Home » Zien & doen » Eropuit » Pretparken » De leukste themaparken in Frankrijk

De leukste themaparken in Frankrijk

Themaparken voor de hele familie

In Frankrijk liggen diverse themaparken waar je de hele dag met de familie de leukste thema’s kan ontdekken. Hieronder een aantal suggesties voor een onvergetelijke dag.

Futuroscope

Net en noorden van de stad Poitiers (Vienne, regio Poitou-Charentes) ligt een van de populairste Franse pretparken. Poitiers ligt bij de snelweg A10 richting de plaatsen La Rochelle en Bordeaux in Zuidwest-Frankrijk. Het attractiepark Futuroscope is gebouwd rond de thema’s multimedia, cinematografie en futuristische audio-visuele technieken. Interactieve projecties, lasershows, 3D en 4D* surround sound en een IMAX theater. De nieuwste attracties van Futuroscope zijn een show met een dansende robot, een immense 4D reis door de muziek van de Beatles en een avondshow met audio-visueel en aqua geluiden.

*Een 4D-show is een 3D show waarbij men voelt wat er op het scherm gebeurt.

Meer informatie: ga naar de website

Vulcania

In het hart van de groene regio Auvergne, ten westen van de stad Clermont-Ferrand, ligt een ketting uitgewerkte vulkanen. Je passeert Clermont-Ferrand opweg naar je vakantie in Zuid-Frankrijk (Languedoc-Roussillon). In Vulcania ontdek je de kraters die het landschap domineren van deze spectaculaire omgeving in de Auvergne. Twee derde van het park Vulcania bevindt zich onder de grond. Ervaar via rides, dynamische platforms, 5D-films en hightech technologie de duizelingwekkende krachten van de Aarde of een inslag van een meteoriet. Wij raden je aan om een hele dag uit te trekken voor het bezoek aan Vulcania, zodat je tijd genoeg hebt voor alle activiteiten en attracties.

Meer informatie: ga naar de website

Puy du Fou

Reis terug in de tijd, naar de Middeleeuwen. Ridders, kastelen en authentieke dorpen! Het park Puy du Fou ligt midden in een oud bos en weelderige natuur op de ruïnes van een oud kasteel bij het dorp Les Epesses (Vendée). Puy du Fou ligt langs de snelweg A87 richting de Vendée kust. Geweldige voorstellingen met ridders te paard, gladiatoren en wilde dieren, steekspel wedstrijden, wagenrennen en roofvogelshows zorgen voor een onvergetelijke dag. Het park Le Puy du Fou is uitverkoren tot ‘Beste Park ter Wereld’.

Meer informatiega naar de website

Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!

Bekijk ook

De 10 leukste pretparken in Frankrijk

Dit zijn de top 10 pretparken in Frankrijk. Beleef een geweldige dag samen of met het hele gezin in een van deze fantastische pretparken in Frankrijk.