Paradiski Franse Alpen skigebieden shutterstock 1335870137, skigebieden in de Franse Alpen

De 10 mooiste skigebieden in de Franse Alpen

In de winter is het heerlijk om er een weekje tussenuit te gaan om te gaan skiën in Frankrijk. In Oostenrijk en Zwitserland vind je genoeg leuke skigebieden voor een heerlijke wintersport, maar ook in de Franse Alpen kun je de mooiste pistes vinden. De (grote) skigebieden worden gekenmerkt door authentieke dorpjes, moderne faciliteiten en sneeuwzekere pistes. Het perfecte recept voor een prachtige skivakantie! Bekijk hier de 10 mooiste skigebieden in de Franse Alpen.

1. Les Trois Vallées, skigebied dat zich uitstrekt over vier valleien

600 km piste – 1.100 m tot 3.230 m hoogte – 1.095 km vanaf Utrecht

Les Trois Vallees Franse Alpen shutterstock 1439837630, skigebieden in de Franse Alpen

Les Trois Vallées is een prachtig skigebied dat zich uitstrekt over wel vier valleien. Je vindt er meer dan 600 kilometer aan pistes en het is dan ook één van de grootste skigebieden ter wereld. Daarnaast zijn alle voorzieningen erg modern en er zijn dan ook meer dan 150 liften en vijf skistations. Het leuke aan Les Trois Vallées is dat er veel snowparks zijn, waar jong en oud zich kunnen uitleven op uitdagende parcours. Binnen het gebied vind je verschillende gezellige dorpjes zoals Val Thorens, Méribel en Courchevel. In deze dorpjes kun je heerlijk vertoeven en sta je binnen 5 minuten weer op de piste. Daarnaast vind je er gezellige restaurantjes, goede supermarkten en leuke uitgaansgelegenheden. Het volledige skigebied is vanuit alle dorpjes te bereiken met maar één skipas.

Boek je skivakantie naar Les Trois Vallées

Hotels in Les Trois Vallées – Onze tips!

  • Appartement Les Menuires
    Mooi appartement met balkon en gratis WiFi, vlak bij de Sunny Express Skilift.
  • Hôtel Le Montana
    Hotel met zwembad, bar, sauna en hamam in Rhône-Alpes, op 100 meter van een skilift.

LEES OOK: Wintersport in Les Trois Vallées

2. Skigebied van Tignes en Val d’Isère, met uitdagende skipistes

300 km piste – 1.550 m tot 3.456 m hoogte – 1.056 km vanaf Utrecht

Espace Killy Franse Alpen shutterstock 365691389, skigebieden in de Franse Alpen

Het skigebied van Tignes en Val d’Isère is een prachtig skigebied met veel mogelijkheden. Zo zijn er veel uitdagende skipistes voor ervaren snowboarders en skiërs, maar heb je er ook lager gelegen groene pistes voor de kinderen die nog moeten leren skiën. Het skigebied is hooggelegen en wordt gesierd door een gletsjer, La Grande Motte, daardoor ben jij bijna altijd verzekerd van sneeuw en is het dus ook een aanrader voor een skivakantie vroeg of laat in het seizoen. Het skigebied is vernoemd naar de twee grootste en mooiste dorpen in het gebied, Tignes en Val d’Isere. Val d’isere is een gezellig middeleeuws dorpje hoog in de bergen. Je vindt er een schattig kerkje en een oud centrum. Daarnaast is het van alle gemakken voorzien. Ook Tignes is een mooi dorpje met leuke restaurantjes en een gezellige sfeer. Zeker de moeite waard dus!

Boek je skivakantie naar Tignes

Verblijf tip! Appartement Lodge des Neiges bevindt zich in een moderne residentie met zwembad en wellness in Tignes. Voor alle chalets in Tignes kun je kijken op Chalet.nl.

3. Les Portes du Soleil, met 12 aangesloten dorpjes

580 km piste – 900 m tot 2.254 m hoogte – 903 km vanaf Utrecht

Les Portes du Soleil Franse Alpen shutterstock 251028313, skigebieden in de Franse Alpen

Les Portes du Soleil is een prachtig skigebied dat gedeeltelijk in Frankrijk en Zwitserland ligt. In het gebied vind je meer dan 600 kilometer aan piste en je kunt je er dus helemaal uitleven. Er zijn in totaal 12 dorpen bij het skigebied aangesloten en er zijn dus genoeg leuke plekjes om te vertoeven. Eén van de mooiste dorpen is Les Gets. Het is een authentiek dorpje met prachtige houten chalets en vele restaurants en après-ski clubs. Ook dorpen als Chatel, Avoriaz en Morzine zijn absoluut de moeite waard! Voor de ervaren skiër is vooral de “Muur van Avoriaz” een fantastische piste. Deze bijna steile piste is een enorme uitdaging en is dan ook perfect voor de echte avonturier. Daarnaast vind je in het gebied ook talloze snowparks en kun je er grote afstanden afleggen tussen de verschillende dorpjes.

