Home » Franse regio's » Auvergne-Rhône-Alpes » 5 Bezienswaardigheden in de Auvergne
  • Uitzichten over Puy-de-Dôme

    Genieten van de prachtige, fraaie uitzichten over het landschap.

  • Ontdek Puy-de-Dôme

    Wandelen in het prachtige regionale natuurpark Le Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne.

  • De plaats Polignac

    Zicht op Polignac in de Haute-Loire.

5 Bezienswaardigheden in de Auvergne

Bezienswaardigheden van de Auvergne

5 REDENEN voor een bezoek aan de Auvergne, land van vulkanen, historische dorpjes, culturele activiteiten en festivals in het zuiden van centraal Frankrijk. Hieronder enige inspiratie en bezienswaardigheden voor je volgende vakantie in de Auvergne. Wat is er allemaal te doen in de Auvergne?


1. Vulkaan landschap

In de Auvergne ligt een ketting van vulkanen, de Chaîne des Puys. De vulkanen slapen al duizendenjaren maar zijn nog steeds goed zichtbaar in het prachtige landschap. De meest beroemde vulkaan in de Auvergne is de Puy de Dôme. Boven op de 1456 meter hoge berg/vulkaan heb je een panoramisch uitzicht over de 80 bergtoppen en kraters van de Chaîne des Puys.

2. Charmante dorpjes en steden

11 Dorpjes in de Auvergne behoren tot de mooiste dorpjes van Frankrijk “Les Plus Beaux Villages des France”. Plaatsen om zeker te bezoeken en waar van alles te doen is. Bezoek Charroux, een middeleeuws stadje in Allier, Salers en Tournemire in Cantal, die zijn gebouwd met vulkanische steen.

Bezoek het Centre National du Costume de Scène in Moulins. Hier vind je bijzondere dans en theater kostuums. Een andere bekende plaats is Vichy, een mekka voor spa-wellness liefhebbers.

3. Cultureel erfgoed

Volop culturele bezienswaardigheden in de Auvergne. Wist je dat de Auvergne een van het rijkste Romaanse erfgoed in Europa heeft. Meer dan 250 religieuze gebouwen zijn hier tussen de 11e en 13e eeuw gebouwd. Vijf kerken vertegenwoordigen deze stijl het beste: Saint-Saturnin, Saint-Nectaire, Notre-Dame d’Orcival, Saint-Austremoine abdij in Issoie en de op de werelderfgoed lijst van UNESCO opgenomen kathedraal van Le Puy-en-Velay.

4. Legio aan activiteiten

In de Auvergne bevinden zich twee regionale natuurparken en vijf natuurreservaten. Ontdek Le Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne, het grootste regionale park van Europa, en Le Parc Naturel Régional du Livradois-Forez. Bekende natuurreservaten zijn het natuurreservaat van Chastreix en het reservaat van de vallei van Chaudefour.

Je kan in de Auvergne prachtige tochten te voet, te paard en met de fiets maken. Een van Europa’s beroemdste wandelpaden, de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella begint in Le Puy-en-Velay. Onderdelen van deze pelgrimsroute staan op de UNESCO werelderfgoedlijst.

5. Festivals en lokale smaken

Op cultureel vlak worden er in de Auvergne zowel internationale als kleine festivals georganiseerd. Van klassiek en jazz tot straat theater. In de maanden juli en augustus worden er verschillende openluchtconcerten en (muziek) evenementen gehouden.

Auvergne is een van Frankrijks grootste AOC kaasproducenten en PDO producten, zoals hammen, linzen en mineraalwater. In de Auvergne vind je ook de dranken Pastilles de Vichy en Vervein du Velay.

Proef de lokale smaken! In de Auvergne kan je terecht in 14 Michelin sterren restaurants, talloze Bib Gourmande of Toques d’Auvergne restaurantjes. De Toques d’Auvergne staat voor de chefs die voornamelijk gerechten van de lokale keuken bereiden.

Vakantiehuizen in de Auvergne: Geniet van de groene omgeving en mooie bezienswaardigheden. Bekijk de mooiste vakantiehuizenHotel tip: Logis Du Puy Ferrand is een heerlijk hotel met zwembad.

Slapen en eten

In de Auvergne kan je terecht in hotelletjes, chambres d’hôtes of een gîte (vakantiehuisje). Daarnaast zijn er een aantal bijzondere ecologische accommodaties.

Meer informatie:

Review Samenvatting

Het andere Frankrijk

Origineel

De Auvergne is verrassend mooi: dorpjes, natuur en lekker eten!

User Rating: Be the first one !

Over Dirk

Avatar
Dirk is Frankrijk liefhebber en de eigenaar van deze weblog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.