Home » Recreatie » De leukste themaparken in Frankrijk
  • Futuroscope

    Interactieve projecties, lasershows, 3D en 4D surround sound en een IMAX theater

  • Puy du Fou

    Reis terug in de tijd, naar de Middeleeuwen. Ridders, kastelen en authentieke dorpen!

  • Vulcania

    In Vulcania ontdek je de kraters die het landschap domineren van deze spectaculaire omgeving in de Auvergne.

De leukste themaparken in Frankrijk

Themaparken voor de hele familie

In Frankrijk liggen diverse themaparken waar je de hele dag met de familie de leukste thema’s kan ontdekken. Hieronder een aantal suggesties voor een onvergetelijke dag.

Futuroscope

Net en noorden van de stad Poitiers (Vienne, regio Poitou-Charentes) ligt een van de populairste Franse pretparken. Poitiers ligt bij de snelweg A10 richting de plaatsen La Rochelle en Bordeaux in Zuidwest-Frankrijk. Het attractiepark Futuroscope is gebouwd rond de thema’s multimedia, cinematografie en futuristische audio-visuele technieken. Interactieve projecties, lasershows, 3D en 4D* surround sound en een IMAX theater. De nieuwste attracties van Futuroscope zijn een show met een dansende robot, een immense 4D reis door de muziek van de Beatles en een avondshow met audio-visueel en aqua geluiden.

*Een 4D-show is een 3D show waarbij men voelt wat er op het scherm gebeurt.

Meer informatie: ga naar de website

Vulcania

In het hart van de groene regio Auvergne, ten westen van de stad Clermont-Ferrand, ligt een ketting uitgewerkte vulkanen. Je passeert Clermont-Ferrand opweg naar je vakantie in Zuid-Frankrijk (Languedoc-Roussillon). In Vulcania ontdek je de kraters die het landschap domineren van deze spectaculaire omgeving in de Auvergne. Twee derde van het park Vulcania bevindt zich onder de grond. Ervaar via rides, dynamische platforms, 5D-films en hightech technologie de duizelingwekkende krachten van de Aarde of een inslag van een meteoriet. Wij raden je aan om een hele dag uit te trekken voor het bezoek aan Vulcania, zodat je tijd genoeg hebt voor alle activiteiten en attracties.

Meer informatie: ga naar de website

Puy du Fou

Reis terug in de tijd, naar de Middeleeuwen. Ridders, kastelen en authentieke dorpen! Het park Puy du Fou ligt midden in een oud bos en weelderige natuur op de ruïnes van een oud kasteel bij het dorp Les Epesses (Vendée). Puy du Fou ligt langs de snelweg A87 richting de Vendée kust. Geweldige voorstellingen met ridders te paard, gladiatoren en wilde dieren, steekspel wedstrijden, wagenrennen en roofvogelshows zorgen voor een onvergetelijke dag. Het park Le Puy du Fou is uitverkoren tot ‘Beste Park ter Wereld’.

Meer informatiega naar de website

Over Dirk

Avatar
Dirk is Frankrijk liefhebber en de eigenaar van deze weblog.