De 10 leukste pretparken in Frankrijk

De 10 leukste pretparken van Frankrijk

Wat zijn de leukste pretparken in Frankrijk? Voor pret en parken moet je in Frankrijk zijn! In Frankrijk vindt je verschillende attractieparken. Zin om op vakantie een dag lol te maken in een achtbanenpark of kijk je liever naar een dolfijnenshow? De volgende 10 pretparken in Frankrijk zijn absolute aanraders.

Ontdek ook: de 5 leukste themaparken voor jong en oud.

1. Disneyland Parijs

Het bekendste pretpark van Frankrijk is natuurlijk Disneyland Parijs. Droomde jij er vroeger als kind ook van om de Disneyfiguren in het echt te zien? Wat een feest was het als je ouders je meenamen naar dit beroemde pretpark in Parijs. In Disneyland Parijs komt je fantasie tot leven en vergeet je even alle sleur en problemen van de wereld. Disneyland heeft ontzettend veel attracties, van een griezelig spookhuis tot te gekke achtbanen. In de hoofdstraat vind je allerlei restaurantjes en leuke shops. En natuurlijk kan je op de foto met alle bekende Disneyfiguren die tot leven komen in Disneyland. Na een hele dag plezier wordt er traditioneel afgesloten met de grote vuurwerkshow. Een hele bijzondere ervaring voor jong en oud!

2. Puy du Fou

In de Vendée in de plaats Les Epesses ligt dit mooie themapark Puy du Fou. Dit pretparkpark trekt jaarlijks ruim twee miljoen bezoekers en is een echte favoriet onder de Fransen. Wie een grote rol spelen in Puy du Fou zijn dieren, levende dieren wel te verstaan. De verschillende soorten vogels vliegen je om de oren, maar ook geiten, leeuwen en paarden zetten een show neer. Je kijkt je ogen uit! Het attractiepark draait zo´n 15 verschillende soorten shows met een historisch verhaal. Hierbij zijn heel veel professionals betrokken om het zo écht mogelijk over te laten komen bij het publiek. Het is bijna onmogelijk om alle shows op één dag te bekijken. Heb je geen zin in keuzestress, boek dan een overnachting in Les Îles de Clovis. Dit is een hotel in de Frankische stijl, met houten huisjes op het water. Een belevenis op zich!

3. Walibi Rhône-Alpes

Echte waaghalzen kunnen terecht in het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes. Dit themapark is gevestigd in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Walibi Rhône-Alpes telt ongeveer 30 attracties. Waaronder een houten achtbaan, waterattracties, een zweefmolen en een treintje wat het hele park rondrijdt. Daarnaast is er ook een zwempark (Aqualibi) op het terrein. Ook leuk voor de kleintjes.

4. Vulcania

In Vulcania beleef je een spannend avontuur tussen de vulkanen van de Auvergne. Dit themapark, gewijd aan de aardse wetenschappen, is leuk voor jong en oud. Het ligt in de vulkanenketen Chaîne de Puys, dichtbij de Puy de Dôme. Vanaf de buitenkant is er niet zoveel te zien aan dit pretpark, maar onder de grond bevinden zich meerdere bijzondere attracties. Alles in dit pretpark is erop gebouwd om de bezoeker op een toffe manier meer te leren over de vulkaanketen in de Auvergne. Zo is er een 5D-film en veel interactieve exposities. Vanaf de 150 meter hoge “Volcanbul” heb je een prachtig panorama uitzicht over de vulkanen. Zo leer je het landschap op een bijzondere manier kennen. Tijdens de zomer organiseert Vulcania een geweldig straattheater, drakenoptochten en ze sluiten de avond af met een vuurwerkshow. Een fantastische belevenis voor het hele gezin.

Afbeelding van Aldon Lou via Pixabay

5. Réserve Africaine de Sigean

Réserve Africaine de Sigean is gelegen in de regio Occitanië, in het zuiden van Frankrijk. Ga op safari met de auto of te voet en kom oog in oog te staan met leeuwen, hyena´s, antilope´s en neushoorns. Je rijdt het park binnen en bekijkt alle bijzondere dieren vanuit je eigen auto. Na een uurtje mag je te voet verder en bevinden de dieren zich op veilige afstand van de bezoekers. Over een afstand van 7,5 kilometer bezoek je eerst de Afrikaanse bush met rode buffels, impala’s, zebra’s, gazelle’s en giraffes. Hierna kom je terecht in het Aziatische zwarte beren park en het leeuwenpark, om vervolgens de safari af te sluiten in de drie Afrikaanse savanne parken. In de laatste drie parken vind je de neushoorns, elanden en zebra’s. Na een lange dag kan je lekker wat eten in het restaurant of picknicken op het gras.