Tip! Boek je skivakantie naar Les Portes du Soleil gemakkelijk en voordelig bij Sunweb. Bekijk het ruime aanbod en boek een wintersportvakantie inclusief skipas.

LEES OOK: Wintersport in Avoriaz, skigebied in Portes du Soleil

Le White Les Portes du Soleil, skigebieden in de Franse Alpen

Overnachting tip!

Le White biedt een panoramisch uitzicht op de bergketen Dents du Midi en ligt bij de ingang van het dorp Champery, te midden van het enorme skigebied Portes du Soleil.

Bekijk hotel

4. L’Alpe d’Huez, voor zowel ervaren als onervaren skiërs

250 km piste – 1.125 m tot 3.310 m hoogte – 1.056 km vanaf Utrecht

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Alpe-dHuez-Franse-Alpen-shutterstock_1180723777.jpg

Het skigebied van L’Alpe d’Huez is een prachtig gebied met veel mogelijkheden. Je vindt er in totaal 250 kilometer aan pistes en het strekt zich uit over meerdere dorpjes, waaronder Alpe d’Huez, Vaujany en Oz-en-Oisans. Er zijn verschillende pistes die geschikt zijn voor zowel ervaren skiërs als onervaren skiërs. De grootste uitdaging is de 16 kilometer lange Sarenne piste. Op deze piste kun je lekker door skiën en genieten van het prachtige uitzicht. Onderaan het dal van Alpe D’Huez heb je daarnaast vele groene pistes, waar de allerkleinsten kunnen leren skiën. Langlaufers kunnen zich hier ook uitleven. Op verschillende hoogtes bevinden zich uitdagende routes en de omgeving is werkelijk waar prachtig. De dorpjes zijn ook zeker de moeite waard en er worden vaak allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Bekijk skivakanties naar L’Alpe d’Huez

Tip! Op Belvilla vind je vakantiehuizen en ruime chalets L’Alpe d’Huez. De mooiste chalets in Les Portes du Soleil vind je op Chalet.nl.

LEES OOK: 8 redenen voor wintersport in Val Thorens

5. Paradiski, waar je bijna altijd sneeuwzeker bent

425 km piste – 1.207 m tot 3.167 m hoogte – 1.103 km vanaf Utrecht

Paradiski Franse Alpen skigebieden shutterstock 1335870137, skigebieden in de Franse Alpen

Het skigebied Paradiski bestaat uit twee losse gebieden, La Plagne en Les Arcs, die door een lift met elkaar verbonden worden. Zo heb je met één skipas dus toegang tot twee fantastische gebieden met vele voorzieningen. Je bent in dit gebied bijna altijd sneeuwzeker door de gletsjers en de hoogte van 3200 meter en je kunt je er dus helemaal uitleven. Je vindt er 425 kilometers aan pistes die door 150 liften met elkaar verbonden worden. Daarnaast zijn er leuke funparken en snowparks voor de kinderen en snowboarders en zijn er prachtige bos afdalingen en diep sneeuwgebieden. Even klaar met skiën? Kom dan lekker bij in één van de gezellige dorpjes die vol zitten met restaurantjes en kroegen.

Bekijk alle skivakanties naar Paradiski

Tip! De beste hotels in de Franse Alpen vind je bij Booking.com. Van knusse chalets tot aan grote appartementencomplexen met zwembad en wellness, de keuze is aan jou!

Het Vacances Bleues Belle Plagne Hotel ligt op 2100 meter hoogt midden in het skiresort Belle Plagne en het skigebied Paradiski., skigebieden in de Franse Alpen

Overnachting tip!

Het Vacances Bleues Belle Plagne Hotel ligt op 2100 meter hoogt midden in het skiresort Belle Plagne en het skigebied Paradiski.

Bekijk hotel

6. Evasion Mont Blanc, aan de voet van de Mont Blanc

263 km piste – 850 m tot 2.353 m hoogte – 1.016 km vanaf Utrecht

Evasion Mont Blanc Franse Alpen Skigebieden shutterstock 1038598504, skigebieden in de Franse Alpen

Het skigebied Evasion Mont Blanc vind je aan de voet van de Mont Blanc, de hoogste berg in de Alpen. Het is een indrukwekkend gebied met prachtige uitzichten en wel 445 kilometer aan pistes. Veel pistes hebben stukjes die door het bos lopen en het is er dan ook heerlijk groen. Langlaufers zullen zich hier ook uitstekend vermaken. Je vindt er namelijk diverse routes van verschillende moeilijkheidsgraden, die je op en langs de Mont Blanc leiden. In het dal vind je verschillende gezellige dorpjes die zeker de moeite waard zijn. Zo vind je in Megève een authentiek stadscentrum, waar je heerlijk kunt eten of drinken in één van de restaurantjes.

