shutterstock 61623226, Bezienswaardigheden in de Lozère

Top 10: Prachtige bezienswaardigheden in de Lozère

Dit zijn de hoogtepunten van de Lozère

De Lozère is een prachtig departement gelegen in de regio Occitanië. Het is het dunstbevolkte departement van Frankrijk en je kunt er dus genieten van alle rust en ruimte. Daarnaast is er ook ontzettend veel te zien en te beleven. Zo kun je er genieten van het prachtige nationale park de Cevennen. Het park wordt gekenmerkt door rivieren, bossen, kliffen en grotten en je kunt er heerlijk wandelen. In de Lozère vind je ook allerlei leuke stadjes. Zo moet je zeker een bezoekje brengen aan Mende. Je kunt er allerlei historische gebouwen vinden en er zijn veel restaurantjes en winkeltjes. Ook Sainte-Enimie en Florac zijn zeer de moeite waard. En vormen ook nog eens de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de Gorges du Tarn en de Gorges de la Jonte. Kortom, er is van alles te doen in de Lozère. Bekijk hier de mooiste bezienswaardigheden.

Leestip. Voor onze inspiratie en reizen naar de Lozère gebruiken wij De Groene Reisgids – Languedoc van Michelin. De reisgids kun je kopen op Bol.com.

Mende Lozère sh 10802632, Bezienswaardigheden in de Lozère

1. Mende

Mende is de prachtige hoofdstad van de Lozère. Het stadje ligt aan de noordelijke grens van de Cevennen en is dus de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van het mooie natuurgebied. Ook bevindt Mende zich op een groene heuvels en langs de rivier de Lot. In de omgeving kun je dan ook prachtig wandelen en vanuit de stad heb je een mooi uitzicht. Het stadje wordt gekenmerkt door middeleeuwse gebouwen, pittoreske straatjes en gezellige pleinen. Eén van de hoogtepunten is de Kathedraal Saint-Privat. De kathedraal is in de 14e eeuw gebouwd en is van binnen en van buiten prachtig versierd. Daarnaast moet je ook door de rest van het oude centrum wandelen. Je kunt er genieten van leuke winkeltjes en lekkere restaurantjes, waar je een hapje kunt eten. OP zoek naar een leuk museum? Bezoek dan het Musée Ignon-Fabre. In dit museum kun je alles leren over de geschiedenis van Mende en de Lozère.

Op zoek naar een leuk hotel?

Hotel de France is een heerlijk hotel, gelegen op slechts 2 minuten van de Kathedraal van Mende. Het hotel beschikt over een heerlijk restaurant, waar je allerlei Franse specialiteiten kunt proberen. Daarnaast is er ook een fijn terras en zijn alle kamers ruim opgezet en goed uitgerust.

Cevennen Lozère sh 61623226, Bezienswaardigheden in de Lozère

2. Cevennen

De Cevennen is een prachtig nationaal park, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Het park beschikt over een enorme biodiversiteit met meer dan 2300 plantensoorten en 2400 diersoorten. Er is meer dan 600 kilometer aan wandelpaden en actievelingen zullen zich hier dus helemaal kunnen uitleven. Een uitdagende route is die van de Mont Lozère. De Mont Lozère is de hoogste berg van de Cevennen, waar je eenmaal op de top, een prachtig uitzicht op de omliggende omgeving hebt. De Mont Aigoual is ook een erg mooie bergtop en is dus ook een aanrader. Dierenliefhebbers zullen zich in de Cevennen helemaal kunnen uitleven. Zo kun je er gieren, bevers, otters, reeën en steenarenden spotten. Het landschap wordt gekenmerkt door bossen, kliffen, rivieren en bergen en het is bijvoorbeeld ook mogelijk om het park te verkennen per kano of kajak.

Tip. In de winter kun je bij de Mont Aigoual en Mont Lozère prachtig skiën.

