Camping Saint Disdille 15 1, campings aan het Meer van Genève

De 8 mooiste campings aan het Meer van Genève

Een camping aan het Meer van Genève is de ideale bestemming voor zowel een actieve als een ontspannen vakantie aan het water. Met zijn spectaculaire uitzichten, kristalheldere wateren en talloze recreatiemogelijkheden, biedt het meer een onvergetelijke vakantie voor jong en oud. Of je nu wilt genieten van de natuur, een strandvakantie of de pittoreske stadjes en dorpjes wilt verkennen, een vakantie aan het Meer van Genève biedt voor ieder wat wils. Een uitstapje naar Zwitserland is zo gemaakt en bergliefhebbers zitten zo in de Franse Alpen. Ontdek in dit artikel de mooiste campings direct aan of op korte afstand van het Meer van Genève.

1. Camping La Pinède, een mooie familiecamping

Aantal plaatsen: 493 plaatsen.
Faciliteiten: Strand, zwembad, animatieprogramma, speeltuin, restaurant, kampwinkel.

camping la pineda meer van geneve, campings aan het Meer van Genève

Camping La Pinède is een mooie familiecamping gelegen direct aan het Meer van Genève. De camping biedt toegang tot het enige zandstrand van het meer en heeft heerlijke zwembaden en een jacuzzi. Sport en ontspanning zijn hier uitstekend te combineren. Ga bijvoorbeeld waterfietsen of suppen, of lees in alle rust een krantje bij de tent. De kinderen vermaken zich in de speeltuin of bij de animatie. In het hoogseizoen is er een gevarieerd activiteitenprogramma met speurtochten, hutten bouwen en nog veel meer. ’s Avonds worden er ook allerlei leuke activiteiten georganiseerd, zoals goochelshows, concerten en levensgrote spellen.

Bekijk Camping La Pinède

LEES OOK: De 12 mooiste meren in Frankrijk

2. Camping La Pourvoirie des Ellandes, een kleine natuurcamping

Aantal plaatsen: 34 plaatsen.
Faciliteiten: Speeltuintje, strand op enkele meters.

Camping La Pourvoirie des Ellandes 1, campings aan het Meer van Genève

Zoek je een kleine camping aan het Meer van Genève, dan is Camping La Pourvoirie des Ellandes de perfecte keuze. De kleine natuurcamping heeft 34 plaatsen en ligt naast Camping La Pinède. Vanaf de camping is het 5 minuten lopen naar het zandstrand aan het meer. Je kunt er in alle rust verblijven in één van de huuraccommodaties, zoals een stacaravan of chalet. Voor de allerkleinsten is er een speeltuintje en ook zijn er een tafelvoetbal en tafeltennistafel aanwezig. Op de centrale plaats kun je je uitleven met een potje badminton of volleybal en bij het strand vind je een aantal restaurantjes en kun je minigolf spelen.

Bekijk Camping La Pourvoirie des Ellandes

3. Camping Parc De La Dranse, ideaal voor fiets- en wandelliefhebbers

Aantal plaatsen: 54 plaatsen.
Faciliteiten: Snackbar, speeltuin, trampoline, volleybalveld.

Camping Parc De La Dranse Geneve, campings aan het Meer van Genève

Nog een kleinschalige camping aan het Meer van Genève is Camping Parc De La Dranse. De camping biedt 49 kampeerplaatsen, 5 camperplaatsen en diverse moderne huuraccommodaties gelegen op slechts 250 meter van het meer. In slechts enkele minuten wandel je naar de oever en geniet je van schitterende uitzichten over het water. Op de camping vind je een leuke speeltuin, een jeu de boulesbaan, volleybalveld, pingpongtafel en een trampoline. Heb je een keertje geen zin om te koken, dan kan je terecht bij de snackbar. De camping is ideaal voor fiets- en wandelliefhebbers, een familievakantie en natuurliefhebbers.

Bekijk Camping Parc De La Dranse

4. Camping Relais du Léman, een 3-sterrencamping met zwembad

Aantal plaatsen: 159 plaatsen.
Faciliteiten: Zwembad, restaurant, speeltuin, animatie, multisportterrein.

Camping Relais du Leman collage, campings aan het Meer van Genève

Camping Relais du Léman is een 3-sterren camping met zwembad gelegen op circa 800 meter van het Meer van Genève. De familiecamping biedt zowel kampeerplaatsen als diverse huuraccommodaties, waaronder houten chalets en stacaravans. De camping wordt omringd door de prachtige bergen van de Franse Alpen, een plek waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. In het zwembad met schuifdak genieten jong en oud van waterplezier. Naast het zwembad beschikt de camping over een speeltuin, kampwinkel, snackbar-restaurant, afhaalmaaltijden en zomeranimatie. Vanaf de camping bestaat de mogelijkheid ponyritten te maken. Daarnaast kun je in de omgeving heerlijk watersporten, fietsen en wandelen.

Bekijk Camping Relais du Léman

5. Camping La Renouillère, op 200 meter van het meer van Genève

Aantal plaatsen: 116 plaatsen.
Faciliteiten: Speeltuin, tafeltennistafels, jeu de boulesbanen, vers brood.

Camping La Renouillere meer van geneve, campings aan het Meer van Genève

Camping La Renouillère is een rustige, met bos omringde kleine 2-sterren camping op slechts 200 meter van het Meer van Genève. De camping beschikt over ruime kampeerplaatsen en volledige ingerichte stacaravans met eigen terras. Op de camping is genoeg te doen voor jong en oud. Zo is er een speeltuin voor de kleintjes en kun je er genieten van lekker ijsje of een drankje. Dankzij de broodservice start je de dag met een goed en vers ontbijt. De camping biedt veel rust, maar voor wie niet houdt van stil zitten zijn er tafeltennistafels, buiten fitnesstoestellen en jeu de boulesbanen.