6. Marineland France

Marineland France is een groot dolfinarium in Antibes aan de Côte d’Azur. Ben je een liefhebber van de onderwaterwereld? Breng dan zeker een bezoek aan dit park in de Provence. Marlineland France beschikt over verschillende bijzondere en leerzame faciliteiten. Bekijk een leuke 5D film in de bioscoop, maak plezier met de pinguïns op Antarctica of loop onder de haaien door in het tunnelaquarium. Er worden drie verschillende shows gegeven. In het dolfijnenbad wordt een spectaculaire show gegeven met tuimelaar dolfijnen. De orka’s kunnen er ook wat van, zij geven een indrukwekkende voorstelling in het orka zwembad. Wil je gieren van de lach? Bekijk de zeeleeuwenshow in in het zeeleeuwenbad. Deze dieren spelen mee in een toneelstukje, kunnen heel hard roepen en kusjes geven. Kortom, een ontzettend leuk uitje met het gezin als je op vakantie bent in de Provence.

7. Parc Astérix

Dit pretpark, gebaseerd op stripverhalen van Astérix en Obelix, ligt in de regio Hauts-de-France. Het is een pretpark met veel verschillende faciliteiten en voorstellingen. Er zijn in totaal 40 attracties, de een nog gekker dan de ander. Er is een treintje, een spookhuis, spannende achtbanen en een kleddernatte waterattracties. De nieuwste voorstelling in het pretpark Parc Astérix is een goochelshow met een professionele illusionist. Een leuke voorstelling voor het hele gezin. Heb je aan één dag aan het pretpark niet genoeg? Boek dan een overnachting in het Hotel de Trois Hiboux.

8. France Miniature

Het grootste miniatuurpark van Frankrijk in Europa, dat is France Miniature in Hauts-de-France. Dit themapark is acht hectare groot, er zijn acht attracties, 117 monumenten en 2000 miniatuurgebouwen. Bekijk de Eiffeltoren, de Notre Dame, het beroemde Stade de France en andere bekende gebouwen in Frankrijk nu in het klein. Het pretpark is opgedeeld in de volgende categorieën: Noord, Oost, West, Centrum, Zuid-West en Zuid-Oost. Elke regio heeft zo haar eigen specialiteiten en bijzonderheden. Naast het bekijken van Frankrijk in het klein zijn er ook een aantal attracties op het park. Er is een grote overdekte speelhal, glijbanen en een klimmuur. Dit park is een echte aanrader voor jonge gezinnen.

9. Nigloland

Nigloland ligt in het departement Aube in de regio Grand-Est in het noord-oosten van Frankrijk. Het park is verdeeld in vier thema’s: “Village Suisse”, “Village Merveillieux”, “Village Canadien” en “Village Rock’n’Roll”. In deze vier gebieden vindt je heel veel verschillende attracties. Van spannende achtbanen tot familieattracties en een speeltuin voor de kleintjes. Er is een groot reuzenrad, een zweefmolen, botswagens en een overdekte speelhal. Als de kinderen uitgespeeld zijn is er de mogelijkheid om even lekker wat te eten in één van de restaurants. Je kunt er terecht voor pizza, crêpes, gegrild vlees of kaasfondue. In Nigloland beleef je een dag vol plezier met het hele gezin.

10. Futuroscope

Futuroscope in het departement Vienne is een attractiepark dat is opgebouwd rond de thema’s multimedia, cinematografie en futuristische audio-visuele technieken. Het ligt tien kilometer ten noorden van de stad Poitiers. Het park is in 1987 geopend en trekt ongeveer anderhalf miljoen bezoekers per jaar. In het park zijn verschillende bioscoopzalen, gebaseerd op onder andere 3D, IMAX en 360°-technieken. Ook worden er voorstellingen gegeven en zijn er attracties, waarvan enkele ontworpen en gebouwd door het Nederlandse Jora Vision. De gebouwen in het park worden gekenmerkt door een moderne en futuristisch aandoende architectuur.

Lees ook

Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!

Bekijk ook

De leukste dierentuinen van Frankrijk

Van reuzenpanda's bewonderen tot aan aapjes spotten, het kan allemaal! Bekijk de leukste dierentuinen van Frankrijk en geniet van een avontuurlijke dag om nooit te vergeten.

Meer Frankrijk tips ontvangen?

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van Zin in Frankrijk te ontvangen.

Je bent succesvol toegevoegd aan onze mailinglijst.