen door het Forêt domaniale de Meudon en het Domaine National de Saint-Cloud. Bij het Kasteel van Scaux en het Château de Malmaison kun je genieten van de mooie architectuur. De beroemde wijk La Défense mag je ook zeker niet missen. Kortom, er is van alles te zien en te doen! Bekijk hier de mooiste bezienswaardigheden van Hauts-de-Seine.

Chateau de Malmaison Hauts de Seine shutterstock 487220443,

1. Château de Malmaison

Het Château de Malmaison is één van de mooiste kastelen in de Hauts-de-Seine. Het kasteel werd in de zeventiende eeuw gebouwd en werd bewoond door Napoleon I en zijn vrouw Joséphine. Het kasteel wordt omgeven door een park van 6 hectare. Tegenwoordig is het kasteel opengesteld voor publiek en kun je er het Musée des châteaux de Malmaison et de Bois-Préau bezoeken. In het museum leer je alles over het leven van Napoleon I en Joséphine. Daarnaast kun je er ook heerlijk wandelen door het grote park.

Hotel tip! Hotel des Arts is een heerlijk 3-sterren hotel gelegen bij het Château de Malmaison. Het hotel heeft moderne kamers en ligt midden in een gezellige buurt.

Foret Domaniale de Meudon Hauts de Seine shutterstock 1236065362,

2. Forêt domaniale de Meudon

Het Forêt Domaniale de Meudon is een uitgestrekt bos gelegen in het zuiden van Hauts-de-Seine. Het bos is 1200 hectare groot en staat vol met eiken en kastanjebomen. Door het bos lopen vele mooie wandelroutes en je kunt er even helemaal tot rust komen. Daarnaast staat het Forêt Domaniale de Meudon ook bekend om zijn meren. In de zomer kun je lekker picknicken of een boekje lezen rond het meer.

Hotel tip! Best Western Plus Paris Meudon Ermitage is een luxe 4-sterrenhotel gelegen bij het Forêt Domaniale de Meudon. Het hotel heeft prachtige kamers met een restaurant en bar.

Parc de Sceaux Hauts de Seine shutterstock 1492580483,

3. Het Park en Kasteel van Sceaux

Het Parc de Sceaux is een prachtig park in het zuiden van Hauts-de-Seine. Het park is prachtig aangelegd met een kanaal, vijvers, fonteinen en bloemperken. Het park ligt rond het Kasteel van Sceaux. Dit mooie kasteel werd gebouwd in de negentiende eeuw en je kunt er nu een museum vinden. In het museum leer je alles over de regio en het kasteel. In het omliggende park kun je heerlijk wandelen en genieten van de mooie landschapsarchitectuur. Je vindt er ook een speeltuin en er worden leuke evenementen georganiseerd.

Domaine National de Saint Cloud Hauts de Seine shutterstock 612217460,

4. Domaine National de Saint-Cloud

Ook het Domaine National de Saint-Cloud is een prachtig aangelegd park. Het park wordt gezien als één van de mooiste tuinen van Europa en is dan ook zeker de moeite waard. Het park bevindt zich op een heuvel aan de rivier de Seine en je hebt er dan ook een prachtig uitzicht over Parijs. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de vele meren, fonteinen, bloemen, en standbeelden. In het park vind je diverse restaurantjes en er is een museum.

La Defense Hauts de Seine shutterstock 712036297,

5. La Défense

La Défense is een belangrijk zakencentrum en kantorenwijk ten noordwesten van Parijs. In de wijk werken 150.000 mensen en er zijn zo’n 1500 bedrijven. Het is de grootste kantorenwijk van Europa en het is dan ook erg indrukwekkend. Bij een wandeling door de wijk zul je versteld staan door de hypermoderne wijken en bijzondere architectuur. Daarnaast kun je er een openluchtmuseum bezoeken met standbeelden en moderne kunst. In het gebied vind je daarnaast veel winkelcentra en een shop liefhebber kan zich hier dus ook helemaal uitleven.

Hotel tip! Renaissance Paris La Defense Hotel is een prachtig 4-sterrenhotel, midden in de wijk La Défense. Het hotel is sfeervol ingericht en je kunt er genieten van een lekkere brasserie.

Lees ook:

Wat zijn de hoogtepunten van Parijs?

Parijs is de prachtige hoofdstad van Frankrijk, waar je de mooiste musea, kerken en winkels kunt vinden. Ontdek de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame. Bekijk hier de mooiste bezienswaardigheden van Parijs.

Wat zijn de mooiste hotels in Parijs?

In Parijs vind je talloze fijne hotels, die de perfecte uitvalsbasis vormen voor het verkennen van de stad. Ontdek hier de 10 leukste boetiekhotels rond de Eiffeltoren.

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van île-de-France?

île-de-France is een prachtige regio rond de hoofdstad van Frankrijk, Parijs. Je kunt er vele mooie bezienswaardigheden vinden. Ontdek hier de hoogtepunten van de île-de-France.

Over Francis

Francis
Francis heeft een passie voor reizen, stedentrips, wandelen en cultuur. Ze heeft de studie "Communication and Media" aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond.

Onze nieuwste artikelen

la maison rose montmartre parijs shutterstock 1212171664,

Montmartre: 10 plekken die je niet mag missen!

De leukste plekjes van de kunstenaarswijk Montmartre ontdekken? Wij zetten 10 niet te missen plekken in deze Parijse wijk voor je op een rij.