Foto credits © Festival de Cornouaille

Festival de Cornouaille

Festival van Cornouaille

Quimper: 6 dagen lang in juli 2021

Het festival van Cornouaille in Bretagne, gewijd aan de diversiteit en de rijkdom van de Bretonse cultuur, is nog steeds de hoorn des overvloeds. Het evenement is bijna negentig jaar jong en levendig.

Lees ook:
Bekijk hier de mooiste bezienswaardigheden in Bretagne.

Concerten, activiteiten en muziek

Concerten, activiteiten, wedstrijden om de beste bagadou (Bretonse bands), blazers of dansers aan te wijzen. En de grote zondagse optocht, waar iedereen in traditioneel kostuum aan deelneemt. Dat is het Festival van Cornouaille. Elke zomer trilt het historische hart van de stad Quimper een week lang op het Keltische ritme, geheel tot genoegen van de 250.000 bezoekers. Dit grote feest heeft sinds 1923 nooit teleurgesteld. In die tijd liepen de knappe meisjes van Concarneau, Quimper en Pont-Aven trots in de optocht mee in traditioneel kostuum. Nu is het festival een hoorn des overvloeds geworden waar je van The Simple Minds, Joan Baez en Césaria Evora kunt genieten.

Meer informatie: Festival Cornouaille

Bekijk ook:
Alle evenementen in Bretagne.

Onze tips voor een leuke camping in Bretagne

Lees ook

Beeld en tekst: Festival de Cornouaille

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Bekijk ook

De 10 mooiste campings aan de Atlantische kust

Ervaar het ultieme kampeergevoel en geniet van schitterende zandstranden, leuke badplaatsen en mooie natuurplekken. Bekijk hier de 10 mooiste campings aan de Atlantische kust in Frankrijk.

Maandelijkse tips ontvangen?

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van Zin in Frankrijk te ontvangen.

Je bent succesvol toegevoegd aan onze mailinglijst.