Bekijk skivakanties naar Evasion Mont Blanc

Tip! Ga met de Ski-Thalys op wintersport. Reis snel, gemakkelijk en comfortabel naar jouw favoriete skigebied. Ontspan en geniet van een hapje eten zonder dat je last hebt van files en gladde wegen, ideaal toch? Bekijk treintickets…

Overnachten in Evasion Mont Blanc – Onze tips!

  • Le Balcon des Aravis
    Hotel in Evasion Mont Blanc met tennisbaan, gratis WiFi en uitzicht op de bergen.
  • Les Roches Fleuries
    Dit hotel ligt midden in een prachtig berggebied, tegenover de beroemde Mont Blanc. Je kunt hier genieten van uniek panoramisch uitzicht.

7. Le Grand Domaine, perfect skigebied voor (jonge) gezinnen

165 km piste – 1.250 m tot 2.403 m hoogte – 1.071 km vanaf Utrecht

Le Grand Domaine Franse Alpen skigebieden shutterstock 1279178890, skigebieden in de Franse Alpen

Het skigebied Le Grand Domaine is een mooi gebied met meer dan 165 kilometer aan pistes. Door de hoogte ligt er bijna altijd sneeuw en het is er vaak ook heerlijk zonnig. Het gebied is minder groot dan bijvoorbeeld Les Trois Vallées en is daardoor wat beter behapbaar en perfect voor (jonge) gezinnen met kinderen en de nog beginnende skiër. Daarnaast vind je er twee gave snowparks waar snowboarders zich kunnen uitleven en is er een 120 meter lange halfpipe. In het dal vind je twee prachtige dorpen, Valmorel en Saint-Francois-Longchamp. In beiden dorpen vind je mooie accommodaties en allerlei faciliteiten zoals zwembaden, restaurants en supermarkten.

Boek je skivakantie naar Le Grand Domaine

Hoteltip! Hotel Lac Bleu 1650 ligt direct aan de piste in het voetgangersgebied van St François-Longchamp-Valmorel en biedt kamers met uitzicht op de bergen. 

LEES OOK: Wintersport in Oostenrijk: de 10 mooiste skigebieden!

8. Les Deux Alpes, met een gletsjer en snowpark

200 km piste – 1.280 m tot 3523 m hoogte – 1.064 km vanaf Utrecht

Les Deux Alpes Franse Alpen skigebieden shutterstock 215181700, skigebieden in de Franse Alpen

Les Deux Alpes is een mooi skigebied met veel verschillende mogelijkheden. Door de aanwezige gletsjer ben je er altijd verzekerd van sneeuw en kun je er dus ook goed skiën in het na- en voorseizoen. Er zijn veel pistes te vinden voor zowel beginners als ervaren skiërs. Daarnaast is er een groot snowpark waar je kunt genieten van talloze obstakels en vette sprongen. Les Deux Alpes is daarnaast ook een gezellig stadje met veel voorzieningen. Voor jongeren is het zeker een aanrader, doordat het er stikt van après-ski barren en het daar ook bekend om staat. Je zult je hier dus ook na het skiën uitstekend kunnen vermaken.

Tip! Je wintersportvakantie naar Les Deux Alpes boek je gemakkelijk bij Summit Travel. Bekijk het ruime aanbod appartementen en chalets en boek altijd inclusief skipas!

Residence Odalys LOurs Blanc 1, skigebieden in de Franse Alpen

Overnachting tip!

Résidence Odalys L’Ours Blanc ligt in het centrum van Les Deux Alpes, direct naast de Diable-skilift, en beschikt over een binnenzwembad.

Bekijk hotel…

LEES OOK: 5 goede redenen voor wintersport in Les Deux Alpes

9. Les Sybelles, met afwisselende pistes

311 km piste – 1.100 m tot 2.620 m hoogte – 1.080 km vanaf Utrecht

Les Sybelles Franse Alpen Skigebieden shutterstock 180799667, skigebieden in de Franse Alpen

Het skigebied Les Sybelles bestaat uit 310 kilometer aan pistes en je kunt je er dus helemaal uitleven. Daarnaast zijn er 6 dorpen die allemaal op het skigebied aangesloten zitten en je hebt dus veel accommodatie keuze. La Toussuire en Le Corbier zijn twee grote moderne dorpen die pal aan de piste liggen. Saint Jean d’Arves en Saint Sorlin d’Arves zijn juist authentieker en je vindt er schattige huisjes en straatjes. De pistes zelf zijn ook erg afwisselend. Er is voor ieder wat wils en door de brede opzet, is het overal relatief rustig. Daarnaast is Les Sybelles zo’n 20 procent goedkoper dan andere skigebieden in Frankrijk en het is dus zeker een aanrader!