Bekijk Camping La Renouillère

6. Camping Du Chatelet, een ecologische camping

Aantal plaatsen: 144 plaatsen.
Faciliteiten: Speeltuin, jeu de boulesbaan, tafeltennistafels, vers brood.

camping du chatelet meer van geneve, campings aan het Meer van Genève

Camping Du Chatelet is een ecologische camping tussen het Meer van Genève en de Franse Alpen. Op minder dan vijf minuten lopen ligt het strand van Sciez, waar je lekker kunt luieren terwijl de kinderen zich vermaken in het water. De camping biedt 40 plaatsen voor je tent, camper of caravan. Daarnaast zijn er diverse huuraccommodaties, zoals houten chalets, bungalowtenten en stacaravans. Op de camping hangt een ontspannen, familiale sfeer en de eigenaren besteden veel aandacht aan het milieu. Zo wordt het water verwarmd met de energie van zonnepanelen en wordt het sanitair onderhouden met “groene” producten. Dankzij alle inspanningen om de milieu-impact te minimaliseren is de camping gecertificeerd met het Green Key label. Een speeltuin, springkussen, jeu de boulesbaan en tafeltennistafels zorgen voor vermaak bij jong en oud.

Bekijk Camping Du Chatelet

7. Camping Saint Disdille, een kindercamping aan het meer van Genève

Aantal plaatsen: 483 plaatsen.
Faciliteiten: Animatie, restaurant, speeltuin, verhuur van roeiboten, waterfietsen en paddleboards.

Camping Saint Disdille meer van geneve, campings aan het Meer van Genève

Op zoek naar een kindercamping aan het Meer van Genève? Camping Saint Disdille is een leuke familiecamping waar de kinderen zich geen moment zullen vervelen. De kindvriendelijke camping ligt op slechts 200 meter van het meer en het strand. In het hoogseizoen is er een uitgebreid animatieprogramma, met sportieve en recreatieve activiteiten. Er worden vanaf de camping onder meer watersporten georganiseerd, zoals raften en duiken. ’s Avonds zijn er onder meer shows, quizzen, bingo’s en thema-avonden. Voor de kleintjes is er een speeltuin en oudere kinderen kunnen dansen in de discotheek die naast de camping ligt. Op de camping zijn zowel kampeerplaatsen als diverse accommodaties te huur, waaronder luxe eco-lodges en stacaravans.

Bekijk Camping Saint Disdille

8. Camping Vieille Église, met een zwembad en midgetgolfbaan

Aantal plaatsen: 114 plaatsen.
Faciliteiten: Zwembad, speeltuin, animatie, midgetgolf, afhaalmaaltijden.

Camping Vieille Eglise meer van geneve, campings aan het Meer van Genève

Camping Vieille Église is een fraai gelegen familiecamping op 1 kilometer van het Meer van Genève en het strand, waar je naar hartenlust kunt zwemmen en luieren aan het water. De camping is kindvriendelijk en beschikt over en lekker zwembad. Vanaf de camping geniet van een mooi uitzicht over het meer en de Zwitserse Lavaux. Je hebt de mogelijkheid om traditioneel te kamperen of een van de accommodaties te huren. Op de camping is van alles te doen voor jong en oud. Zo is er een midgetgolfbaan, een jeu de boulesterrein, speeltuin, animatieprogramma en overdekte spellenruimte. Heb je een keertje geen zin om te koken, dan kun je een lekkere maaltijd afhalen. Er is een klein winkeltje voor levensmiddelen en iedere ochtend bezorgt de lokale bakker vers brood.

Camping Vieille Église

Niet gevonden wat je zocht?
Ben je benieuwd naar meer campings aan het Meer van Genève of wil je ook eens campings aan andere meren in Frankrijk bekijken? Bekijk dan een overzicht van alle campings aan een meer in Frankrijk op Campingfrankrijk.eu of bekijk hier alle campings aan het Meer van Genève.

Meer inspiratie voor je vakantie aan een meer in Frankrijk? Lees ook:

Veelgestelde vragen over campings aan het Meer van Genève:

Wat te doen bij het Meer van Genève?

Bij het Meer van Genève is van alles te doen. Je kunt er tal van watersporten beoefenen en heerlijk fietsen en wandelen. Daarnaast zijn er diverse bezienswaardigheden te bezoeken en kun je genieten van het uitzicht op de Alpen en het meer.

Wat zijn de mooiste campings aan het Meer van Genève (Lac Léman)?

Een paar van de mooiste campings aan het Meer van Genève zijn Camping Saint Disdille, Camping Parc De La Dranse en Camping La Pinède. Bekijk 8 mooie campings aan het Meer van Genève.

Over Lisanne

Lisanne
Lisanne heeft een passie voor reizen, fotograferen, cultuur en de Spaanse taal. Met haar ouders en zusje is ze op veel verschillende campings in Oostenrijk, Italië, Spanje en Frankrijk geweest. Ze heeft de opleiding Tourism Management aan de Hogeschool Inholland Rotterdam afgerond.

Onze nieuwste artikelen

Avoriaz Frankrijk 1688145100, campings aan het Meer van Genève

Wintersport in Avoriaz, skigebied in Portes du Soleil

Bekijk hier alle tips voor wintersport in Avoriaz, een schitterend skigebied in het hart van Les Portes du Soleil.