Meer van Clairvaux sh 1326125570,

Ontdek het meer van Clairvaux

Prachtig meer in de Jura

Het meer van Clairvaux (Lacs de Clairvaux) ligt in het prachtige departement Jura. Het meer bestaat uit een groot en klein meer. Het grote meer (le grand lac) heeft een oppervlakte van 56.5 ha en het kleine meer (le petit Lac) is 17 ha groot. De twee meren van Clairvaux zijn ideaal voor een vakantie met het gezin en rustzoekers. Het is de perfecte bestemming voor reizigers die gezelligheid en watersportactiviteiten zoeken in een ongerept natuurgebied en een mooie groene omgeving. Ten noorden van het grote meer ligt het stadje Clairvaux les Lacs. Het stadje ligt midden in het merengebied van de Jura, en is een waar toeristisch centrum. 

Lees ook: de 10 mooiste bezienswaardigheden in de Jura.

Een archeologische vindplaats

Net als het nabijgelegen meer van Chalain, heeft ook het meer van Clairvaux overblijfselen van een voormalig waterstad uit het neolithicum. De geschiedenisliefhebbers moeten absoluut een kijkje nemen bij de locaties van de watersteden. In het stadje Clairvaux is er een expositie over de watersteden en de archeologische vondsten.

Een scala aan buitenactiviteiten

Het meer van Clairvaux is de plek bij uitstek voor gezinnen die van de natuur en buitensporten houden. Rondom het merengebied vind je dan ook veel leuke campings, winkels, bewaakte stranden (plage du Grand Lac de Clairvaux), wandel- en mountainbikeroutes, maar ook volop watersportactiviteiten. Liefhebbers van vissen kunnen hun favoriete hobby uitoefenen in de voor hen aangewezen visgebieden.

Kampeertip: aan de rand van het grote meer ligt Yelloh! Village Le Fayolan, de ideale locatie voor een vakantie in het merengebied van de Jura. Een andere leuke bestemming aan het grote meer is camping Le Grand Lac. De camping heeft een zwembad en eigen zandstrand.

Hotel tip: er zijn niet veel hotels in de buurt van het meer, maar voor een goede prijs-kwaliteitverhouding adviseren wij Hotel Les 2 Lacs. Het 3 sterren hotel ligt in het hart van de plaats Clairvaux-les-Lacs. Het hotel bevindt zich in een rustige straat, op slechts 500 meter van het meer en het strand. 

Lees ook:

Foto: Adrien Parrad

Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!

Onze nieuwste artikelen

natuurhuisje in Poursac 2,

10 Rustieke natuurhuisjes met zwembad in Frankrijk

In een natuurhuisje met zwembad geniet je van veel privacy, rust en waterpret. Ontdek hier 10 rustieke natuurhuisjes met zwembad in Frankrijk.