Foto credits © Festival de Cornouaille

Festival de Cornouaille

Festival van Cornouaille

Quimper: 6 dagen lang in juli 2021

Het festival van Cornouaille in Bretagne, gewijd aan de diversiteit en de rijkdom van de Bretonse cultuur, is nog steeds de hoorn des overvloeds. Het evenement is bijna negentig jaar jong en levendig.

Lees ook:
Bekijk hier de mooiste bezienswaardigheden in Bretagne.

Concerten, activiteiten en muziek

Concerten, activiteiten, wedstrijden om de beste bagadou (Bretonse bands), blazers of dansers aan te wijzen. En de grote zondagse optocht, waar iedereen in traditioneel kostuum aan deelneemt. Dat is het Festival van Cornouaille. Elke zomer trilt het historische hart van de stad Quimper een week lang op het Keltische ritme, geheel tot genoegen van de 250.000 bezoekers. Dit grote feest heeft sinds 1923 nooit teleurgesteld. In die tijd liepen de knappe meisjes van Concarneau, Quimper en Pont-Aven trots in de optocht mee in traditioneel kostuum. Nu is het festival een hoorn des overvloeds geworden waar je van The Simple Minds, Joan Baez en Césaria Evora kunt genieten.

Meer informatie: Festival Cornouaille

Bekijk ook:
Alle evenementen in Bretagne.

Onze tips voor een leuke camping in Bretagne

RCN Port l’Epine

Heerlijke familiecamping gelegen aan de prachtige stranden van de Bretonse kust. Vanaf de camping neem je zo een duik in de zee en je kunt er heerlijke strandwandelingen maken. Op de camping wordt een uitgebreid animatieprogramma georganiseerd en er is een zwembad. Bekijk de camping hier.

Lees ook

Beeld en tekst: Festival de Cornouaille

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Bekijk ook

Tips voor een bezoek aan Île-Tudy en omgeving

Île-Tudy is een schiereiland in het Bretonse departement Finistère. Je vindt er uitgestrekte stranden en duinen, waar je heerlijk kunt wandelen. De omgeving is geliefd bij sufers.

Maandelijkse tips ontvangen?

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van Zin in Frankrijk te ontvangen.

Je bent succesvol toegevoegd aan onze mailinglijst.