Boek je skivakantie naar Les Sybelles

Hotels in Les Sybelles – Onze tips!

  • Hôtel Saint-Georges
    Dit hotel bevindt zich in het hart van Saint-Jean-de-Maurienne, dicht bij winkels, restaurants en musea.
  • Het Résidence Sourires et Vacances
    Deze residentie ligt in Saint-Pancrace en biedt accommodaties met eigen kookgelegenheid, op slechts 200 meter van de skiliften.

LEES OOK: 3 authentieke skidorpjes in Frankrijk

10. Le Grand Massif, waar je ook goed kunt langlaufen

265 km piste – 700 m tot 2.484 m hoogte – 1.018 km vanaf Utrecht

Le Grand Massif Franse Alpen Skiegbieden shutterstock 780063817, skigebieden in de Franse Alpen

Het skigebied Le Grand Massif is een mooi gebied met zo’n 265 kilometer aan pistes. Het is daarnaast een gebied met veel afwisseling. Je vindt er uitdagende zwarte pistes voor ervaren skiërs, maar ook genoeg leuke en leerzame groene en rode pistes voor beginners. Daardoor is het een perfect gebied voor het hele gezin. In het gebied vind je 5 dorpen, die vaak gezellig en knus zijn, maar waar je ook genoeg faciliteiten kunt vinden. Daarnaast vind je in de bergen ook veel leuke wandelingen en kun je er langlaufen.

Bekijk alle skivakanties naar Le Grand Massif

Hoteltip! Résidence Pierre & Vacances La Forêt ligt in het hart van het skigebied Flaine in de regio Savoie, tussen Genève en de Mont Blanc. Deze residence biedt gratis WiFi.

Skivakantie boeken naar Frankrijk? Frankrijk is de absolute winnaar als het gaat om het aantal kilometers aaneengesloten pistes. Ben je op zoek naar een (voordelige) wintersport inclusief skipas naar Frankrijk? Boek dan je skivakantie bij Tui! Ook bij Sunweb en Summit vind je een groot aantal wintersportvakanties inclusief skipas. Uiteraard kun je alles zelf organiseren. Kies dan een hotel uit het ruime aanbod van Booking.com of huur een skichalet bij Belvilla. Houd je van luxe? Dan vind je op Skichalets.nl comfortabele chalets inclusief ontbijt en diner. Voor de mooiste chalets in Frankrijk kijk je op Chalet.nl!

Meer lezen over skiën en wintersport in Frankrijk? Lees ook:

Veelgestelde vragen over skiën en wintersport in de Franse Alpen:

Wat zijn de mooiste skigebieden in de Franse Alpen?

Een paar van de mooiste skigebieden in de Franse Alpen zijn Le Grand Massif, Les Sybelles en Les Deux Alpes. Lees hier alles over de 10 mooiste wintersportgebieden in de Franse Alpen.

Wat zijn de mooiste vakantiehuizen in de Franse Alpen?

Een aantal prachtige vakantiehuizen in Franse Alpen vind je in de wintersportgebieden Les Deux Alps en Portes du Soleil. Ontdek hier 10 mooie vakantiehuizen in de Franse Alpen.

Wat zijn de mooiste wintercampings in Frankrijk?

Verblijven op een wintercamping in de Franse Alpen? Ontdek hier 10 mooie wintercampings in Frankrijk!

Wat is de beste tijd van het jaar om op wintersport te gaan in de Franse Alpen?

De beste tijd om op wintersport te gaan in de Franse Alpen is meestal tussen december en april, met februari en maart als topmaanden vanwege de goede sneeuwcondities en gunstige weersomstandigheden. Deze periode biedt over het algemeen de beste mogelijkheden voor skiën en snowboarden in deze regio.

Over Francis

Francis
Francis heeft een passie voor reizen, stedentrips, wandelen en cultuur. Ze heeft de studie "Communication and Media" aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond.

Onze nieuwste artikelen

Rock the Pistes 11 PVF header, skigebieden in de Franse Alpen

Festival in de Franse Alpen: Rock the Pistes in les Portes du Soleil

Rock the Pistes is een uniek festival in de Franse Alpen dat jaarlijks plaatsvindt in het skigebied Les Portes du Soleil.