Grot van Aven Armand Lozère PX, Bezienswaardigheden in de Lozère
Afbeelding van WikimediaImages via Pixabay

3. Grot van Dargilan en Grot van Aven Armand

In de Lozère kun je verschillende prachtige grotten vinden, waarvan de Grot van Dargilan en de Grot van Aven Armand. De grot van Aven Armand is een echte aanrader. De grot bevindt zich tussen Millau en Meyrueis en is een leuk uitstapje voor jong en oud. De grot wordt gekenmerkt door grote zalen vol met indrukwekkende druipstenen. Je kunt hier echt ervaren hoe de ondergrondse wereld er uit ziet. De grootste zaal in het stelsel is zelfs zo groot dat de hele Notre Dame er in zou passen en het is dus erg bijzonder. De Grot van Dargilan is ook prachtig. De grot bevindt zich bij het stadje Meyrueis en wordt ook wel de roze grot genoemd. Dit komt doordat de grot roze is gekleurd door de kalkspaat en ijzeroxiden. Daarnaast zijn er allerlei druipstenen en kun je de grot bezoeken met gids, waar je alles kunt leren over het stelsel.

Florac Lozère sh 83337664, Bezienswaardigheden in de Lozère

4. Florac

Florac is een prachtig plaatsje midden in het nationaal park Cevennen. Daarbij ligt het stadje aan de rivier de Tarnon en aan de voet van Gorges du Tarn. Het is dus de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de rivierkloof. Florac is gesticht in de 12e eeuw en is sindsdien uitgegroeid tot één van de mooiste stadjes van de Lozère. Zo vind je er een prachtig kasteel dat in 1652 is gebouwd. Het kasteel bevindt zich op een heuvel en je hebt er een prachtig uitzicht op de omgeving. Je kunt het kasteel bezoeken en de verschillende vertrekken bewonderen. Daarbij kun je echt ervaren hoe het is om in een kasteel te wonen en je vindt er veel informatie over de geschiedenis van Florac. Het stadje wordt gekenmerkt door veel middeleeuwse gebouwen, smalle straatjes en leuke pleinen. Je kunt er uren rondstruinen en genieten van leuke restaurantjes en winkels.

Hotel tip. Op zoek naar een leuk hotel in Florac? Hotel des Gorges Du Tarn is een echte aanrader! Het hotel is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van Florac en de Gorges du Tarn. Je vindt er een heerlijk restaurant en er is elke ochtend een ontbijtbuffet.

Gorges de la Jonte Lozère sh 7698826, Bezienswaardigheden in de Lozère

5. Gorges du Tarn en Gorges de la Jonte

In de Cevennen kun je verschillende prachtige rivierkloven vinden. Deze gorges bestaan uit hoge kliffen, groene begroeiing en een mooie blauwe rivier. De bekendste gorges is de Gorges du Tarn. Deze kloof is erg indrukwekkend en kan soms zelfs 500 meter diep zijn. Je kunt er heerlijk wandelen over de kliffen of beneden in de kloof, waarbij je altijd een prachtig uitzicht hebt. Eén van de belangrijkste uitkijkpunten is de Point Sublime, waar je ook allerlei vogels kunt spotten. De actieveling kan de rivier verkennen per kano of kajak, waarbij je weer een hele andere blik op de omgeving hebt. Ook de Gorges de la Jonte is een absolute aanrader. Deze kloof staat bekend om zijn bijzondere rotsformaties die zich bevinden langs de rotswanden. Het is dan ook een aanrader om langs de kloof te wandelen en de verschillende vormen te bewonderen. Het Balade Belvedere is een prachtig uitkijkpunt, waar je de gieren die in het gebied leven, kunt spotten.

Lac de Naussac Lozère sh 1322891630, Bezienswaardigheden in de Lozère

6. Lac de Naussac

Lac de Naussac is een prachtig meer in het noordoosten van de Lozère. Het meer bevindt zich op 945 meter hoogte en is een prachtige plek om te wandelen. Lac de Naussac is prachtig, maar is nog relatief onbekend onder toeristen, waardoor je er nog echt kunt genieten van de rust en ruimte. Rond het meer vind je meerdere wandelpaden, waarbij je kunt genieten van het uitzicht op het meer, de weiden de bossen en de heuvels. Daarnaast kun je er ook uitstekend fietsen en kun je in het water allerlei watersporten beoefenen. Zo zijn er verschillende bootverhuren langs het water en is het bijvoorbeeld mogelijk om te zeilen, kanoën, windsurfen en kajakken.

