Foto © Restaurant Julien

Gastronomische reis door de Elzas

Elzas, een gastronomische streek

Op 11 juni 2020 verschijnt het prachtige kijk- en kookboek Elzas van Gérard Goetz. Hij neemt je meet op een gastronomische reis door deze inspirerende streek in het noorden van Frankrijk.Zestig jaar geleden opende de opa van Gérard op een lieflijke plek in de Elzas het bekende hotel-restaurant Julie Fouday. Gérard weet dus als geen ander wat voor een bijzondere plek de Elzas is. Hij kent de mooiste streekproducten, de beste, ambachtelijke producenten em de lekkerste gerechten waar de omgeving om bekendstaat!

Van de Elzasser wijngaarden tot aan de Vogezen

Van de voet van de uitgestrekte Elzasser wijngaarden tot aan de toppen van de Vogezen reikt het geweldige, gastronomische landschap van de Elzas. Deze streek in Frankrijk is gevormd door een unieke geografische ligging, een opvallende geschiedenis en bijzondere cultuur. Het heeft een omgeving opgeleverd met een overvloed aan rijke producten en gerechten, waarbij elk seizoen zijn eigen culinaire verassingen in petto heeft.

Kook zelf Elzas-gerechten

Proef en kook nu zelf gerechten als Elzasser choucroute, de échte Flammkuchen, ravioli met munster en roquefort, kip in Riesling wijn, clafoutis met kersen en talloze andere beroemde Elzas-gerechten.

Een musthave voor Frankrijkliefhebbers

Het kookboek Elzas is een ware ode aan deze culinaire streek. Een musthave voor de Kook- en Frankrijkliefhebbers onder ons!

Elzas, Ontdek de traditionele gastronomie: bestel op Bol.com.

Gérard Goetz is chef-kok en eigenaar van het gerenommeerde hotel-restaurant Julien Fouday in de Elzas. Mede-auteur Jean-Paul Frétillet schrijft al jaren over eten en reizen in kookboeken en diverse tijdschriften.

Lees ook

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Bekijk ook

houten chalet in een bosrijke omgeving

7 Rustieke natuurhuisjes in de Elzas

Natuurhuisje in de Elzas huren? Bekijk 7 rustieke natuurhuisjes, gelegen in een bosrijke omgeving in de Elzas.

Meer Frankrijk tips ontvangen?

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van Zin in Frankrijk te ontvangen.

Je bent succesvol toegevoegd aan onze mailinglijst.