Saint Enimie Lozère sh 35915188, Bezienswaardigheden in de Lozère

7. Sainte-Enimie

Sainte-Enimie is een mooi plaatsje in het noorden van de Cevennen. Het stadje bevindt zich aan de rivier de Tarn, waar je zo naar de Gorges du Tarn kunt kanoën. Het is dus de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Het stadje behoort tot de Les Plus Beaux Villages de France en is dus één van de mooiste plaatsen van Frankrijk. In de 10e eeuw werd er op de plek van Sainte-Enimie een klooster gesticht. Steeds meer mensen vestigde zich rond de abdij en het plaatsje groeide langzaam uit tot een welvarende stad. Helaas is de abdij in de 18e eeuw vernietigd, maar je kunt er wel nog steeds het prachtige historische centrum bewonderen. Het stadje wordt gekenmerkt door oude vakwerkhuizen, smalle straatjes en gezellige pleinen. Je kunt er uren rondstruinen en je weer even helemaal wanen in de middeleeuwen.

8. Cascade du Déroc

Cascade du Déroc is een prachtige waterval gelegen in het westen van de Lozère. De Waterval is 30 meter hoog en is erg indrukwekkend. Je vindt er een mooi uitkijkpunt waarbij je het beste uitzicht op de waterval hebt. Daarbij heb je er ook een mooi uitzicht op de rest van de omgeving. Ook is het mogelijk om naar de voet van de Cascade du Déroc te lopen, waar je een indrukwekkende blik kunt werpen op de onderkant van de waterval. Je kunt je auto parkeren op zo’n 600 meter van de Cascade en het laatste deel te voet afleggen. De omgeving is heerlijk groen en leent zich ook uitstekend voor lange wandelingen.

9. Marvejols

Marvejols is een historisch stadje, gelegen aan de rivier de Colagne. De stad was erg belangrijk in de middeleeuwen en er zijn toen ook prachtige gebouwen neergezet. Helaas zijn er tijdens de godsdienstoorlogen in de 16e eeuw, veel bouwwerken verloren gegaan, maar nog steeds is de stad zeer de moeite waard, Zo kun je de drie oude stadspoorten nog steeds bewonderen, Deze poorten zijn prachtig versierd en geven je een goed kijkje in het verleden van Marvejols. De oude binnenstad is ook erg mooi. Je vindt er allerlei smalle straatjes, versierde vakwerkhuizen en gezellige pleinen. De architectuur wordt voornamelijk gekenmerkt door de middeleeuwen en de renaissance en is dus erg indrukwekkend.

Réserve des Bisons dEurope Lozère PX, Bezienswaardigheden in de Lozère

10. Réserve des Bisons d’Europe

Réserve des Bisons d’Europe is een prachtige dierenpark gelegen in Sainte-Eulalie-en-Margeride. Het dierenpark bestaat uit 200 hectare van bossen en weiden waar allerlei bizons leven. Het park is geopend om de bizons te beschermen en maakt deel uit van Europees plan om bizons te redden. Door het park loopt een pad dat je te voet, met paard en wagen of per slee kan afleggen. Je komt daarbij langs allerlei observatieposten waar je de dieren kunt bewonderen. Naast bizons, kun je er ook wilde zwijnen en reeën spotten. Bij het park bevindt zich een museum waar je alles kunt leren over de dieren en de omgeving.

Wegwijs in de Lozère

Lees ook:

Over Francis

Francis
Francis heeft een passie voor reizen, stedentrips, wandelen en cultuur. Ze heeft de studie "Communication and Media" aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond.

Onze nieuwste artikelen

la maison rose montmartre parijs shutterstock 1212171664, Bezienswaardigheden in de Lozère

Montmartre: 10 plekken die je niet mag missen!

De leukste plekjes van de kunstenaarswijk Montmartre ontdekken? Wij zetten 10 niet te missen plekken in deze Parijse wijk voor je op een rij.